Overige
18/07/20194 reacties

Matthijs de Ligt treedt met Juventus aan tegen Tottenham Hotspur in ICC

Matthijs de Ligt treedt met Juventus aan tegen Tottenham Hotspur in ICC
De International Champions Cup (ICC) wordt voor Matthijs de Ligt het eerste toernooi dat de overgekomen verdediger van Ajax voor Juventus zal uitkomen. De ICC wordt voor de zevende keer gehouden en is een voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Daarin treft Juve komende zondag Tottenham Hotspur aan dat zonder Vincent Janssen naar Singapore is afgereisd. TOTO houdt de ICC op de voet bij en dat levert hoge pre-wedstrijdquoteringen voor je op.

Maurizio Sarri: “ICC is kans om het elftal beter te leren kennen”

Bij Juventus heeft trainer Maurizio Sarri de taak van Massimiliano Allegri deze zomer overgenomen. Sarri leidde vorig seizoen Chelsea waarmee hij de Europa League won. De Italiaanse coach kent Tottenham Hotspur dan ook goed uit zijn tijd bij Chelsea. “In Engeland is alles moeilijk dus ook Tottenham Hotspur is een lastig te bespelen ploeg”, aldus Sarri over de tegenstander van zondag die dit toernooi als voorbereiding van het nieuwe seizoen ziet. “De ICC is een mooie graadmeter voor ons om te zien waar we nu staan. Ik krijg nu de kans om het elftal beter te leren kennen en daar mijn trainingen en tactiek op af te stemmen”, aldus de trainer.

Matthijs de Ligt: “Hoop veel te bereiken bij Juve”

Het wordt voor Matthijs de Ligt een wedstrijd waarin de verdediger zich kan bewijzen in het zwartwit gestreepte tenue van Juventus. “Ik ben blij dat ik bij Juventus ben”, zegt De Ligt op de website van Ajax. “Juventus is een fantastische club en ik hoop hier veel te bereiken.”

“Tottenham is heel goede ploeg”

Met Ajax speelden De Ligt voor de zomer de kwartfinale van de Champions League tegen Tottenham waartegen Juventus zondag speelt. “Tottenham is een hele goede ploeg en dus moet je strijden om te winnen”, zegt de 19-jarige verdediger die van Sarri vast en zeker speelminuten gaat krijgen.

Transfers Juventus

Matthijs de Ligt is niet de enige transfer naar Juventus. Doelman Gianluigi Buffon keert terug op het oude nest. De inmiddels 41-jarige Italiaan stond een seizoen bij Paris Saint Germain onder de lat, maar verruilt de Franse topclub voor zijn oude club Juventus. Ook de Fransman Drien Rabiot komt van PSG overwaaien naar De Oude Dame.

Mauricio Pochettino: “Juventus is het beste team van Italië”

Bij Tottenham Hotspur wil trainer Mauricio Pochettino zondag zien hoever zijn spelers klaar zijn richting het nieuwe voetbalseizoen en Juventus is dan natuurlijk een hele mooie test. “Ik laat de jonge spelers spelen. Ik denk dat het fantastisch is om te zien dat ze zich tegen een klasse team als Juventus kunnen weren. Ik heb al veel positieve dingen gezien en dat neem ik mee naar de match tegen Juve. Dat wordt een zeer goede test voor ons omdat Juventus het beste team in Italië is”, aldus Pochettino in de Engelse media.

Transfers Tottenham

Voor Vincent Janssen zijn de uren bij de Engelse club wel geteld. De Nederlandse spits kwam er weinig aan spelen toe en Mauricio Pochettino liet Janssen zelfs in Engeland achter voor een mogelijk transferakkoord. Janssen maakte in 2016 de overstap van AZ naar Tottenham. De inmiddels 25-jarige aanvaller kon zich nooit in de vast kern plaatsen en werd zelfs nog uitgeleend aan Fenerbahçe. De lange blessuretijd maakte dat niet gemakkelijker voor Janssen. Feyenoord zal er nu oren naar hebben om Janssen van Tottenham over te gaan nemen. Ook Georges-Kevin Nkoudou en Danny Rose mogen de Engelse club verlaten en zijn net als Janssen niet mee naar Singapore. Doelman Michel Vorm zit niet in de selectie voor de ICC Cup.

H2H

Juventus en Tottenham Hotspur speelden in 2016 ook al tegen elkaar in dit prestigieuze zomertoernooi. Juventus won toen met 2-1. Maar de echt belangrijke onderlinge ontmoetingen kwamen daarna pas: in 2017 won Tottenham in de Champions League van Juve met 2-0. In 2018 werd de achtste finale van de Champions League bij Juventus thuis met 2-2 een gelijkgespeeld, een maand later wist de Italiaanse club te winnen bij The Spurs 1-2 en drong zo door naar kwartfinales van het miljoenenbal.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Juventus – Tottenham Hotspur

De pre-wedstrijdquoteringen van TOTO zijn al even mooi als het wedstrijdaffiche zelf. Winst van Juventus wordt x 2.05 keer de inleg beloond. TOTO betaalt x 3.40 keer de inleg uit bij een gelijkspel en mocht Tottenham Hotspur de winnende ploeg zijn, dan wordt je inleg x 3.50 meer waard. De hoogste quotering van deze wedstrijd.
De ICC-wedstrijd Juventus – Tottenham Hotspur wordt gespeeld op zondag 21 juli om 13:30 uur in het National Stadion te Singapore. Wil je meespelen via TOTO met deze wedstrijd? Ga direct naar onze Nederlandse bookmakers en grijp naar de hoogst mogelijke beloning!

De beste Online Bookmakers