Premier League
30/12/2019

Engels Nieuwjaarsvoetbal zeer populair bij bookmakers

Engels Nieuwjaarsvoetbal zeer populair bij bookmakers
Wie wil het nieuwe jaar nou niet beginnen met een meevallertje? Dat kan, door net als heel veel andere Nederlanders het lot in eigen hand te nemen. Nee, we hebben het niet over de oudejaarstrekking van de Staatsloterij, maar over Nieuwjaarsvoetbal in de Engelse Premier League. Op 2 januari nemen Arsenal en Manchester United het tegen elkaar op. Waag jij een gokje?

Mikel Arteta: “Arsenal grotere club dan Manchester United”

Arsenal-trainer Mikel Arteta zet de toon voor 2020. De nieuwbakken keuzeheer van de Londense club roept op tot meer arrogantie bij zijn spelers. “We zijn de grootste voetbalclub in Engeland, groter dan Manchester United en zelfs groter dan Liverpool. We moeten een beetje spelen met die arrogantie en dat geloof terug laten keren in 2020”, zei Arteta vlak voor de jaarwisseling.

“Het herstel start nu”

De komst van United naar het Emirates stadion boezemt hem dan ook totaal geen angst in: “Dit stadion moet opnieuw angst creëren. Ik haat het om hier als tegenstander te komen, en we moeten die kracht gebruiken. De tegenstander moet hier ongemakkelijk spelen. We moeten hier op Nieuwjaarsdag ons herstel starten.”

Ole Gunnar Solskjaer: “We zijn klaar voor Arsenal”

Bij Manchester United hoeven ze niet meer te werken aan het zelfvertrouwen. De enorme dip waarin de club zich lange tijd bevond lijkt voorbij. Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer: “Dat we tegen Burnley (2-0 winst, red.) eindelijk weer eens de nul wisten te houden geeft ons veel vertrouwen voor de wedstrijd tegen Arsenal. We zijn er klaar voor”, vertelt hij op de laatste persconferentie van 2019.

“De top vier in ons doel”

Tegelijkertijd blijft Solskjaer ook realistisch, al zijn de doelen voor aanvang van het eerste duel in 2020 wel naar boven bijgesteld. Solskjaer: “We weten dat we niet elke week de pannen van het dak kunnen spelen en vier of vijf goals kunnen maken. Maar zo lang je de nul houdt, heb je kans op een resultaat. We willen die top vier in, en daar zijn we nu erg dichtbij. Vorig jaar kropen we ook richting die vierde plek, maar toen zakten we alsnog weg. Dus dát is nu de uitdaging voor mijn jongens, en dat heb ik ze ook verteld. We zijn klaar voor een mooi 2020!”

Statistieken

Thuisploeg Arsenal staat na de nederlaag tegen Chelsea op een twaalfde plaats. De punten zijn dus keihard nodig bij de club uit Londen. Manchester United klimt langzaam maar zeker uit het diepe dal waarin de club in het begin van dit seizoen zat. United is momenteel de nummer vijf van de Premier League: 31 uit 20.

Head 2 Head

De laatste editie van dit Engelse topduels eindigden in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg. Arsenal boekte deze zege op 10 maart 2019. Twee maanden daarvoor werd het nog op een nederlaag getrakteerd door Manchester United. The Mancunians knikkerde The Gunners uit het bekertoernooi door in de FA Cup met 1-3 te winnen in het Emirates Stadion.In 2017 won United voor het laatst een competitieduel in het stadion van Arsenal. Op 2 december van dat jaar werd het 1-3 voor de bezoekers.

Huidige vorm Arsenal

Arsenal-trainer Unai Emery haalde niet voor niets de kerst niet: het wil gewoon nog niet vlotten bij The Gunners. Zijn opvolger Mikel Arteta kreeg vervolgens een loodzwaar programma voorgeschoteld. Er werd verloren van Manchester City (0-3) en Chelsea (1-2). Tegen Everton en Bournemouth kwam het niet verder dan een gelijkspel. De laatste zege dateert dan ook al van begin december toen West Ham United met 1-3 werd verslagen. Het wordt bepaald geen makkelijke opgave op de eerste wedstrijd van 2020 wel tot een goed einde te brengen, want de bezoekers zijn in de winning mood!

Huidige vorm Manchester United

Het vertrouwen bij de ploeg van Solskjaer stijgt met de week. De afgelopen twee wedstrijden werden in winst omgezet. Thuis op Old Trafford werd Newcastle overtuigend opzij gezet: 4-1 en twee dagen later moest ook Burnley eraan geloven: 0-2. Dat er vlak voor de kerstdagen werd verloren bij Watford is men bij de club allang vergeten. Uiteraard wordt wél de 1-2 winst op stadsgenoot City – op 7 december jongstleden - onthouden en meegenomen naar het nieuwe jaar!

Lappenmand

In de ziekenboeg van Arsenal kan nog altijd een klaverjasclubje gevormd worden. Liefst vier basisspelers vertoeven voor langere tijd in de lappenmand. Het betreffen Kieran Tierney, Dani Ceballos, Sead Kolasinac en Gabriel Martinelli. David Luiz, Alexandre Lacazette en Granit Xhaka moeten oppassen voor een schorsing, want ze hebben tot nu toe al vier gele kaarten verzameld.De ploeg uit Manchester moet het op Nieuwjaarsdag stellen zonder Nemanja Matic, Diogo Dalot en onze landgenoot Timothy Fosu-Mensah. Die laatste zit in de lappenmand vanwege een kruisband operatie. Fred, Wan-Bissaka en Brandon Williams staan op scherp en zijn bij een volgende boeking door de scheids Ă©Ă©n duel geschorst.

Prognose

De wedtip voor dit duel is een gelijkspel. Deze uitslag zorgt voor een mooie uitkering bij de bookmakers en lijkt ook gezien de huidige verhoudingen de meest logische uitslag. Benieuwd naar de bijbehorende odds? Check dan onderstaand overzicht van de gemiddelde quoteringen bij TOTO.nl!

Quoteringen Arsenal – Manchester United

De quoteringen voor de eerste voetbaltopper van 2020 zijn zeer gelijkwaardig ingedeeld. Er is dus vooraf geen echte favoriet aan te wijzen. Dat betekent dat de odds voor een gelijkspel het hoogste zijn van allemaal: x 3,60 je inleg!Hoeveel levert een gokje op de thuisploeg dan op? Winst van Arsenal staat bij TOTO gemiddeld op x 2,60 het ingelegde speelbedrag. Pakt United de drie punten mee naar Manchester? Dan keert TOTO x 2,62 je inleg uit. Bijna exact hetzelfde dus als de Arsenal-odd. Check voor de meest actuele quoteringen altijd eerst onze bookmakerspagina!
De Premier League wedstrijd Arsenal FC – Manchester United wordt gespeeld op woensdag 1 januari en wordt om 21:00 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt. Zorg dat je op tijd inzet voor deze Engelse voetbaltopper en trap 2020 af met mooie winstkansen via TOTO.nl door mee te spelen via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers