Overige
31/07/2020

Portugese voetbalgrootmachten FC Porto en Benfica tegenover elkaar in bekerfinale

Portugese voetbalgrootmachten FC Porto en Benfica tegenover elkaar in bekerfinale
Op zaterdag 1 augustus wordt in Portugal de bekerfinale gespeeld. Het toernooi krijgt met Benfica – FC Porto een absolute droomfinale. De twee voetbalgrootmachten van Portugal gaan onderling uitmaken wie deze prijs gaat bemachtigen. Denk jij te weten hoe dit tweestrijd eindigt? Speel dan mee via VoetbalGokken.nl!

Jorge Jesus (trainer Benfica): “Benfica moet altijd voor de prijzen gaan”

Amper twee weken geleden keerde Jorge Jesus terug naar Portugal om bij zijn oude liefde Benfica aan de slag te gaan als hoofdcoach. Jesus volgde Sergio Conceicao op, die na een serie slechte resultaten in de competitie zijn ontslag indiende.Jesus komt over van Flamengo waar hij de ene na de andere prijs wist te veroveren. Na vijf hoofdprijzen vond de 66 jarige trainer het tijd om terug te keren naar Portugal en met ambitie, want de bekerfinale tegen FC Porto: die wil hij per se winnen: “Bij een grote club als Benfica is het doel om alle trofeeën te winnen. Maar je moet bereid zijn om alles te geven om te winnen. Ook als het niet goed gaat, zoals in de competitie is gebeurd.”

“Porto pijn doen door beker te winnen”

Doorpraten over de periode na de coronabreak waarin Benfica een bijna zekere titel zelf weggaf heeft volgens Jesus ook geen zin: “Laten we de emoties beheersen. Het feit is dat Porto de nieuwe kampioen is. Wij kunnen ze alleen nog pijn doen door de bekerfinale wél te winnen. Dan gaan wij als morele winnaar het nieuwe seizoen in”, aldus Jesus op de Portugese website CM Jornal.

Sergio Conceição (trainer FC Porto): “Spelen tegen Benfica blijft bijzonder”

FC Porto kan op twee oren slapen richting de bekerfinale van zaterdag. Porto heeft immers de landstitel al op zak en heeft zich verzekerd van Champions League deelname. De bekerfinale tegen Benfica is een smakelijk toetje. Trainer Sergio Conceição: “Wedstrijden tegen Benfica blijven altijd bijzonder. Zeker als het een finale betreft. Wij willen dolgraag de dubbel pakken dit jaar en dus is de honger naar winst op Benfica nog altijd groot bij ons.”

“Wij willen altijd winnen”

Conceição wil niets weten van een strijd tussen twee Portugese voetbalgrootmachten. Hoewel de buitenwereld er wel zo naar kijkt, meent de 45-jarige Portugees dat dit veel te kort door de bocht is: “Stellen dat deze bekerfinale de top van Portugal toont is overdreven. We hebben ook Sporting, Braga noem maar op. Allemaal topploegen die ook niet hadden misstaan in de bekerfinale. Wij zijn blij dat FC Porto in de eindstrijd staat. Wie er ook de tegenstander is: wij willen altijd winnen!”

Statistieken

Benfica bereikte de finale in Estádio Efapel Cidade de Coimbra dankzij een zege op Famalicao. Gemakkelijk ging dat niet, de halve finale werd met 3-2 gewonnen. FC Porto rekende in de halve finale af met Academico Viseu: 3-0.

Head 2 Head

In de Portugese Primeira Liga wist FC Porto dit seizoen tweemaal te winnen van Benfica. Uit met 0-2 en thuis in Porto met 3-2. Opmerkelijk: in het seizoen 2018 -2019 was het juist Benfica dat twee keer aan het langste trok: 1-2 en 1-0.Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar ook in de beker, toen in de halve eindstrijd. Porto won op 22 januari 2019 met speels gemak: 1-3.

Huidige vorm Benfica

In de laatste vijf competitiewedstrijden boekte Benfica vier overwinningen. Het bleek niet genoeg voor de titel, omdat Benfica daarvoor een slechte reeks had neergezet. De nederlagen tegen Santa Clara (3-4) en Maritimo (2-0) bleken uiteindelijk de nekslag voor de kampioensaspiraties van Benfica.

Huidige vorm FC Porto

Porto daarentegen profiteerde optimaal van de zwakke vorm bij Benfica. De ploeg won na de coronapauze zeven keer, waarvan zes keer op rij. Genoeg voor de landstitel. Dat de laatste competitiewedstrijd bij Sporting Braga verloren ging (2-1) deed op dat moment al niet meer ter zake.

Lappenmand

Benfica-vleugelverdediger Alejandro Grimaldo mist de bekerfinale door een nog onbekende blessure. Boze tongen spreken over een corona-besmetting. Benfica ontkent in alle toonaarden. Adel Taarabt zal ook niet meespelen. De 21-jarige centrale middenvelder heeft last van zijn voetgewricht.Bij FC Porto is er dikke pech voor Iván Marcano. De ervaren centrale verdediger kan tijdens de bekerfinale niet in actie komen vanwege een gescheurde kruisband. De 33-jarige Spanjaard wordt pas volgend seizoen terugverwacht.Shoya Nakajima geeft ook forfait. De officiële reden is dat de Japanner een ‘speciale vakantie’ heeft, maar in feite kan hij vanwege reisbeperkingen opgelegd om de verspreiding van corona te voorkomen niet naar Portugal afreizen om voor FC Porto te spelen.

Prognose

Wij voorspellen een 2-1 overwinning voor Benfica. De nieuwe trainer brengt nieuwe honger in de ploeg en FC Porto heeft haar hoofdprijs al binnen. Uiteraard is er veel klasse bij beide elftallen, maar de noodzaak om te winnen is bij Benfica het hoogst. Daarom vullen een 1 in op het TOTO-formulier.

Quoteringen Benfica – FC Porto

De bookmakers keren x 2,85 keer je inleg uit als Benfica zaterdag wint. Pakt FC Porto de dubbel door na de landstitel ook de beker in de wacht te slepen? Dan staat er bij TOTO momenteel een quotering van x 2,46 voor je klaar.De hoogste odds vinden we bij een gelijkspel. Als de wedstrijd eindigt in een verlenging of strafschoppen betalen de bookies x 3,10 het ingelegde speelbedrag uit aan iedereen die dit vooraf heeft voorspeld via de TOTO-voucher van de Portugese bekerfinale.
De finale van de Portugese beker Benfica – FC Porto wordt gespeeld op zaterdag 1 augustus en begint om 21:45 uur (Nederlandse tijd). Wie gaat de beker mee naar huis nemen en welke spelers van VoetbalGokken.nl voorspellen de uitslag goed? Speel mee en maak het volgen van de bekerfinale nog spannender! Ben jij straks één van de winnaars? Laat je kans niet liggen en doe mee!

De beste Online Bookmakers