Overige
01/06/2020

TOTO schaalt odd hoog in voor herstart FC Porto bij FC Famalicao

TOTO schaalt odd hoog in voor herstart FC Porto bij FC Famalicao
Nu Duitsland al een paar weken bezig is met de herstart van de Bundesliga gaat ook Portugal haar voetbalcompetitie hervatten. Aanstaande woensdag gaan de eerste teams van start en trekt FC Porto ook de voetbalschoenen weer aan. De koploper van de Primeira Liga speelt uit tegen FC Famalicao een ploeg uit de middenmoot. Koning TOTO weet wel raad met de Portugese competitieherstart en schaalt de odds hoog in. Speel jij ook mee met de Portugese competitie via VoetbalGokken.nl?

FC Porto-coach Sérgio Conceição: “Bijzonder om woensdag weer te spelen”

Door het coronavirus en de bijbehorende maatregelen heeft in Portugal ook sinds midden maart de bal in de Primeira Liga niet meer gerold. Deze week wordt er weer een herstart gemaakt aan de competitie waarin nog tien wedstrijden gespeeld moeten worden. FC Porto begint woensdagavond met een uitwedstrijd tegen FC Famalicao. Porto-trainer Sérgio Conceição: “Het zal heel bijzonder zijn om woensdag te spelen tegen Famalicao in een leeg stadion, maar ik ben voor hervatting van het spelen van de competitie, zolang iedereen zich aan de regels houdt”, zegt Conceição in de Spaanse media.

“Elke punt belangrijk voor de titel”

In de titelstrijd met Benfica hoopt Conceição op een goed vervolg van de Primeira Liga. “Het is belangrijk om van de wedstrijden te genieten en te winnen. Dat is gewoon het belangrijkste. Ik waardeer het enorm dat we weer van start gaan. We gaan het veld weer op om drie punten te halen die belangrijk zijn in de titelstrijd”, aldus Conceição

Famalicao-coach Idan Ofer: “Seizoen afronding begint tegen Porto”

Bij FC Famalicao staat men ook te popelen om een begin te maken aan de laatste tien wedstrijden van dit seizoen. Famalicao-coach Idan Ofer kijkt er naar uit om koploper FC Porto te ontvangen. “Wij zijn klaar voor de match tegen Porto, maar onze prioriteit is om het seizoen veilig af te ronden en dat iedereen - spelers, staf en fans - in goede gezondheid verkeert. We waren altijd bezorgd over alles wat er gebeurde in de stad Famalicao en zelfs in Portugal tijdens deze pandemie. Gelukkig kunnen we nu met de wedstrijd tegen Porto eindelijk beginnen aan een afronding van het seizoen.”

“Mooie pot tegen Porto”

Ofer vervolgt: “Sportief zijn onze plannen duidelijk: we zijn van plan om hetzelfde pad te blijven volgen, met een aanhoudende investering in de club en haar infrastructuur zodat FC Famalicao consequent een eerste League-club wordt en blijft waar de supporters trots op zullen zijn. Het is overweldigend mooi dat wij alsnog in staat worden gesteld om onze doelen weer te kunnen nastreven nu de competitie wordt herpakt met een mooie pot tegen Porto”, aldus de trainer van Famalicao.

Statistieken

FC Porto is de koploper van de Portugese Primeira Liga. De ploeg uit Porto heeft zestig punten uit 24 wedstrijden weten te halen. De nummer twee Benfica zit Porto met 59 punten op de hielen. FC Porto zal in de resterende wedstrijden samen met Benfica gaan uitvechten wie de landstitel gaat pakken. Op de derde plek staat Braga met 46 punten en die ploeg valt dan ook net buiten beeld om de titelstrijd.Het vorig seizoen gepromoveerde FC Famalicao staat op de zevende plek en heeft 37 punten uit evenveel duels bij elkaar geveegd. Famalicao heeft net zoveel punten als Guimaraes dat zesde staat. Rio Ave is de nummer vijf van het rijtje met 38 punten.

