Overige
07/05/2020

Zuid-Koreaanse voetbalploegen trekken voetbalschoenen weer aan

Zuid-Koreaanse voetbalploegen trekken voetbalschoenen weer aan
Er komen in veel voetballanden steeds meer positieve berichten over een herstart van de competities. Voor het voetbal in Europese landen moeten we nog heel even geduld hebben, maar in Zuid-Korea trekken ze dit weekend de voetbalschoenen weer aan voor een kersvers seizoen. VoetbalGokken.nl blikt graag met je vooruit op enkele wedstrijden waar Koning TOTO hoge odds voor klaar heeft staan.

Jeonbuk Hyundai Motors – Suwon City

Vorig seizoen werd de titel opgeëist door Jeonbuk Hyundai Motors. De ploeg werd in december gekroond tot landskampioen 2019, alweer de zevende landstitel voor Jeonbuk waar spits Lars Veldwijk (voormalig speler van onder meer FC Utrecht, PEC Zwolle en Sparta) onder contract staat.De Nederlander Luc Castaignos, oud-speler van onder meer Feyenoord, FC Twente en Inter Milan, verdient zijn brood ook in Zuid-Korea. Zijn ploeg Gyeongam FC speelt echter in de tweede divisie. In het verleden speelden onder meer Romeo Castelen, Kiki Musampa en Sander Oostrom in de Zuid-Koreaanse competitie.Begin maart zou het nieuwe seizoen van de hoogste profliga starten, maar vanwege de coronamaatregelen werd die start uitgesteld. Dit weekend gaat het nieuwe seizoen alsnog beginnen en wordt met een maandje vertraging begonnen aan de 38ste editie van de in 1983 opgerichte K-League.

Statistieken

Landskampioen Jeonbuk Hyundai Motors, met Veldwijk in de gelederen, ontvangt voor de eerste (officiële) wedstrijd van dit jaar Suwon City in eigen stadion, waar overigens geen publiek aanwezig zal zijn. Suwon had het vorig seizoen lastig en behoorde tot de degradatieteams, maar wist zich uiteindelijk nog minimaal één seizoen te verzekeren van wedstrijden op het hoogste voetbalniveau van Zuid-Korea.

Head 2 Head

In de onderlinge ontmoetingen tussen deze twee teams is Jeonbuk vaak de sterkste van de twee. Vorig jaar won de huidige landskampioen haar thuisduel met 2-0 van de bezoekers uit Suwon. De editie daarvoor eindigden nog verrassend in een gelijkspel: 1-1. Maar dat was wel nadat Jeonbuk op bezoek bij Suwon met een 0-4 zege al behoorlijk had toegeslagen.In april 2018 beleefde Suwon tot nu toe haar hoogtepunt in de H2H tegen Jeonbuk: de thuisploeg werd toen in eigen stadion getrakteerd op een 0-2 nederlaag. En dat werd door de selectie van Suwon natuurlijk groots gevierd. Of er dit weekeinde weer reden voor een feestje is voor bezoekers is nog even afwachten. Wel zal de gehele voetbalwereld met zeer veel interesse volgen hoe deze eerste herstart van een competitie in een land waar een lockdown was zal verlopen.

Quoteringen Jeonbuk Hyundai Motors – Suwon City

Er is niet heel veel kennis van het Zuid-Koreaanse voetbal nodig om te beseffen dat Jeonbuk, de ploeg waar Veldwijk sinds januari van dit jaar onder contract staat, de uitgesproken favoriet in dit duel wedstrijd is. Maar zoals altijd kan het begin van de competitie raar lopen, zeker nu dat begin een maand is uitgesteld vanwege de Corona pandemie. Suwon kan er dus zomaar (weer) met de volle buit vandoor gaan.Bij TOTO wordt een zege van Suwon City het hoogst beloond. Je ontvangt x 4.40 keer je inleg als Suwon vrijdag deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen wint. Een gelijkspel wordt met x 3.50 keer de inleg ook hoog ingeschaald door Koning TOTO. Speel je liever op save, volg je de statistieken en zet je daarom in op Jeonbuk? Bij winst van de thuisploeg ontvang je dan x 1.65 keer je inleg terug en ook dat is natuurlijk niet mis.

Quoteringen Ulsan Hyundai – Sangju Sangmu

De ploeg die de landstitel vorig jaar net mis liep, was Ulsan Hyundai. Lange tijd streed de ploeg uit Ulsan mee om kampioenschap, maar moest uiteindelijk toch toezien hoe Jeonbuk tot kampioen gekroond werd. Dit weekend speelt de ploeg thuis tegen Sangju Sangmu; een ploeg die vorig seizoen ook tot de K League 1-teams behoorde.Koning TOTO haalt bij deze pot meteen flink uit met zeer hoge odds. Een zege van Sangju Sangmu staat op x 4.75 keer je inleg! De hoogste odd bij dit duel. Een gelijkspel levert in het 1X2 spelsysteem ook nog een fraaie x 3.65 keer je inleg op. Voor een thuiszege van Ulsan wordt x 1.57 keer je inleg aan spelers uitbetaald die dit vooraf goed wisten te voorspellen.

Overige quoteringen

Koning TOTO hanteert ook voor de overige wedstrijden in de K League 1 hoge odds. Zo zijn voor de wedstrijd van zondag Gangwon FC tegen FC Seoul de volgende odds ingeschaald: een thuiszege van Gangwon wordt met x 2.75 keer de inleg hoog beloond. Wint de ploeg Seoul uit de hoofdstad van Zuid-Korea dit duel, dan wordt jouw inleg hierop x 2.29 meer waard. Een gelijkspel staat bij Koning TOTO op x 3.10 keer het speelbedrag genoteerd.
De Zuid-Koreaanse K League 1 begint opvrijdag 8 mei om 12:00 (Nederlandse tijd) met de wedstrijd Jeonbuk Hyundai Motors – Suwon City in het Jeonju World Cup Stadion te Jeonju. Voor de wedstrijd van Ulsan Hyundai – Sangju Sangmu moet je zaterdag vroeg uit de veren, want die starten om7:00 uur (Nederlandse tijd) in het Ulsan Munsu Football Stadion te Ulsan. Zondag spelen onder andere FC Ganwon en FC Seoul hun duel. Houd de actuele odds scherp in de gaten op VoetbalGokken.nl en waag een gokje mee op de duels in de Zuid-Koreaanse K League 1.

De beste Online Bookmakers