Premier League
19/06/2020

Merseyside derby: Liverpool opent jacht op titel

Merseyside derby: Liverpool opent jacht op titel
Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum kunnen komende week geschiedenis gaan schrijven! Als Liverpool komende twee duels wint is het voor het eerst in dertig kampioen van Engeland! De jacht naar de felbegeerde titel begint zaterdag als Liverpool in de Merseyside derby op bezoek gaat bij Everton.

Carlo Ancelotti: “Geweldige prestatie neerzetten”

Voor de ervaren trainer Carlo Ancelotti zijn derby’s geen geheim meer. In zijn periode in Milaan stond er altijd druk op en nu als coach van Everton is dat weer het geval als er tegen Liverpool gespeeld wordt. De onderbreking en het feit dat The Reds jagen op de landstitel maken het deze keer weer extra special, beseft ook de Italiaanse routinier: “We hebben een geweldige prestatie nodig om van Liverpool te winnen. Wat moeten boven onszelf uitstijgen. Normaal is niet genoeg”, aldus Ancelotti op het digitale clubkanaal.

“Zondag wordt zware pot”

De trainer van Everton heeft veel respect voor coach Jurgen Klopp en zijn team. “Jurgen doet fantastisch werk bij Liverpool. Hij heeft het zo goed gedaan dit seizoen. Het is onmogelijk om de teams met elkaar te vergelijken. We krijgen het zondag nog zwaar”, zegt de Everton-coach.

Jurgen Klopp: “Uitgekeken naar dit moment”

Zondag kunnen onze landgenoten Van Dijk en Wijnaldum met Liverpool nog geen kampioen van Engeland worden omdat eerste achtervolger Manchester City haar duel van deze week ook gewonnen heeft. Liverpool-trainer Jurgen Klopp kijkt lang uit naar het moment dat de competitie afgemaakt mag worden en zijn ploeg kampioen kan worden. Met het winnen van de stadsderby komen Klopp en zijn mannen wel heel dichtbij. “Ik heb het ontzettend gemist. Ik weet dat er belangrijkere dingen in het leven zijn, maar het is mijn passie. Ik hoop dat iedereen net zo uitkijkt naar de wedstrijd tegen Everton als wij”, zegt Klopp.

“Klaar voor derby tegen Everton”

Het was volgens Klopp een hele uitdaging om onder de corona-omstandigheden te kunnen trainen, maar zondag belooft de coach klaar te zijn voor Everton. “We zullen optimaal aan de start van het laatste deel van de competitie verschijnen. We hebben de intensiteit van de trainingen iedere dag verhoogd om klaar te zijn voor derby tegen Everton”, aldus de Duitse coach in zijn voorbeschouwing.

Kampioensfeest

Als Liverpool de stadsderby tegen Everton wint, dan kan het volgende week tegen Crystal Palace de titel definitief binnen hengelen. Een vreemd moment, want een groot kampioensfeest na dertig jaar wachttijd zit er dan nog niet in. Klopp belooft echter dat de fans van Liverpool die kans nog krijgen. “Als we kampioen worden zullen we het als team intern vieren op een manier die mogelijk is. Zodra het kan gaan we het ook met onze supporters vieren”, zo besluit Klopp.

Statistieken

Koploper Liverpool staat een straatlengte voor op alle clubs in de Premier League. Manchester City kan de ploeg van Klopp nog een beetje bijhouden. City heeft zestig punten, Liverpool 82!.Everton vinden we pas terug op de twaalfde plek van de Premier League. De ploeg van trainer Ancelotti heeft 37 punten behaald uit de eerste 29 duels van dit seizoen. Newcastle United (35 punten) en Southampton (34 punten) staan twee plaatsen onder Everton.

Head 2 Head

Het afgelopen decennium heeft Liverpool maar twee keer gezegevierd bij Everton. Het is dus bepaald geen appeltje eitje zondag. Everton slaagde er in die jaren ook niet in om te zegevieren van stadsgenoot Liverpool. Dat maakt dat het Goodison Park door de Engelse media is omgedoopt tot draw-terrein. Iets wat Liverpool snel wil veranderen, liefst zondag al!

Huidige vorm Everton

Voordat het coronavirus het Engelse voetbal tot stilstand deed komen was Everton bezig aan een vrije val. Tegen Chelsea werd verloren: 4-0, het thuisduel tegen Manchester United liep ook al niet af zoals gehoopt: 1-1. Ook Arsenal wist een driepunter te pakken tegen de ploeg van trainer Ancelotti: 3-2. De laatste wedstrijd die gewonnen werd, dateert hierdoor al van begin februari. Toen werd op eigen bodem Crystal Palace met 3-1 verslagen. De club kan dus wel weer een overwinning gebruiken.

Huidige vorm Liverpool

In februari van dit jaar kwam er aan de indrukwekkende zegereeks van Liverpool een einde. De achtste finale van de Champions League werd verloren: 1-0. Atlético Madrid bleek te sterk voor het sterrenteam van trainer Klopp. Doordat op 11 maart ook met 2-3 werd verloren, is het Champions League avontuur voor Virgil, Wijnaldum en al die andere Reds-sterren voor dit seizoen voorbij.Liverpool won na die deceptie nog wel van West Ham United met 3-2, maar ook de FA Cup wedstrijd tegen Chelsea ging verloren: 2-0. Ook Watford profiteerde van de dip: 3-0 winst. Zijn The Reds daarvan hersteld nu de competitie herstart?

Lappenmand

Ancelotti kan zondag nog niet beschikken over aanvaller Cenk Tosun (kruisband operatie) en middenvelder Jean-Philippe Gbamim (ingescheurde achillespees). De rest van de selectie is wel fit.Liverpool-speler jonkies Ben Woodburn is niet fit. De snelle aanvaller heeft een gebroken voet en zal voorlopig niet in actie komen.

Prognose

Wij voorspellen een 0-1 zege van Liverpool en hopen dat Wijnaldum die goal op zijn naam schrijft! Wat verwacht (of hoop) jij? VoetbalGokken.nl heeft de hoogste odd en beste deals van TOTO.nl voor je klaarstaan, dus waag je kans!

Quoteringen Everton – Liverpool

De TOTO verwacht ook dat Liverpool dit weekend punten gaat pakken. De hoogste odd van dit duel wordt namelijk uitgekeerd als Everton wint: x 5.10 keer je inleg.Een gelijkspel staat met x 3.95 keer je inleg een stukje lager aangemerkt bij TOTO, maar nog steeds een lekker odd al zeggen wij het zelf. Een overwinning van Liverpool is goed x 1.58 keer het ingelegde speelbedrag.
De Merseyside derby Everton – Liverpool wordt gespeeld op zondag 21 juni om 20:00 uur in het Goodison Park te Liverpool. Laat JE voorspelling geld waard zijn met deze stadsderby van The Toffees versus The Reds. Speel vandaag mee via VoetbalGokken.nl en verdien geld aan een titel voor Liverpool!

De beste Online Bookmakers