Premier League
20/07/2020

Chelsea wil top drie veiligstellen bij Liverpool

Chelsea wil top drie veiligstellen bij Liverpool
In de Engelse Premier League wordt midweeks de één na laatste speelronde van dit seizoen gespeeld. Aanstaande woensdag staat er met Liverpool tegen Chelsea een echte kraker op het menu. Les Blues probeert zich in de top drie te nestelen, maar geeft de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum daar gehoor aan? Koning TOTO heeft de quoteringen voor de topper op Anfield al klaar staan. Doe jij mee?

Jurgen Klopp: “Ook van Chelsea willen we winnen”

Je zou denken dat voor Liverpool-trainer Jurgen Klopp is de druk er wel af is, maar niets is minder. The Reds zijn dan al wel kampioen en hoeven geen bekerfinale of Europees voetbal meer te spelen. Maar dat neemt niet weg dat er woensdag tegen Chelsea niet gewonnen moet worden. De Duitse oefenmeester eist ook dan drie punten: “Wij willen nog steeds wedstrijden blijven winnen en dat is wat we woensdag tegen Chelsea ook willen gaan doen”, zegt Klopp.

“Chelsea is sterk en goed verdedigend team”

Bovendien heeft Liverpool nog een appeltje te schillen met Chelsea. Begin maart knikkerde Les Blues de ploeg van trainer Klopp nog uit de FA Cup. In Londen werd er met 2-0 verloren door The Reds en dat is Klopp nog niet vergeten. “Dat we verloren van Chelsea hadden wij niet verdiend, maar Chelsea verdedigt altijd heel goed en is een sterk team. Die fouten die wij toen maakten, mogen wij woensdag niet meer maken. We zullen zien of wij nu wel van ze kunnen winnen” aldus Klopp in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite.

Frank Lampard: “De kloof zoveel mogelijk dichten”

Chelsea heeft met Liverpool en Wolverhampton Wanderers nog twee zware duels voor de boeg. Ook Chelsea-trainer Frank Lampard weet dat het niet gemakkelijk is om bij Liverpool drie punten te scoren. “Ze zijn het beste team van het land, wat ze dit jaar in de competitie doen is ongelooflijk”, zegt Lampard.

“We moeten vastberaden zijn”

De trainer weet dus wat zijn team moet doen om The Reds in eigen huis te verslaan. De huidige derde plek moet een feit worden, zo vindt Lampard. The Wolves strijden ook nog om een Europees ticket, dus gokken op die laatste wedstrijd wil hij liever niet: “Voor ons is het belangrijk om te focussen op woensdag. We moeten vastberadenheid en kwaliteit tonen tegen Liverpool. Wij willen het gat met onze concurrenten zo groot mogelijk maken, maar bij Liverpool winnen wordt niet gemakkelijk”, aldus de trainer van de ploeg uit Londen.

Statistieken

Met 63 punten staat Chelsea op de derde plek in de Premier League. Op de tweede plaats staat Manchester City met 75 punten. De vierde plek in momenteel voor Leicester City dat 62 punten heeft. Ook Manchester United (vijfde) heeft 62 punten uit 36 wedstrijden en deze twee teams kunnen het Les Blues dus nog moeilijk gaan maken. Winnen van de kersverse landskampioen Liverpool is dus van cruciaal belang.

Head 2 Head

De laatste keer dat Chelsea op bezoek was bij Liverpool in de Premier League waren The Reds met 2-0 te sterk voor de ploeg uit Londen. Vanaf vorig seizoen tot eind 2014 kwam er geen winnaar uit de bus rollen. In dat jaar won Chelsea nog met 1-2 en tussentijds werden alle onderlinge duels met een gelijke stand beëindigd.

Huidige vorm Liverpool

Nu het kampioenschap een feit geworden is, wint Liverpool lang al haar competitieduels niet meer. Afgelopen week werd er met 2-1 verloren van Arsenal en ook met Burnley wist de ploeg van trainer Klopp thuis niet af te rekenen 1-1. De wedstrijd tegen Brighton werd dan wel weer in een zege omgezet: 1-3.

Huidige vorm Chelsea

Met de FA Cup-finale en de achtste finales van de Champions League nog in het verschiet heeft Chelsea nog een druk programma af te handelen. Goed nieuws voor Chelsea en haar fans is dat de ploeg van trainer Lampard maar weinig verliest. Chelsea won afgelopen week in de Premier League van het al gedegradeerde Norwich City (van doelman Tim Krul). Ook Crystal Palace werd met 2-3 om de vinger gebonden. De uitwedstrijd tegen Sheffield United ging met 3-0 verlies dan wel even goed mis.

Lappenmand

Liverpool kan woensdag niet beschikken over Jordan Henderson. De middenvelder raakte twee weken geleden geblesseerd aan zijn knie. Ook is het nog niet duidelijk of James Milner (spierblessure) en Jordan Henderson (knieblessure) weer van de partij zullen zijn.Chelsea heeft ook een drietal spelers in de lappenmand. Billy Gilmour en Abdul Rahman Baba kampen met een knieblessure. Ethan Ampadu blijft door een rugblessure woensdag ook achter in Londen. Of Kante N’Golo (dijbeenblessure) er tegen Liverpool bij zal zijn is nog afwachten.

Prognose

Dat het een beladen wedstrijd gaat worden is wel zeker. Chelsea wil alles geven voor de derde plek in de Premier League, maar Liverpool zal niet graag verliezen van Les Blues. Wij voorspellen dan ook een 2-2 gelijkspel voor deze Engelse voetbalkraker.Bij Koning TOTO betekent die uitslag de hoogste odd! Benieuwd hoe veel jouw voorspelling waard kan worden? Neem onderstaand odd-overzicht alvast door voor de gemiddelde quoteringen die de TOTO voor je heeft klaargezet op VoetbalGokken.nl!

Quoteringen Liverpool – Chelsea

De hoogste odd van dit duel wordt door de Nederlandse TOTO uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in het Anfield Stadion. Jouw inleg wordt x 3.60 keer meer waard als de punten worden gedeeld.Een overwinning van Chelsea levert in het 1X2 spelsysteem met x 3.40 keer de inleg al niet veel minder op. Voor een zege van Liverpool keert de TOTO x 1.98 keer je speelbedrag uit.
De Premier League wedstrijd Liverpool – Chelsea wordt gespeeld op woensdag 22 juli om 21:15 uur in het Anfield Stadion te Liverpool. Speel via VoetbalGokken.nl mee op deze kraker in de Engelse competitie en win hoge geldbedragen als jij de juiste voorspelling hebt achter gelaten op VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers