Overige
20/05/2020

Ook Hongarije trapt af: koploper Ferencvaros ontvangt Debrecen

Ook Hongarije trapt af: koploper Ferencvaros ontvangt Debrecen
In navolging van de Duitse Bundesliga gaat deze week ook de Hongaarse OTP-Bank Liga van start. Omdat er ook nog twee bekerduels op het programma staan, is er slechts één competitieduel geprogrammeerd. Maar dat is ook wel gelijk een knaller: Ferencvaros speelt tegen Debrecen, de ploeg waar PSV in 2010 nog in de EL-groepsfase speelde.

Statistieken

Debrecen speelde ook dit seizoen Europees, maar moest het in de voorronde van Europa League afleggen tegen Torino. Die Europese uitschakeling denderde nog lang door bij de Hongaarse club en dat is één van de redenen dat ze nu pas zevende staan de competitie.Ferencvaros bereikte wél de groepsfase in de Europa League, maar kon geen hoge ogen gooien. De poule met Espanyol, Ludogorets en CSKA Moskou bleek te veel van het goede voor de Hongaarse kampioen. Alleen uit bij CSKA werd gewonnen. In de competitie zijn ze goed op weg om de titel te prolongeren: na 23 duels staat het eerste met 53 punten, negen verliespunten minder dan de nummer twee.

Head 2 Head

Eind februari namen beide ploegen het ook al tegen elkaar op. Toen was Ferencvaros de beste van de twee: 2-0. Ook vorig seizoen won de huidige landskampioen van Hongarije in eigen stadion van Debrecen, maar in 2018 kwam het niet verder dan 2-2.De laatste keer dat Debrecen in een officiële competitiewedstrijd kwam winnen bij de Hongaarse topploeg is alweer acht jaar geleden. Op 3 maart 2012 werd het verrassend 1-2 voor de bezoekers.

Huidige vorm Ferencvaros

Voor de coronabreak maakte Ferencvaros nog korte metten met Kaposvar: 5-0. Daarna moesten de spelers en technische staf verplicht in de rustmodus, maar sinds begin deze maand werden er al drie oefenpotjes afgewerkt. Deze opwarmertjes voor het echte werk hadden een wisselend resultaat voor Ferencvaros. Tegen Paks begon men met een gelijkspel (0-0), vervolgens werd er 2-0 gewonnen van Zalaegerszeg en afgelopen zondag eindigde de korte oefencampagne met een 0-1 nederlaag tegen Mezokovesd.

Huidige vorm Debrecen

Ook Debrecen werkte een aantal oefenwedstrijden af. Er werd afgelopen weekend gewonnen van Kisvarda (1-2), maar vorige week ging het minder soepel tegen datzelfde Kisvarda werd het 1-1. Debrecen kon wel wat goed nieuws gebruiken, want in de laatste vijf competitieduels voor de coronapauze werd er viermaal verloren. Alleen Kisvarda werd verslagen en dat was waarschijnlijk ook de reden dat Debrecen die ploeg als tegenstander koos om zich op te warmen voor de lastige uitwedstrijd tegen Ferencvaros.

Quoteringen Ferencvaros TC – Debrecen VSC

Bij de TOTO is elk duel in elke competitie een goede reden om winstgevende quoteringen vast te stellen. De hervatting van de Hongaarse OTP Bank Liga wordt dan ook zeker niet overgeslagen! Sterker nog, er staan waanzinnig hoge odds voor je gereed. Voor een uitzege van Debrecen bij de huidige koploper hanteert de TOTO met x 6.55 keer je inleg de hoogste odd van dit duel.Gok jij op een gelijkspel? De quotering voor een puntendeling is dat met x 4.60 keer de inleg ook zeker de moeite waard. Een overwinning van Ferencvaros betekent dat spelers die dit vooraf goed voorspellen x 1.37 hun inleg retour krijgen van Koning TOTO!
De hervatting van de Hongaarse OTP-Bank Liga begint met Ferencvaros TC – Debrecen VSC.  Deze topwedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 23 mei en begint om 15:55 uur in een lege Groupama Arena te Boedapest. Wil jij ook eens een gokje wagen op de Hongaarse competitie? Doe dat dan dit weekend, want de odds bij Koning TOTO zijn nu heel hoog ingeschaald! Via VoetbalGokken.nl spelen op de OTP Bank Liga kan dan ook best wel eens veel euro’s opleveren.

De beste Online Bookmakers