Overige
24/07/20197 reacties

Johan Cruijff Schaal: Wie speel jij bij TOTO: Ajax of PSV?

Johan Cruijff Schaal: Wie speel jij bij TOTO: Ajax of PSV?
Het Nederlandse voetbalseizoen wordt traditioneel afgetrapt met de Supercup, tegenwoordig de Johan Cruijff Schaal. Deze wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar vindt komende zondag plaats in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De bookmakers weten dat veel spelers de hele zomer op dit moment gewacht hebben en pakken dan ook flink uit. Terwijl de temperaturen in Nederland tot recordhoogten stijgen, stijgen de odds voor deze knallende seizoenopener mee! Speel jij op Ajax, PSV of ga je voor een gelijkspel?

Erik ten Hag: “Belangrijkste weken van het jaar”

Het seizoen is nog maar net begonnen en nu al staan er diverse belangrijke duels op het programma. Niet alleen wordt er komende zaterdag gespeeld voor de eerste prijs van dit nog prille seizoen. Direct daarna volgen de voorrondes voor de Champions League, waaraan PSV deze week al begon. Ten Hag staat dan ook direct op scherp: “Je mag best spreken van wedstrijden van het jaar, die je ook nog speelt in de moeilijkste periode van het jaar”, zegt Ten Hag tegen VI.

“We bouwen nog aan de ploeg”

Moeilijk is het vanwege de tegenstander PSV, maar vooral vanwege de korte voorbereiding. Zeker voor spelers die in de zomermaanden nog uit zijn gekomen in de Copa America, Gold Cup of Afrika Cup. Ten Hag: “Spelers komen terug van toernooien met hun nationale teams, allemaal gefaseerd en individueel. De transfercarrousel draait gewoon door, spelers gaan en komen en tussendoor moeten wij met de technische staf bouwen aan de ploeg”, zo legt de Ajax-trainer uit vanaf het trainingskamp in De Lutte.

Geen Onana, Neres of Ziyech

Ten Hag verwacht dan ook dat hij zaterdag niet met zijn volledige basiself zal aantreden als er gestreden wordt om de Johan Cruijff Schaal: “Als wij de eerste competitiewedstrijd gaan spelen, de eerste wedstrijd om de punten, dan gaan we voor de eerste keer met elkaar samen spelen. Omdat we er nu nog vijf missen”, aldus Ten Hag tegenover De Telegraaf. “Volgende week komen die jongens gefaseerd terug. Tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zullen ze er niet allemaal bij zijn. Ik denk, eerlijk gezegd, dat de meesten er niet bij zullen zijn.”

Mark van Bommel: “PSV – Ajax is altijd een bijzondere wedstrijd”

PSV-trainer Mark van Bommel speelt met zijn team de wedstrijd tegen Ajax middenin de tweede kwalificatieronde voor de UEFA Champions League. Geen ideale situatie, maar de oefenmeester stelt in zijn voorbeschouwing vast dat hij zijn spelersgroep niet hoeft te motiveren voor het duel van komende zaterdag: “Je voelt het in Eindhoven altijd wanneer er een bijzondere wedstrijd aan zit te komen. Net als bijvoorbeeld bij Champions Leagueduels. PSV-Ajax is een wedstrijd die net iets meer los­maakt. Onze fans maakten er in april een heksenketel van, dat was onbeschrijflijk. Ze kunnen ons dragen op de momenten dat we ze nodig hebben.”

“Overwinning op Ajax bevestiging van iets moois”

En zaterdag zal PSV die steun nodig hebben om het Ajax lastig te maken. Van Bommel bewaart echter goede herinneringen van de confrontaties met de Amsterdammers, ook in de Arena. “Je moet elke wedstrijd het beste uit jezelf halen. Als je terugkijkt naar de wedstrijden tegen Ajax, zou je die van 2005 als mooi moment eruit kunnen halen, maar ik kies dan voor een duel uit 1999-2000”, blikt de trainer terug. “We wonnen toen thuis met 4-0 en ik mocht op aangegeven van Luc Nilis één keer scoren. De overwinning gaf ons de bevestiging dat we aan iets moois waren begonnen”, aldus Van Bommel in het AD.

Statistieken

In Eindhoven zullen ze hopen dat zaterdag ook het begin van iets moois gaat worden. De statistieken zijn in elk geval in het voordeel van PSV. De laatste keer dat Ajax en PSV tegen elkaar speelde in deze seizoenopener wonnen de Eindhovenaren namelijk glansrijk met 2-4. Georginio Wijnaldum (Liverpool) scoorde in dat duel tweemaal namens PSV. De voorlaatste keer, in 2007, trok Ajax aan het langste eind: 1-0. Francisco Gabri maakte destijds het enige doelpunt.Pakken we de statistieken van de Eredivisie over de laatste vijf jaar er ook bij, dan zien we dat in alle onderlinge duels de verhoudingen ongeveer gelijk liggen (5x winst PSV, 5x winst Ajax en 1x gelijk). Maar van alle wedstrijden die in Amsterdam gespeeld werden won Ajax er drie en PSV twee. De laatste keer was echter in 2015, ruim vier jaar geleden. De laatste jaren is Ajax heer en meester in de Arena: vorig seizoen 3-1 winst op PSV en in het seizoen 2017/2018 zelfs 3-0 zijn de laatste uitslagen van Ajax – PSV.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax - PSV

Ajax speelt thuis en is dus favoriet bij de bookies, maar het imposante optreden in de Champions League vorig seizoen draagt natuurlijk ook bij aan die status. Dit betekent dat spelen op PSV een flink bedrag oplevert: x 3,50 als de Eindhovenaren zaterdag weten te winnen en je een inzet doet bij TOTO sportweddenschappen. Speel je op Ajax? Dan krijg je x 1,88 keer je inleg uitgekeerd als de Johan Cruijff Schaal in Amsterdam blijft. Een gokje op een gelijkspel na negentig minuten (en blessuretijd) levert echter het meest op: x 3,85 keer het ingelegde speelbedrag!
De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal 2019-2020 tussen Ajax en PSV wordt gespeeld op zaterdag 27 juli om 18:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Pakt Ajax opnieuw een prijs voor de neus van PSV weg of beginnen de manschappen van Mark van Bommel inderdaad aan iets moois door Ajax in eigen huis te verslaan? Laat je voorspelling nu achter bij VoetbalGokken.nl en pak die hoogste odd!

De beste Online Bookmakers