Turkse competitie: Besiktas voetbalt door tegen Antalyaspor

Dit bericht delen
17 maart 2020     0 REACTIES

De Turkse voetbalcompetitie is een van de weinige competities die nog gespeeld worden. In Turkije zijn er vooralsnog weinig meldingen rondom het coronavirus. Voor wie wat afleiding zoekt tijdens deze dagen is meespelen op deze wedstrijd. Ook Koning TOTO richt zijn pijlen op de Turkse Super Lig waarin ook Nederlanders actief zijn en dat betekent hoge quoteringen.

Besiktas-trainer: “Bizar om te spelen in een wereld die stil is”

Ook in Turkije gaan steeds meer geluiden op om de competitie stil te leggen, maar vooralsnog wordt het programma voor komend weekeinde nog steeds gehandhaafd. Er wordt door Besiktas, dus ook ‘gewoon’ getraind en voorbereid op de thuiswedstrijd tegen Antalyaspor. Trainer Sergen Yalcin: “Het is bizar om te moeten spelen in een wereld die verder stil is, maar we gaan voorlopig maar gewoon door met onze voorbereidingen op de komende wedstrijd. Dat is niet simpel, maar absoluut wel mogelijk.”

Besiktas JK wint de wedstrijd
1.42
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.50
Antalyaspor wint de wedstrijd
6.50

“Raar om te voetballen”

Ook Jeremain Lens sprak in gesprek met AD.nl in woorden van gelijke strekking. Net als andere Nederlanders als bijvoorbeeld Ben Rienstra, Ryan Donk en Eljero Elia volgt Lens de ontwikkeling in Nederland op de voet. “Het blijft raar om gewoon met voetbal bezig te zijn als je alles hoort wat er in de wereld gebeurt. Ook het spelen in lege stadions is apart, maar daar hebben we allemaal mee te maken”, aldus Lens die afgelopen weekend in de derby tegen Galatasaray na een uur mocht invallen en in een leeg stadion nog een gele kaart voorgeschoteld kreeg ook.

Trainer Antalyaspor: “Turkije is veilig om te spelen”

Ook Antalyaspor trainer Tamar Tuna hinkt op twee gedachten: natuurlijk wil hij graag voetballen, maar ook hij ziet natuurlijk dat de rest van de wereld de competities stilleggen: “We hebben spelers uit zes verschillende landen, overal is de situatie anders. Maar we benadrukken naar iedereen dat de situatie in Turkije veilig is en we kunnen gewoon spelen tegen Besiktas.”

“Voetballers niet belangrijkste slachtoffer”

Een ander aspect die Tuna belicht in gesprek met de Turkse website Aksam.com is de mentale gezondheid: “Beslissingen om wel of niet te sporten moeten genomen worden door de mening van de betrokkenen te vragen. We zijn als voetballers niet het belangrijkste slachtoffers van dit virus. Zelfs als de competities worden geannuleerd of uitgesteld, zullen degenen die achter ons, op het veld en in de faciliteiten werken, het slachtoffer zijn. We moeten elke beslissing uitvoeren. Maar ook de mentale gezondheid van de spelers is belangrijk. Niet iedereen kan zich zomaar focussen op het duel tegen Besiktas, want ook wij zien het nieuws.”

Statistieken

In de Turkse Super Lig zijn inmiddels 26 wedstrijden gespeeld dit seizoen en is Trabzonspor de koploper van de competitie. Basaksehir de ploeg van Eljero Elia staat tweede en heeft net als Trabzonspor 53 punten. Jeremain Lens staat met zijn team Besiktas JK op de vijfde plek met 44 punten en Antalyaspor staat op de elfde plaats met dertig punten.

Head 2 Head

Vorig jaar won Besiktas tweemaal de uitwedstrijd tegen Antalyaspor. In november werd er met 1-2 gewonnen, maar begin vorig jaar was dat nog met 2-6 in het voordeel van Besiktas. De laatste keer dat Besiktas thuis speelden werd er met 2-3 verloren van Antalyaspor. Een jaar eerder was het wel de thuisploeg die met 2-0 de overwinning kon vieren.

