Premier League
05/03/20212 reacties

Kraker Manchester City vs. Manchester United in Premier League

Kraker Manchester City vs. Manchester United in Premier League
Aanstaande zondag kunnen veel voetballiefhebbers en gokliefhebbers uitkijken naar de stadsderby  Manchester City en Manchester United in de Premier League. De ploegen staan op de eerste en tweede plek van de Engelse competitie. VoetbalGokken.nl blikt alvast vooruit op deze kraker en heeft de hoogste odds van Koning TOTO alvast voor je opgezocht.

Josep Guardiola: “We denken alleen maar aan Manchester United”

Manchester City vangt de stadsderby tegen Manchester United aan als koploper van de Premier League. City-trainer Josep Guardiola weet uit ervaring dat een derby nog niet zomaar gewonnen is. “Komende zondag spelen we thuis tegen Manchester United. Dáár denken we nu alleen maar aan”, zegt de trainer van Oranjespeler Nathan Aké.

“Manchester United heeft mooie speelwijze”

De trainer maakte snel een berekening van wat er nog te halen valt voor Manchester City in de Premier League. Dan moet er ook gewonnen worden van United. “Er zijn 33 punten om voor te spelen. We bereiden ons thuis voor op de komst van Manchester United een ploeg dat een ongelooflijk kwaliteit in de voorhoede heeft. Ik houd wel van de manier waarop ze spelen”, aldus Guardiola.

Ole Gunnar Solskjaer: “Manchester City is een heel goed team”

Manchester United is de eerste achtervolger van Manchester City. Inmiddels heeft de stadsgenoot wel veertien punten meer minder dan de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer. Voor het duel in het Etihad Stadion wil de trainer zich daar niet te veel mee bezighouden. “We moeten tegen Manchester City tot het uiterste gaan. Denk dan ook niet aan de stand en denk ook niet aan het aantal punten. Ze zijn een heel goede ploeg met een zeer goede coach”, zegt Solskjaer.

“Opfrissen en er zondag tegenaan”

Manchester United speelde afgelopen woensdag nog de competitiewedstrijd tegen Crystal Palace (0-0). Trainer Solskjaer heeft maar een paar dagen de tijd om zijn team voor de stadsderby fris aan de start te krijgen. “Natuurlijk is het een strak schema, maar dat hebben wij allemaal. Het is goed voor de speelminuten en voor de vorm van de spelers. We moeten nog wat veranderingen aanbrengen, ons blijven opfrissen en er dan zondag weer tegenaan gaan”, besluit de trainer van Donny van de Beek.

Statistieken

In de Premier League is Manchester City mijlenver koploper met 65 punten. Eerste achtervolger is Manchester United dat 51 punten heeft. Leicester City is de nummer drie in het rijtje met 50 punten.

Head 2 Head

De kraker tussen Manchester City en Manchester United werd in de Premier League voor het laatst gespeeld op 7 december 2019. In het Etihad Stadion van City werd het 1-2 voor United. Een ontmoeting eerder wist City nog de sterkste van de twee. Op 11 november 2018 wonnen The Cityzens met 3-1. In 2017 werd er met 0-0 voor het laatst gelijkgespeeld tussen deze twee voetbalgrootmachten.

Huidige vorm Manchester City

Om nog een verloren wedstrijd van Manchester City te vinden moeten we ver terug in de tijd. Om precies te zijn, was dat op 21 november 2020. Tottenham Hotspur bleek toen in eigen stadion met 2-0 te sterk te zijn voor de ploeg van trainer Guardiola. Afgelopen week kwam City midweeks nog in actie tegen Wolverhampton Wanderers. Het werd woensdagavond 4-1 voor Manchester City.

Huidige vorm Manchester United

Manchester United steekt momenteel niet in haar beste vorm. Drie wedstrijden op een rij werd er niet gewonnen. Afgelopen woensdag werd het met 0-0 een puntendeling bij Crystal Palace. De uitwedstrijd bij Chelsea leverde met 0-0 ook al geen best resultaat op. In de Europa League wedstrijd tegen Real Sociedad wist de ploeg van trainer Solskjaer ook niet te winnen en te scoren in eigen huis 0-0.

Lappenmand

Manchester City trainer Guardiola kan ook dit weekend niet beschikken over onze landgenoot Nathan Aké. De 26-jarige verdediger heeft sinds eind vorig jaar last van een hamstringblessure. Ook  Scott Carson (gezondheidsklachten), Ilkay Gündogan (liesklachten) en Philippe Sandler (hersteld van operatie knie) zijn er zondag nog niet bij.Manchester United heeft op dit moment weinig spelers in de lappenmand. De al lang geblesseerde Phil Jones is nog niet hersteld van een knieblessure.

Prognose

Manchester City heeft al een lange ongeslagen reeks weten op te bouwen en die wordt volgens ons dit weekend niet doorbroken door stadsgenoot United. Onze wedtip voor deze Engelse kraker is 2-1 voor City. Onderstaand odd-overzicht geeft je alvast een beeld van de gemiddelde odds die de bookmakers waaronder de TOTO nastreven.

Quoteringen Manchester City – Manchester United

De hoogste pre-odd voor deze wedstrijd kan je vinden bij een overwinning van Manchester United. Gemiddeld kun je x 5.45 keer je speelbedrag terugverwachten als Manchester United wint.Een gelijkspel is in het 1X2 spelsysteem van de TOTO gemiddeld x 4.00 keer je inleg waard. Een hoge odd voor een puntendeling in het Etihad Stadion. Wint Manchester City volgens jou ook zonder Aké van United? Als jij hierop speelt en City wint ook echt, dan wordt jouw inleg x 1.55 keer het ingelegde geldbedrag waard bij de online bookmakers waar je op voetbal kunt inzetten.
De Premier League derby Manchester City – Manchester United wordt gespeeld op zondag 7 maart om 17:30 uur in het Etihad Stadion te Manchester. Denk jij dat The Cityzens winnen of gaat de ploeg van Donny van de Beek met drie punten naar huis? Laat jouw voorspelling waardevol zijn via de online deals van VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers