Premier League
16/01/20203 reacties

Liverpool op Anfield tegen Manchester United in Premier League

Liverpool op Anfield tegen Manchester United in Premier League
De bookmakers likken hun vingers er alweer bij af, want dit weekend staat er opnieuw een Engelse topmatch geprogrammeerd: Liverpool – Manchester United. Ook de spelers bij VoetbalGokken.nl en TOTO.nl storten zich massaal op deze topper! De voorspellingen lopen enorm uiteen. Voor iedereen die nog niet zeker is, volgt hier een korte voorbeschouwing en een uitgebreid odds overzicht.

Jurgen Klopp: “Manchester United wordt een kraker”

De Duitse trainer Jurgen Klopp staat al jaren aan het roer van de succesformatie van Liverpool. Voor ieder duel stippelt de coach een tactisch plan uit. Zo ook voor deze wedstrijd tegen United: “Het wordt een heel belangrijke week voor ons. De wedstrijd op zondag tegen United, iedereen weet dat dit een grote wedstrijd is en mensen verwachten veel van ons. De zal een echte kraker worden en daar moeten we als groep proberen klaar voor te zijn.”

“Seizoen is nog lang”

Klopp is niet bezig met de records die zijn elftal momenteel aan het verbreken is, maar leeft van dag tot dag. “Op dit moment ben ik eerlijk waar nog steeds bezig met het leggen van een fundatie voor de rest van het seizoen. En dat seizoen is nog lang. Records zjin weinig waard als er geen prijs aan verbonden is.”

Ole Gunnar Solskjaer: “Erg lastig winnen van Liverpool”

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer probeert al het hele seizoen de moed erin te houden bij de Engelse topploeg. De laatste tijd gaat het weer de goede kant op en nu hopen de fans op een stunt tegen Liverpool. “We zijn hier nu, we zijn in alle competities, we staan ​​5e, niet ver achter op de 4e plaats,” zei de manager van The Red Devils afgelopen week in de Engelse media. “Maar winnen van Liverpool? Dat wordt erg lastig. We moeten dingen in perspectief houden, weten waar we vandaan komen. We zijn dit seizoen gestart met een grote, grote verbouwingsklus en verbouwingen (van een elftal, red.) kosten tijd.”

“Jonger elftal dan Liverpool’s FA Cup team”

De zogeheten verbouwing mag gerust een verjonging genoemd worden. United heeft veel jeugdig talent aan boord. Een aspect dat Solskjaer graag nog eens naar voren brengt in de aanloop naar de kraker bij Liverpool. “Iedereen is enthousiast over het FA Cup-team waarmee Liverpool Everton versloeg. Ons team is gemiddeld een jaar jonger”, zegt Solskjaer duidelijk geprikkeld en gemotiveerd voor de komende wedstrijd tegen The Reds.

Statistieken

Voor aanvang van deze Engelse voetbaltopper vinden we thuisploeg Liverpool terug op een eerste plaats. The Reds hebben 61 punten behaald uit 21 duels! Dat is een ongekende score vooral als je bedenkt dat je maximaal 63 punten kan halen. Slechts één gelijkspel en voor de rest alleen maar overwinningen.Manchester United staat vijfde. Niet slecht, maar de Mancunians verloren dit seizoen al zes keer en moesten al zevenmaal een gelijkspel toestaan. Een stuk lagere score dus dan Liverpool.

Head 2 Head

Vorig seizoen klopte Liverpool de aartsrivaal uit Manchester met 3-1. Maar de twee seizoenen daarvoor kwam de ploeg van onze landgenoten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum niet verder dan een puntendeling. Eind 2017 werd het 0-0 en die stand stond ook in oktober 2016 op het scorebord van Anfield.

