Premier League
25/06/2020

Norwich City treft Manchester United in kwartfinale FA Cup

Norwich City treft Manchester United in kwartfinale FA Cup
Dit weekend wordt er in Engeland ook weer een herstart gemaakt aan de FA Cup. Dit belangrijkste bekertoernooi van Engeland was voor de coronabreak blijven steken bij de kwartfinales. Aanstaande zaterdag gaan de eerste twee teams Norwich City FC - met de Nederlandse doelman Tim Krul -  en Manchester United, met o.a. Tahith Chong, uitmaken wie er doorgaat naar de halve finale. Koning TOTO laat daar geen gras over groeien en staat al in de startblokken!

Daniel Farke: “We hebben een kleine kans”

Het seizoen van Norwich City verloopt niet zoals de ploeg gehoopt had, maar in de FA Cup wist het team van trainer Daniel Farke knap in de kwartfinales te komen door onder meer Tottenham Hotspurs uit te schakelen. “Het is niet realistisch om in de FA Cup te blijven nu we tegen Manchester United moeten spelen, maar zolang er een kleine kans is om door te gaan, zullen we proberen om opnieuw succesvol te zijn”, zegt Farke voorafgaand aan de kwartfinalestrijd van zaterdag.

“Groot wonder nodig”

De trainer wil niet te veel terugkijken op resultaten van de wedstrijden sinds de herstart van het Engelse voetbal. Met dat in het achterhoofd wordt de opgave voor komende zaterdag alleen nog maar lastiger: “We hebben een groot wonder nodig om van United te kunnen winnen”, aldus trainer Farke.

Ole Gunnar Solskjaer: “Onderschatting is niet op zijn plaats”

Manchester United kan zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen Norwich City. Voor Manchester United is Norwich misschien niet de grootste uitdaging in de kwartfinales, maar trainer Ole Gunnar Solskjaer onderschat de ploeg uit Norwich niet. “Zij hebben de vorige ronde wel van de Spurs weten te winnen. Onderschatting is dus niet op zijn plaats”, zegt Solskjaer waakzaam.

“Grote kans om FA Cup finale te halen”

Het zou The Red Devils niet slecht uitkomen als het de FA Cup wint. In de Premier League is United namelijk nog niet zeker van een Europese ticket. “Hopelijk kunnen we straks de uitdaging aan in Europa. Door de FA Cup te winnen kunnen we investeren voor volgend seizoen. We hebben ons gedurende het seizoen ontwikkeld en ik denk dat we nu een grote kans maken om de finale van de FA Cup te kunnen bereiken”, aldus Solskjaer.

Statistieken

Norwich City FC wist in de vorige ronde van de FA Cup knap af te rekenen met de ploeg van Steven Bergwijn: Tottenham Hotspur door in het hol van de leeuw met 1-2 te winnen. Eerder versloeg de ploeg van Krul ook al Burnley met die cijfers. Het nietige Preston werd als eerste verslagen in het bekerseizoen van Norwich. Thuis bij Preston werd het 2-4 voor Norwich City.Manchester United rekende in de voorgaande rondes af met Derby Country: 0-3 en Tranmere: 0-6. In de eerste ronde kreeg United nog te maken met een ploeg uit de Premier League. De wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers werd maar net gewonnen: 0-1.

Head 2 Head

In de afgelopen jaren heeft Manchester United weinig moeite gehad om Norwich in het Carrow Road stadion met lege handen achter te laten. De laatste twee ontmoetingen waren wel in de Premier League, maar werden met 1-3 in 2019 en 0-1 in 2016 gewonnen door The Red Devils. In 2013 troffen de teams elkaar nog eens aan een bekertoernooi. In de achtste finales van de EFL Cup speelde Manchester United op Old Trafford tegen de ploeg uit Norwich. Toen werd er met 4-0 gewonnen door United.

Huidige vorm Norwich City FC

Norwich heeft de boel nog niet op de rit nu er in Engeland weer gevoetbald mag worden. Afgelopen woensdag verloor de ploeg met 0-1 van Everton in de Premier League. Ook Southampton wist dat weekend ervoor drie punten te verdienen in de competitie door Norwich met 0-3 te verslaan. Bij beide duels stond doelman Tim Krul onder de lat.

Huidige vorm Manchester United

Manchester United heeft een betere week achter de rug. Woensdag werd Sheffield United verslagen met 3-0, maar een paar dagen eerder kon de ploeg van trainer Solsjear geen vuist maken tegen Tottenham Hotspur. In het gloednieuwe stadion van The Spurs scoorde Steven Bergwijn al voor de rust en maakte de Portugees Bruno Fernandes voor United in de laatste minuut nog een doelpunt. Het werd met 1-1 een gelijkspel.

Lappenmand

Bij Norwich City zijn geen nieuwe meldingen van blessureleed. Wel zijn er enkele spelers die al langer kampen met kwetsuren. Zo komen verdedigers Samuel Bryam, Grant Handley en Christoph Zimmermann en middenvelder Marco Stiepermann ook zaterdag in de finale tegen United niet in actie.Manchester United heeft met Phil Jones en Axel Tuanzebe twee verdedigers in de lappenmand die al niet tot de basiskern van trainer Solsjaer behoren.

Prognose

Wij verwachten dat de mannen van trainer Solsjaer met 1-3 van Norwich City gaat winnen. Denk jij er anders over of wil je deze voorspelling ook achter laten bij de TOTO? Bekijk onderstaand odds-overzicht alvast om een indicatie te krijgen van de gemiddelde quoteringen bij deze Nederlandse bookmaker.

Quoteringen Norwich City – Manchester United

Voor deze wedstrijd in kwartfinale van de FA Cup heeft de TOTO de quoteringen als volgt voor je ingedeeld. Een overwinning van Norwich City staat genoteerd op x 5.75 keer je inleg. Dit is de hoogste odd van dit duel in het 1X2 spelsysteem. Een gelijkspel is goed voor een beloning van x 4.05 keer de inleg. Een zege en dus een plek in de halve finale voor Manchester United staat genoteerd op x 1.51 keer het speelbedrag.
De FA Cup kwartfinale Norwich City FC – Manchester United wordt gespeeld op zaterdag 27 juni om 18:30 uur in het Carrow Road Stadion te Norwich. Speel jij mee met de kwartfinales van deze Engelse beker? Ga dan naar de TOTO en speel op jouw favoriet via VoetbalGokken.nl.

De beste Online Bookmakers