Head 2 Head

FC Famalicao komt sinds vorig jaar uit in de Primeira Liga. Er zijn dus de laatste jaren weinig ontmoetingen geweest met FC Porto. In bekertoernooien speelden de teams namelijk nog weleens tegen elkaar. In 2016 was dat de laatste keer en wonderbaarlijk werd FC Porto toen door Famalicao uit het bekertoernooi geknikkerd. De Famalicenses wonnen met 1-0!Ook in 1999 speelden de teams tegen elkaar in de beker. FC Porto had toen ook al de grootst mogelijke moeite om Famalicao te breken, maar in de verlenging werd er uiteindelijk toch door de ploeg uit Porto gewonnen: 4-2. Eerder dit seizoen won Porto in haar eigen stadion met 3-0 van nieuwkomer Famalicao.

Huidige vorm FC Porto

Omdat de Portugese clubs ook al sinds midden maart niet meer in actie zijn gekomen, is het moeilijk te bepalen wat de huidige vorm is. Wel kunnen we even terugblikken om een indicatie te krijgen. FC Porto speelde haar laatste wedstrijd voordat de coronamaatregelen ook in Portugal van kracht gingen tegen Rio Ave. In een huis vol supporters won Porto niet, maar speelde een gelijk: 1-1 bleef het na negentig minuten speeltijd in Estádio do Dragão. De week ervoor had Porto wat meer geluk en werd Santa Clara met 0-2 vrij simpel verslagen.

Huidige vorm Famalicao

Winnen doet FC Famalicao sowieso al veel minder vaak dan Porto, maar in de laatste wedstrijd voor de verplichte pauze speelde ook zij gelijk: 0-0. Famalicao reeg begin maart topclub Sporting Portugal nog aan de zegekar. Er werd met 3-1 knap gewonnen en dat zal ongetwijfeld ook zorgen voor wat zelfvertrouwen richting het duel van aanstaande woensdag als ze weer een topploeg mogen ontvangen.

Lappenmand

Tijdens de coronabreak zijn niet alle spelers van Porto hersteld van een blessure. Zo kan verdediger Ivan Marcano (gescheurde kruisband) woensdag niet aantreden tegen Famalicao. Ook verdediger Alex Telles zal niet meedoen, maar dit komt door een schorsing en niet door een blessure. Middenvelder Otavio en Sergio Oliveira moeten ook oppassen dat hun niet hetzelfde staat te wachten. Beiden hebben al vier gele kaarten achter hun naam staan net als doelman Agustin Manchesin en verdediger Wilson Manafa. Bij Famalicao zijn er voor als nog geen geblesseerde of geschorste kernspelers bekend.

Prognose

Volgens ons gaat FC Porto dit duel winnen. Wij vullen een 0-2 op het wedstrijdformulier bij Koning TOTO. Benieuwd wat jou dat op kan leveren? Bekijk onderstaand odds-overzicht voor de gemiddelde quoteringen, maar ga voor de meest actuele odds via de bookmakerspagina naar de Nederlandse TOTO.

Quoteringen FC Famalicao – FC Porto

Het zal je niet verbazen dat een zege van Famalicao het hoogst beloond wordt. Ook de wedkantoren denken er zo over. Elke ingelegde euro wordt x 6.50 keer meer waard als Famalicao weet te winnen van de koploper. Een gelijkspel levert je met x 4.35 al niet veel minder op. Gaat Porto er met de punten vandoor? Dan wordt jouw inleg hierop met x 1.43 keer nog altijd een leuk bedragje waard.
De Primeira Liga match FC Famalicao – FC Porto wordt gespeeld op woensdag 3 juni om 22:15 uur in het het Municipal de Famalicao te Vila Nova de Famalicao. Wil jij naast de Duitse Bundesliga ook de Primeira Liga volgen en wil jij daarin de hoogste odds scoren? Ga voor de uitwedstrijd van FC Porto en overige duels naar de TOTO en sla je slag in de Portugese competitie.

De beste Online Bookmakers