Premier League
10/07/2020

Noord Londense derby: Tottenham Hotspur - Arsenal

Noord Londense derby: Tottenham Hotspur - Arsenal
Aanstaande zondag wordt er in de Premier League een stadsderby gespeeld. Tottenham Hotspur, met Steven Bergwijn in de geleden, treft Arsenal aan in het Tottenham Hotspur Stadion. Inzet: Europees voetbal! Beide ploegen dreigen dit te missen en moeten winnen om nog kans te maken op een Europees ticket. Voor Koning TOTO is dit het signaal om de odds flink op te hogen!

José Mourinho: “Arsenal heeft weinig te verliezen”

Deze Noord Londense-derby staat bol van de controversen en dat werd deze week nog eens extra duidelijk toen Arsenal na de wedstrijd van Tottenham tegen Sheffield – die met 3-1 werd verloren door The Spurs - een twitterbericht de wereld in slingerde met de tekst: ‘Zo moeilijk is het niet winnen op Bramall Lane. Kijk maar hoe wij dat deden’.Dat bericht viel uiteraard slecht bij The Spurs, maar Mourinho laat zich niet verleiden tot een twitteroorlog: “Ze hebben weinig te vieren, dus ze moeten elke kans aangrijpen om dat toch te kunnen doen. Daarentegen hebben ze in de komende derby ook weer heel weinig te verliezen.”

“Arsenal zal alle kansen grijpen”

Mourinho verwacht een fel duel en bereidt zijn spelers daar dan ook op voor: “Arsenal zal alle kansen die ze krijgen willen grijpen. Ze bevinden zich in een vergelijkbare situatie als wij: ook zij moeten winnen.”

Mikel Arteta: “We kunnen drie punten winnen bij Tottenham”

Arsenal heeft nog wat werk te doen om volgend seizoen zeker te zijn van Europees voetbal. De ploeg van trainer Mikel Arteta staat achtste en Tottenham Hotspur staat negende op de ranglijst. Arteta kijkt niet naar de tabel en weet dat The Spurs gevaarlijk kunnen zijn in de stadsderby tegen Arsenal. “We moeten elke wedstrijd apart benaderen, ons spel blijven herzien, proberen te verbeteren en ervanuit gaan dat we tegen The Spurs de drie punten kunnen winnen.”

“Trots op de manier zoals wij spelen”

De zesde plek in de Premier League geeft toegang tot kwalificaties van de Europa League. De vijfde plek zorgt voor rechtstreekse plaatsing in de groepsfase van de Europa League. Ook die plek is voor Arsenal nog haalbaar weet ook Arteta. “We zullen zien waar het ons heen brengt. Maar over het algemeen ben ik buitengewoon trots en blij met wat ik van de spelers heb gezien, de manier waarop we spelen, de manier waarop we tegenstanders domineren. Het is niet eenvoudig om de laatste speeldagen van dit seizoen scherp te blijven en te willen winnen tot de laatste minuut”, besluit de trainer van Arsenal.

Statistieken

Tottenham staat veel te laag voor het status. The Spurs vinden we terug op plek negen. Ook The Gunners leven onder hun stand. Arsenal is achtste en heeft één puntje meer dan Tottenham. Beide ploegen vallen met de huidige stand buiten de boot als het om Europees voetbal gaat. Het laatste ticket (voor de ploeg die zevende staat wacht de voorronde in de Europa League) is volgens de huidige stand voor Sheffield United.

Head 2 Head

De stadsderby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal wordt als een van de felste ter wereld beschouwd. Beide teams zijn vaak aan elkaar gewaagd, want The Spurs winnen lang niet altijd in eigen huis van The Gunners. Vorig jaar nog werd het een gelijkspel 1-1. Twee jaar geleden wist Tottenham de punten wel in eigen huis te bewaken. Arsenal werd verslagen met 1-0. Harry Kane maakte het enige doelpunt van die wedstrijd. The Gunners wonnen voor het laatst in 2014 nog eens van stadsgenoot Tottenham. Het werd toen 0-1.

Huidige vorm Arsenal

Afgelopen dinsdag speelde Arsenal op eigen bodem tegen Leicester City een gelijkspel 1-1. Leicester staat vierde in de Premier League. Een paar dagen eerder werd er nog wel gewonnen van de nummer zes Wolverhampton Wanderers met 0-2. Ook Norwich die veroordeeld is tot degradatie werd met een 4-0 overwonnen.

Lappenmand

Centrale verdediger Juan Foyth ontbreekt zondag vanwege een blessure aan de meniscus. The Spurs moeten het verder ook doen zonder de 21-jarige Congolese verdediger Japhet Tanganga. Hij heeft last van zijn rug. Middenvelder Eric Dier is voor langere tijd geschorst. Hij kreeg een zware straf van de bond vanwege een tribune-incident; begin dit jaar.Arsenal komt zondag zonder doelman Bernd Leno naar Tottenham. De Duitse keeper heeft last van een knieblessure. Ook voor verdedigers Calum Chambers (knieblessure) en Pablo Mari (enkelblessure) komt de stadsderby nog te vroeg. Mesut Ozil en Martinelli missen de wedstrijd tegen The Spurs ook door blessuren. Centrumspits Eddie Nketiah is geschorst.

Prognose

De teams zullen zondag aan elkaar gewaagd zijn en daarom voorspellen wij een gelijkspel: 1-1. Bij Koning TOTO is dit de hoogste odd die er voor deze wedstrijd wordt uitgekeerd. Hoe hoog jouw beloning kan worden, staat hieronder genoteerd in het overzicht van de gemiddelde quoteringen bij de TOTO.

Quoteringen Tottenham Hotspur – Arsenal

Bij Koning TOTO wordt deze Engelse kraker tussen The Spurs en The Gunners graag in het zonnetje gezet. De hoogste odd kan je verwachten als het zondag een gelijkspel wordt in Londen. De TOTO keert x 3.40 keer je inleg uit als de punten worden gedeeld. Een zege van Arsenal is in het 1X2 spelsysteem x 2.80 keer het speelbedrag waard. Zijn het The Spurs die op eigen bodem winnen? Dan wordt elke speler die dit vooraf voorspelde bij de TOTO x 2.31 keer de inleg rijker.
De Premier League match Tottenham Hotspur – Arsenal wordt gespeeld op zondag 12 juli om 17:30 uur in het Tottenham Hotspur Stadion te Londen. Wordt het de wedstrijd van Bergwijn en wint zijn team van Arsenal? Laat de TOTO voor zondagmiddag voor half zes weten wat jouw voorspelling is en maak een goede deal met deze Nederlandse bookmaker.

De beste Online Bookmakers