Huidige vorm Liverpool

The Reds zijn zoals gezegd ongenaakbaar dit seizoen. Toch werd er recent nog een duel verloren: in de kwartfinales van de EFL Cup was Aston Villa veel te sterk voor Liverpool. Maar de bezoekers traden aan met een B-elftal. Onder de jeugdige namen ook twee landgenoten: Sepp van den Berg (deze zomer overgekomen van PEC Zwolle) en Ki-Jana Hoever. Virgil en Wijnaldum kregen net als de andere vaste waarden rust. Villa won hierdoor vrij simpel: 5-0.Afgelopen weekend liet het A-elftal zien dat het ook in 2020 het winnen nog niet verleerd is: de topper tegen Tottenham werd met 0-1 gewonnen.

Huidige vorm Manchester United

Ook United won afgelopen weekend haar Premier League duel. De ploeg van trainer Solskjaer versloeg Norwich met de overtuigende cijfers van 4-0! United had dit echt even nodig: de heenwedstrijd in de halve eindstrijd van de EFL Cup werd met 1-3 kansloos verloren van stadsgenoot City. In de FA Cup was er een rematch nodig om Wolverhampton te verslaan en ook de eerste wedstrijd van dit kalenderjaar viel er weinig te juichen voor de fans van United.  Arsenal was met 2-0 duidelijk te sterk voor The Red Devils.

Lappenmand

Jurgen Klopp vreesde er al een tijdje voor: een volle lappenmand. Helaas voor de Duitser heeft hij gelijk gekregen. Liverpool heeft al een paar weken flink wat vedetten in de ziekenboeg. Nathaniel Clyne is al sinds afgelopen zomer geblesseerd. Hij wordt eind deze maand weer terug op het veld verwacht. Joël Matip staat sinds eind oktober onder behandeling bij de clubarts vanwege een knieblessure. Fabinho was eind november de derde basisspeler die moest afhaken voor langere tijd. De 26-jarige defensieve middenvelder liep toen een bandblessure op.Recent kwamen ook Dejan Lovren (spierblessure) en Naby Keita het drietal vergezellen in de lappenmand. De blessure van Oxlade Chamberlain wordt nog onderzocht, maar ook hij is zeer waarschijnlijk voor langere tijd uit de roulatie.Bij United loopt de ziekenboeg langzaam leeg. Paul Pogba is nog wel geblesseerd. De 26-jarige Fransman wiens marktwaarde geschat wordt op 100 miljoen dollar kampt al enige tijd met problemen aan het spronggewricht. United hoopt dat Pogba eind deze maand weer aansluit bij de groep. Een maandje later moet ook Scott McTominay weer fit zijn. De 23-jairge middenvelder zit nu nog in de lappenmand dankzij een vervelende knieblessure.

Prognose

Onze wedtip bij de wedkantoren: speel op Liverpool. Het is verleidelijk om een keer een gokje te wagen op United, maar Liverpool verliest bijna nooit. Wij kiezen dan ook eieren voor ons geld en vullen een 1 in op ons TOTO-formulier. Ga jij liever voor de hoogste quoteringen? Check dan wat een gokje op United of een gelijkspel je kan opleveren in onderstaand odds overzicht!

Quoteringen Liverpool – Manchester United

Voor de Premier League staan de quoteringen standaard hoog ingeschaald. Bij Koning TOTO wordt de hoogste odd van deze wedstrijd x 7.00 keer de inleg uitgekeerd als Manchester United wint in het Anfield Stadion. Een gelijkspel kan je met een gemiddelde quotering van x 4.75 keer de inleg ook een leuke beloning opleveren. Een overwinning van Liverpool staat in het 1X2 spelsysteem met x 1.40 keer de inleg ook best hoog ingeschaald.
De Premier League wedstrijd Liverpool – Manchester United wordt gespeeld op zondag 19 januari om 17:30 uur in het Anfield Stadion te Liverpool. Wil jij deze Engelse topwedstrijd nog spannender maken? Laat jouw voorspelling dan achter bij de TOTO en maak de beste deal voor de meeste winkansen.

De beste Online Bookmakers