Overige
26/05/2020

Polen herstart competitie met duel Lech Poznań – Legia Warschau

Polen herstart competitie met duel Lech Poznań – Legia Warschau
Polen herstart deze week de Ekstraklasa-competitie waarin nog vier speelronden gespeeld moeten worden. De koploper in de Poolse competitie is Legia Warschau en die ploeg gaat zaterdag op bezoek bij Lech Poznań, het team van doelman Mickey van der Hart. VoetbalGokken.nl heeft de statistieken en huidige vorm van de teams verzameld. Ook de odds van Koning TOTO worden in deze voorbeschouwing alvast uitgelicht.

Poznań-trainer Żuraw: “Winnen van Legia is goed voor hele competitie”

Lech Poznań heeft zaterdag een belangrijke klus te klaren: koploper Legia Warschau van het kampioenschap houden. De ploeg staat acht punten voor op de nummer twee Piast en heeft niet veel punten meer nodig om haar doel te bereiken: de landstitel. De enige ploeg die daar nog echt iets kan doen is waarschijnlijk Lech Poznan. Trainer Dariusz Żuraw  is zich daar van bewust. “Als Legia in Poznań wint, dan zal ze waarschijnlijk in één rechte streep naar het Poolse kampioenschap gaan en dat willen wij natuurlijk niet”, zegt Żuraw vastberaden.

“We moeten er hard voor vechten”

Volgens de trainer is er maar een wapen om dat te voorkomen: “We moeten er dus hard voor vechten dat te voorkomen. Als we winnen, is dat goed voor de gehele Poolse competitie. Dan blijft het spannend tot het einde”, analyseert de uit Polen afkomstige Żuraw.

Legia Warschau: Aleksandar Vuković: “Klaar om naar Poznań te gaan”

Legia Warschau speelden in 2017 nog tegen Ajax in de tweede ronde van de Europa League. Ook nu is de ploeg uit Warschau hard op weg om volgend seizoen weer in Europa uit te komen. Legia timmert namelijk hard aan de weg om de titel te pakken. Hetgeen ze in 2018 voor het laatst is gelukt. Bij winst op Poznań is dat doel zo goed als zeker bereikt. Legia-trainer Aleksandar Vuković: “We hebben het gevoel dat we weer normaal worden en we zijn er erg blij mee. Ik herinner me 13 maart, toen we klaar waren met trainen en we klaar waren om naar Poznań te gaan. Dat ging toen niet door, maar we zijn nu klaar om alsnog naar Poznan te gaan!”

“Cruciale wedstrijd”

De oefenmeester heeft zijn elftal zo goed en zo kwaad het kan voorbereid op de clash van zaterdag: “Sinds de dag dat de Poolse competitie is gestaakt en nu is er enige tijd verstreken. We zijn blij dat we ons eindelijk kunnen richten op het spelen van die cruciale wedstrijd”, zo benadrukt de Servische trainer van de koploper het belang van dit duel.

Statistieken

Met 51 punten is Legia Warschau de trotse koploper van de Poolse competitie. Eerste achtervolger is Piast dat 43 punten heeft. Cracovia (derde), Slask (vierde) en Lech Poznań die vijfde in het rijtje staat, hebben alle drie - voor de verplichte coronapauze - 42 punten bijeen geraapt. Op de zesde plek staat Pogon Szczecin met 41 punten. Het ligt in de top zes dus heel dicht bij elkaar. De vier resterende wedstrijden kunnen dus nog voor wat opschudding in de ranglijst gaan zorgen.

Head 2 Head

Doelman Micky van der Hart is sinds dit seizoen actief bij de ploeg uit Polen. De 26-jarige sluitpost, die overgenomen werd van PEC Zwolle, verdedigde ook het doel in de uitwedstrijd tegen Legia. In Warschau moest Van der Hart tweemaal vissen en werd er met 2-1 verloren.Vorig jaar wist Lech Poznań thuis tweemaal te winnen van het team uit Warschau. Begin 2019 werd het 2-0 en eind april 1-0 in het voordeel van Lech. In 2018 was het geen feest in het Miejski nadat de negentig minuten gespeeld waren. Legia nam drie punten mee naar Warschau door met 0-3 te winnen in het stadion van Lech Poznań.

Huidige vorm Lech Poznań

Net voordat het coronavirus ook het Poolse voetbal stillegde, speelde Lech een uitwedstrijd bij de nummer dertien Wisla. Het werd met 1-1 een gelijkspel en beide doelpunten werden voor de pauze al gemaakt. Die week ervoor had de ploeg van trainer Żuraw duidelijk wat meer in de melk te brokkelen. In eigen huis werd met 4-1 gewonnen van de nummer twaalf Gornik.Z.

Huidige vorm Legia Warschau

Bij Legia Warschau denkt men liever niet meer terug aan de laatste wedstrijd voordat de corona-maatregelen van kracht werden. In eigen stadion werd er namelijk verloren van de nummer twee Piast (1-2). Het duel begon veelbelovend door een treffer van Legia-speler Antolic; al in de twaalfde minuut. Piast gaf daar in de 35ste en 52ste minuut antwoord op door de doelpunten van Felix en Badia. Die wedstrijd kwam er voor Legia een einde aan een ongeslagen reeks van zes competitieduels op een rij.

Lappenmand

Het ziet ernaar uit dat trainer Żuraw met een geheel fitte selectie kan aantreden tegen Legia Warschau. Bij koploper Legia is het nog afwachten wanneer de geblesseerde Franse verdediger William Remy weer in de startblokken kan. Maar verder reizen de bezoekers ook met een fitte selectie af naar Poznan.

Prognose

Koning TOTO schaalt beide zegekansen hoog in. Met onze voorspelling gaan we uit van de hoogste quotering. Wij vullen een gelijkspel in: 1-1. Ga jij ook op je gevoel voor voetbal af? Houd dan de quoteringen van TOTO goed in de gaten. Hieronder vind je alvast de gemiddelde odds van deze Nederlandse bookmaker.

Quoteringen Lech Poznań – Legia Warschau

Koning TOTO gaat helemaal uit zijn dak nu ook Polen weer met voetbal begint. De quoteringen zijn niet aan te slepen. De hoogste odd in het 1X2 spelststeem staat genoteerd bij een gelijkspel: x 3.15 keer de inleg is daar de odd van.Voor een overwinning van Lech staat er met x 2.75 keer de inleg nog een fraaie quotering gereed. De beloning voor een zege van Legia belooft met x 2.37 ongeveer dezelfde waarde te geven.
De Poolse Ekstraklasa competitieduel Lech Poznań – Legia Warschau wordt gespeeld op zaterdag 30 mei om 20:00 uur in het Miejski Stadion te Poznań. Ga jij Micky van der Hart aanmoedigingen in deze wedstrijd tegen de koploper? Vergeet jezelf dan niet en ga naar de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl om een waardevolle deal met Koning TOTO te sluiten.

De beste Online Bookmakers