Premier League
09/09/20202 reacties

Premier League: Gokken op Liverpool - Leeds United

Premier League: Gokken op Liverpool - Leeds United
Net als de Eredivisie start dit weekend ook de Engelse Premier League weer. Landskampioen Liverpool begint het nieuwe voetbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen Leeds United dat promoveerde vanuit de Championship naar de hoogste Engelse competitie. Voor de TOTO betekent dit torenhoge odds en die hebben wij van VoetbalGokken.nl alvast voor je opgezocht.

Jurgen Klopp: “Meteen aan de bak tegen Leeds”

Liverpool-trainer Jurgen Klopp werd de hemel in geprezen toen zijn ploeg sinds ruim dertig jaar weer eens landskampioen werd. Een groot feest mocht het echter niet worden door de strenge coronamaatregelen, maar voor het nieuwe seizoen staat alles weer op nul en moet Liverpool opnieuw bewijzen de beste ploeg van Engeland te zijn. Klopp: “We moeten weer aan de bak, beter worden, die ambitie houden en de honger en de strijdlust die we de afgelopen jaren hebben laten zien. Dat begint zaterdag al tegen Leeds”, zegt de Duitse trainer.

“We moeten er zaterdag weer staan”

De trainer maakt zijn team dan ook paraat voor de eerste wedstrijd dat thuis tegen Leeds United zal zijn. “We moeten er meteen staan in deze eerste wedstrijd tegen Leeds. We hebben laten zien dat we een topteam zijn. Het komt ook dit seizoen allemaal weer op hard werken en toewijding aan”, aldus de trainer van The Reds.

Leeds-trainer Marcelo Bielsa: “Liverpool is een uitdaging voor ons”

Trainer Marcelo Bielsa was er na ruim zestien jaar met zijn team in staat te promoveren naar de hoogste Engelse competitie. Dat zijn team deze zaterdag naar Liverpool reist voor de eerste loodzware Premier League wedstrijd van dit seizoen, vindt de Argentijnse coach alleen maar geweldig. “Dit wordt een uitdaging voor ons. We gaan er vol voor tegen Liverpool”, zegt de trainer van The Whites.

Statistieken

Het vorige seizoen werd pas eind juli afgesloten in verband met het coronavirus. Liverpool werd met 99 punten landskampioen en hield eerste achtervolger Manchester City, dat 81 punten bij elkaar had geveegd, ver achter zich.Leeds United had net zo’n seizoen in de Championship. Leeds werd kampioen met 93 punten. De nummer twee West Brom kwam met 83 punten niet eens in de buurt van de eerst plek. Leeds promoveerde dan ook sinds seizoen 2003-2004 weer naar de Premier League.

Head 2 Head

Het is dan ook ruim zestien jaar geleden dat de teams elkaar troffen in de Premier League. De laatste competitiewedstrijd won Liverpool thuis met 3-1 van Leeds, maar The Reds wisten in West Yorkshire dat jaar niet te winnen. Bij Leeds werd het een gelijkspel 2-2. In de EFL Cup liepen de teams elkaar in 2009 en 2016 nog tegen het lijf. Tweemaal was Liverpool de sterkste met 0-1 in 2009 en 2-0 in 2016.

Huidige vorm Liverpool

Eind augustus verloor Liverpool de FA Community Shield van Arsenal. Er moesten strafschoppen genomen worden om te bepalen voor wie de prijs dit seizoen was, maar de ploeg van trainer Klopp moest uiteindelijk buigen voor The Gunners. Afgelopen week speelde Liverpool nog een oefenwedstrijd tegen Blackpool en die werd met 7-2 geslaagd afgerond.

Huidige vorm Leeds United

De laatste wedstrijd van Leeds United was eind juli tegen Charlton. In deze laatste Championship wedstrijd had de ploeg van trainer Bielsa niet meer zo hard nodig, maar de tegenstander werd met 4-0 verslagen.

Lappenmand

Bij Liverpool is de lappenmand te overzien. Konstantinos Tsimikas speelt tegen Leeds niet mee doordat de Griekse verdediger positief is getest aan het coronavirus. Tsimikas verblijft thuis in quarantaine. Gezien de transferperikelen is het nog onzeker of Wijnaldum dit seizoen bij Liverpool blijft. Op het moment van schrijven zal Gini tegen Leeds ‘gewoon’ meedoen.De medische staf van Leeds United heeft met Adam Forshaw één speler onder haar hoede. De middenvelder kampt sinds vorig jaar al met een heupblessure en zal niet direct gemist worden als Leeds naar Liverpool trekt. Ook de Zwitserse verdediger Gaetano Berardi speelt door een blessure waarschijnlijk niet mee.

Prognose

Voor Liverpool moet de eerste wedstrijd van dit seizoen toch goed af te handelen zijn. Wij voorspellen een 3-0 overwinning van The Reds op underdog Leeds. Check onderstaand odds-overzicht voordat je zelf een deal sluit met de TOTO en sla toe op het meest gunstige inzetmoment.

Quoteringen Liverpool – Leeds United

Bij de bookmakers wordt een stunt van Leeds bij Liverpool torenhoog beloond. Mocht de kampioen van de Championship winnen in het Anfield Stadion, dan wordt jouw inleg x 8.85 keer zoveel waard.Een gelijkspel is goed voor een hoge odd van x 5.40 keer je inleg. In het 1X2 spelsysteem wordt een zege van Liverpool op gemiddeld x 1.27 keer het speelbedrag uitbetaald.
De Premier League wedstrijd Liverpool - Leeds United Football Club wordt gespeeld op zaterdag 12 september om 18:30 uur in het Anfield Stadion te Liverpool. Welke ploeg gaat dit kersverse seizoen van start met een overwinning dat drie punten oplevert? Ga vandaag alvast naar de TOTO en sluit een fantastische deal met de enige legale Nederlandse online bookmaker!

De beste Online Bookmakers