Huidige vorm Besiktas JK

Besiktas is vier wedstrijden op rij ongeslagen. Twee van de vier duels werden in een overwinning omgezet. Van Ankaragücü (2-1) en Alanyaspor (1-2) werd er gewonnen. Bij Galatasaray (de ploeg van Ryan Donk) (0-0) en thuis tegen koploper Trabzonspor (2-2) werd het een gelijkspel. Begin dit jaar werd Besiktas al wel uit de Turkse beker geknikkerd. Erzurum BB was met 2-3 te sterk voor de ploeg van Lens.

Huidige vorm Antalyaspor

Antalyaspor heeft dit jaar in de Turkse competitie nog niet verloren. De ploeg van trainer Tuna speelde

vier wedstrijden een gelijkspel en won er drie. Eén daarvan is die van afgelopen maandag. Thuis tegen Sivasspor werd met 1-0 gewonnen. In de Turkse bekercup werd begin deze maand met 0-1 verloren van Alanyaspor (0-1) die in de competitie ook hoger geklasseerd staat dan Antalyaspor.

Prognose

Wij spelen op een 2-1 zege voor Besiktas. Een uitslag die gezien de stand op de ranglijst en de huidige vorm ook logisch lijkt, maar goed we leven niet in een logische tijd dus alles is mogelijk.

Let op: Als deze wedstrijd toch wordt uitgesteld, dan krijgen alle spelers van TOTO.nl hun inleg gewoon teruggestort. Zodra een duel wordt afgelast zetten de bookies alle odds op x1,00 en krijgt iedereen zijn of haar geld terug. Nu inzetten op deze Turkse wedstrijd brengt dus geen enkel risico met zich mee in de zin dat het geld weg is, zodra ook Turkije op slot gaat.

Quoteringen Besiktas JK – Antalyaspor

De bookmakers storten zich massaal op de Turkse competitie, aangezien deze als een van de weinige Europese competities nog doorgaat. Een thuisoverwinning van Besiktas staat bij de TOTO op x 1,42. In het 1×2 spelsysteem levert een gelijkspel x 4,50 keer het ingelegde speelbedrag op. De hoogste odd vinden we bij een zege van de Turkse laagvlieger Antalyaspor: x 6,50!

Als alles blijft zoals het nu is, dan wordt Besiktas – Antalyaspor gespeeld op zaterdag 21 maart en begint de wedstrijd in het Vodafone Park te Istanbul om 18:00 uur. Verveel jij je ook kapot nu er bijna nergens meer gevoetbald wordt? Leef je dan uit op deze Turkse topper met Nederlandse inbreng en scoor met een goede voorspelling op dit duel!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

31 maart 2020     0 REACTIES

‘Gewoon’ doorspelen bij TOTO: BATE Borisov – Rukh B...

Er worden nog maar zeer weinig professionele voetbal wedstrijden gespeeld door de coronacrisis dat vele landen raakt....

Lees meer
23 maart 2020     0 REACTIES

Corona houdt kersverse voetbalseizoen in Wit-Rusland niet...

Het Nederlands elftal speelden de afgelopen jaren meerdere kwalificatie wedstrijden in het stadion van Dinamo Minsk, ...

Lees meer
21 maart 2020     0 REACTIES

Geen voetbal in Europa, wél in Australië

Dit weekeinde wordt er voor het eerst in zeer lange tijd nergens in Europa gevoetbald. De competities in Turkije, Rus...

Lees meer
17 maart 2020     0 REACTIES

Turkse competitie: Besiktas voetbalt door tegen Antalyaspor

De Turkse voetbalcompetitie is een van de weinige competities die nog gespeeld worden. In Turkije zijn er vooralsnog ...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën