Premier League
30/06/20202 reacties

Premier League-kraker Manchester City tegen Liverpool

Premier League-kraker Manchester City tegen Liverpool
Liverpool mag dan wel kampioen van Engeland zijn, er zijn nog altijd zeven speelrondes te gaan in de Premier League. Manchester City krijgt in speelronde 32 de kersverse kampioen Liverpool met onze landgenoten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum op bezoek. Gaan The Cityzens winnen van The Reds of geeft Liverpool haar titel extra glans met winst op City? Jouw voorspelling kan bij Koning TOTO goud waard zijn dus speel mee via VoetbalGokken.nl!

Josep Guardiola: “Champions League plek is nu belangrijkste”

Doordat Manchester City verloor van Chelsea werd Liverpool afgelopen weekend kampioen van Engeland en City-trainer Josep Guardiola kon niet anders dan The Reds feliciteren met de titel. “Ik wil ze feliciteren. Ze hebben het verdiend na een geweldig seizoen. We zullen zien wat er volgend seizoen gebeurt”, legt Guardiola meteen al even vast. “Wij moeten er nu voor zorgen dat we ons voor de Champions League plaatsen en dat iedereen fit blijft”

“Snel verbeteren voor Liverpool”

Op Stamford Bridge van Chelsea zag Guardiola dat zijn team tekortschoot en dat moet recht gezet worden voordat Liverpool het gras van het Etihad Stadion betreedt. “We speelden goed en vol inzet, maar tegen dit soort topteams lukte het ons dit seizoen niet altijd om ons staande te houden. Dat moeten we snel gaan verbeteren, want donderdag wacht ons met Liverpool een nieuwe uitdaging.”

Jurgen Klopp: “Manchester City is een geweldige ploeg”

Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan waaronder die tegen Manchester City waar Klopp veel lovende woorden over heeft. “Dit is een nieuwe week dus hebben wij een nieuwe focus voor de overige duels. Manchester City is een geweldig team en ik heb zo vaak gedacht hoe kan het dat wij ruim twintig punten voorstaan op deze ploeg”, zegt Klopp.

“Nieuwe week, nieuwe focus”

Trainer Jurgen Klopp kreeg het met zijn team voor elkaar om na ruim dertig jaar Liverpool landskampioen te maken. “Dit is een geweldige tijd voor de geweldige supporters van een geweldige club in een geweldige stad”, zo zei Klopp nadat de titel een feit was. “Maar nu volgt er een nieuwe week, met een nieuwe focus: Manchester City verslaan.”

Virgil van Dijk: “Het is een droom”

Nu de kogel door de kerk is, gaan Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum met Liverpool met een goed gevoel op pad naar Manchester. De druk is er immers af: “Het is echt onwerkelijk, gewoon. Het is een droom die uit is gekomen”, zegt Van Dijk euforisch. “Dit pakt niemand ons nog af. We hebben er heel hard voor gewerkt. Er zijn zoveel mooie dingen die we hebben meegemaakt. Het is zo mooi!”, aldus Van Dijk.

Statistieken

Er is geen ploeg meer die de titel nog van Liverpool kan afpakken. Met 86 punten is de ploeg van trainer Klopp niet meer te overbluffen. Manchester City kan de rest van het seizoen dus blijven knokken voor de huidige, tweede plek. Met 63 punten heeft de ploeg van trainer Guardiola ook al een aardig voorsprongetje gecreëerd op de nummer drie. Op de derde plaats staat Leicester City met 55 punten.

Head 2 Head

De laatste keer dat Manchester City in eigen huis Liverpool trof was begin vorig jaar. Ruim anderhalf jaar geleden werd het 2-1 voor The Cityzens. In september 2017 werd het zelfs 5-0 voor City. Begin dat jaar was dat nog een gelijkspel 1-1. Liverpool won voor het laatst eind 2015 van The Cityzens. Het werd toen 1-4 in het voordeel van Liverpool.

Huidige vorm Manchester City

Manchester City kan haar prijzenkast nog vullen door bekerwinnaar van de FA Cup te worden. Afgelopen weekend slaagde de ploeg van trainer Guardiola erin om in de kwartfinales Newcastle United uit te schakelen met 0-2. Dat was voor de ploeg uit Manchester een pleister op de wond, want een paar dagen ervoor verloor de ploeg van Guardiola met 2-1 van Chelsea waardoor Liverpool definitief kampioen 2019 – 2020 werd.

Huidige vorm Liverpool

De herstart van de Premier League was wat mager toen Liverpool op bezoek ging bij stadsgenoot Everton. Het werd een gelijkspel 0-0 op Goodison Park. Drie dagen later wist Liverpool zich goed te herpakken en won thuis met 4-0 van Crystal Palace.

Lappenmand

Manchester City kan donderdag niet beschikken over Eric Garcia (hoofdblessure) en Sergio Aguero (knieblessure). Beiden zijn in de maand juni geblesseerd geraakt en het is nog niet bekend wanneer de twee spelers weer wedstrijdfit zullen zijn. Kyle Walker moet met zijn vier gele kaarten oppassen voor nog een prent.Liverpool-trainer Jurgen Klopp beschikt donderdag over een fitte basiskern. De enige speler die de lappenmand bewoont, is Ben Woodburn, maar de twintig jarige middenvelder is sinds vorig jaar oktober al uit de roulatie door een gebroken voet. James Milner en Trent Alexander-Arnold hebben al vier gele kaarten achter hun naam staan en moeten oppassen er niet nog een bij te krijgen.

Prognose

Wij houden het op een gelijkspel 2-2. Daarvoor keert Koning TOTO ook de hoogste odd van dit duel uit! Benieuwd hoeveel jouw voorspelling waard kan zijn? Check alvast onderstaand odds-overzicht om in indicatie te krijgen van de gemiddelde quoteringen bij de enige echte Nederlandse bookmaker.

Quoteringen Manchester City – Liverpool

De hoogste odd die er in het 1X2 spelsysteem voor dit duel te vinden is, wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt: x 3.65 keer je speelbedrag. Een overwinning van Liverpool staat bij toto.nl genoteerd op een quotering van x 3.15 keer je inleg. Trekt Manchester City donderdagavond aan het langste eind? Dan wordt elke ingelegde euro hierop x 2.06 keer meer waard.
De Premier League wedstrijd Manchester City – Liverpool wordt gespeeld op donderdag 2 juli om 21:15 uurin het Etihad Stadion te Manchester. Speel via TOTO mee op deze kraker in de Premier League en win via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers