Premier League
25/12/20192 reacties

Premier League: Manchester versus Newcastle United

Premier League: Manchester versus Newcastle United
In de Engelse premier league wordt donderdag volop gevoetbald. Ook Manchester United komt in actie. Op Old Trafford speelt het tegen Newcastle United. Geeft de ploeg uit Manchester zichzelf een mooi kerstcadeau of is de kerst Newcastle gunstig gezind? De bookmakers gaan voor een thuiszege, maar wellicht durf jij wel te gokken op een overwinning van de uitploeg? VoetbalGokken.nl liet de kerstmaaltijd even staan en zocht de quoteringen en wedstrijdfeitjes voor je op. Maar we starten zoals altijd eerst met een korte trainersanalyse door de coaches van beide clubs.

Ole Gunnar Solskjaer: “In Newcastle game tonen wat we kunnen”

Bij Manchester United viel de nederlaag uit bij Watford rauw op het dak. De grootmacht uit het Engelse voetbal gaat hierdoor in mineur de kerstdagen. Coach Ole Gunnar Solskjaer wil op Tweede Kerstdag direct korte metten maken met die negatieve sfeer: “We hebben twee wedstrijden direct na de kerst en daarin zullen we moeten reageren op de nederlaag tegen Watford. We zullen dan aan ons eigen publiek moeten tonen wat wij kunnen. En dat doe je alleen door te winnen.”

“Wellicht Pogba in basis”

Wellicht kan dit tegen Newcastle al gebeuren en wellicht is ook Paul Pogba weer van de partij. Solskjaer: “Laten we eens kijken hoe hij op de wedstrijd tegen Watford reageert en hoe hij zich voelt”, zei de coach toen hij zondag met de media sprak op Vicarage Road. “Hij deed het echt goed toen hij erin kwam. Het is een groot, groot pluspunt en het kan zijn dat we hem vanaf het begin tegen Newcastle laten spelen omdat je gewoon meer kwaliteit in het team krijgt wanneer hij meespeelt.”

Steve Bruce: “Op Old Trafford is het altijd lastig”

Newcastle United doet het dit seizoen alleraardigste. Manager Steve Bruce is dan ook tevreden met de eerste seizoenshelft en wil die positieve vibe graag zo lang mogelijk behouden bij zijn spelers. Een zege in en tegen Manchester United helpt daar natuurlijk enorm bij: “We moeten dezelfde veerkracht tonen die we de afgelopen maanden hebben getoond en kijken waar het ons naartoe brengt. Vergis je niet - als je naar Old Trafford gaat, moet je goed spelen, dapper zijn als je de bal hebt en een bedreiging vormen. Dat is waar we ons op zullen richten.”

“Zware week voor de boeg”

Bruce beseft dat de kerstdagen kort zijn voor zijn spelers, maar kan niet anders dan het maximale vragen van de Newcastle-selectie: “We hebben met Manchester United, Everton en Leicester - een zeer zware, week voor ons. Maar dat is tegelijkertijd ook het mooie van de Premier League.”

Statistieken

Beide elftallen zijn dit seizoen aan elkaar gewaagd. Manchester United staat op een achtste plek met 25 punten uit achttien wedstrijden. Newcastle staat Ă©Ă©n plekje lager en heeft evenveel punten verzameld dan de gastheren van aanstaande donderdag. De achterstand op nummer vijf Sheffield bedraagt slechts drie punten, dus de winnaar van dit duel kan zeer goede zaken doen!

Head 2 Head

Zo klein als het verschil nu is, zo groot is het verschil in de onderlinge duels. Op Old Trafford verspeelt Manchester sowieso weinig punten, maar tegen Newcastle hebben ze wel echt een goede historie. Vorig seizoen werd het 3-2 voor de thuisploeg. In 2017 zelfs 4-1. In 2015 kwam er een kleine knik in de kabel. Het duel eindigden toen met dezelfde stand als die begon: 0-0. Als we zoeken naar de laatste zege van Newcastle bij Manchester United, dan komen we uit in 2013. Ook toen werd er in december tegen elkaar gespeeld en werd het 0-1 voor de uitploeg.

Huidige vorm Manchester United

Afgelopen weekend kreeg Manchester een fikse klap te verwerken. Watford bleek (veel) te sterk en won met 2-0, waardoor The Mancunians met lege handen naar huis gingen. Dat was ze in de Engelse competitie sinds 2 november niet meer overkomen. Toen moesten ze zich gewonnen geven in de uitwedstrijd bij Bournemouth.

Huidige vorm Newcastle United

Newcastle wist afgelopen weekend juist vertrouwen te tanken door Crystal Palace te verslaan. Hiermee werd de wrange smaak van de nederlaag bij Burnley (1-0) weggespoeld en werd er tegelijkertijd vertrouwen opgedaan met het oog op donderdag als ze Manchester United treffen. Newcastle was juist met een reeks begonnen door van Sheffield en Southampton te winnen toen er van Burnley werd verloren, maar inmiddels is er dus een nieuwe reeks (?) ingezet.

Lappenmand

Manchester United heeft spijtig genoeg nog een goed gevulde ziekenboeg. Maar liefst vier spelers zitten in de lappenmand: Eric Bailly (knie), Nemanja Matic (blessure), Diogo Dalot (lies) en onze landgenoot Timothy Fosu Mensah (kruisband) kunnen aanstaande donderdag niet in actie komen. Bissaka staat qua gele kaarten op scherp en moet oppassen dat hij tegen Newcastle niet tegen zijn vijfde prent oploopt.Bij Newcastle ook een hoop blessureleed. Matt Ritchie zit aan de kant met een enkelblessure, Jamaal Lascelles heeft knieklachten, Saint-Maximin hamstringproblemen en Sung Yong Ki moet vanwege een lichte blessure de wedstrijd van donderdag ook missen.

Prognose

Wij voorspellen een 2-1 overwinning voor Manchester. Een wilde gok wellicht, maar de thuisploeg is ook bij de bookmakers favoriet. Wat denk jij dat het wordt? Check onderstaand odds overzicht en zet in op deze mooie Engelse Premier League wedstrijd op Tweede Kerstdag! Wie weet bezorg jij jezelf nog een mooie kerstbonus.

Quoteringen Manchester United – Newcastle United

Tijdens Boxing Day wordt er heel veel gespeeld op de Engelse Premier League. Goed nieuws dus voor jou als je hier graag aan meedoet. Voor deze wedstrijd noteert de TOTO de hoogste odd x 8.00 keer de inleg bij een zege van Newcastle United. Een gelijkspel wordt met x 5.25 keer de inleg ook torenhoog beloond. Verwacht je een zege van het thuisspelende Manchester United? Zet dan in op een overwinning van de thuisploeg en ontvang je speelbedrag x 1.33 keer terug als je gelijk krijgt.
De Premier League wedstrijd Manchester United – Newcastle United wordt gespeeld op donderdag 26 december om 18:30 uur in het Old Trafford Stadion te Manchester. Pak jij een extra kerstbonus mee door deze wedstrijd juist te voorspellen bij de TOTO? Profiteer van de hoogste odds tijdens Boxing Day en speel vandaag alvast mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers