Premier League
27/12/2019

Premier League topper Arsenal – Chelsea zorgt voor vuurwerk bij bookies!

Premier League topper Arsenal – Chelsea zorgt voor vuurwerk bij bookies!
Het jaar eindigt met een geweldig affiche in de Engelse Premier League: voetbalgrootmachten Arsenal en Chelsea nemen het aanstaande zondag tegen elkaar op in het Emirates Stadion te Londen. Gaat Arsenal thuis de maat nemen van Chelsea of weten The Blues het kalenderjaar af te sluiten met een uitoverwinning? De TOTO kiest geen partij en schaalt de odds voor elke uitslag gewoon lekker hoog in! Pak bij VoetbalGokken.nl een dikke verdubbeling van je inleg als je de uitslag goed voorspelt! Wij zetten alvast de wedstrijdfeiten voor je op een rij.

Mikel Arteta: “We zijn op goede weg”

Unai Emery haalde de kerst niet bij Arsenal. Zijn opvolger Mikel Arteta werd direct voor de leeuwen gegooid en mag in zijn tweede wedstrijd als hoofdcoach direct een Engelse topper meemaken. “Mensen moeten geen wonderen van mij verwachten, ik ben pas een paar dagen actief bij de club. Maar ik denk dat we richting de wedstrijden tegen Chelsea en Manchester United al wel op de goede weg zijn.”

“Per wedstrijd oplossingen zoeken”

Arteta vertelt bij Amazon Prime Video dat hij niet te ver vooruit wil kijken, maar zich focust op de eerstvolgende opdracht: “Het is allemaal zo snel gegaan, dat ik mij voor nu moet beperken tot de basis: beter aanvalsspel, minder tegengoals uit de counter, beter verdedigen en gericht trainen richting de eerstvolgende wedstrijd. Dat alles met het doel om mijn spelers beter te maken en per wedstrijd op zoek te gaan naar de beste oplossing voor Arsenal. Dat betekent dat we de focus nu volledig op ons eigen spel én het spel van Chelsea is.”

Frank Lampard: “Arsenal breken”

Ook Chelsea maakte een minder leuke kerst mee. Tegen Southampton werd er verrassend (en kansloos) verloren. Frank Lampard zei direct na die nederlaag dat het zondag tegen Arsenal uit een ander vaatje zal moeten tappen: “We moeten meer arbeid leveren om de tegenstanders te overmeesteren. Zondag zullen we ons maximaal moeten geven om Arsenal te breken. Zo simpel is het.”

“Arsenal geeft meer ruimte weg”

Lampard heeft maar weinig tijd om zijn elftal weer op het juiste spoor te zetten, de wedstrijden volgen elkaar immers in sneltreinvaart op: “Het moet een snel leerproces zijn voor ons. We weten dat het beter moet en we weten ook dat in wedstrijden tegen ploegen als Arsenal (en bijvoorbeeld Tottenham) we meer ruimte krijgen om ons spel te spelen dan tegen Southampton die met een gesloten defensie spelen. We zullen zondag slim gebruik moeten maken van die ruimte zonder zelfs het deksel op de neus te krijgen”, ontvouwt Lampard de te volgen tactiek.

Statistieken

Thuisploeg Arsenal vinden we terug op een elfde positie. Een klassering die natuurlijk niet past bij een Engelse topclub. Aan Arteta de zware taak om die positie zo snel mogelijk te verbeteren. Chelsea is nummer vier van de Engelse voetbalcompetitie. De ploeg uit Londen heeft 32 punten uit 19 wedstrijden en houdt daarmee stadsgenoot Arsenal op maar liefst acht punten (28 uit 19).

Head 2 Head

In de onderlinge ontmoetingen die in het Emirates Stadion zijn gespeeld is Arsenal de voorbije jaren de eindbaas. Vorig seizoen werd het 2-0 voor The Gunners. In 2018 zegevierde de thuisploeg met 2-1. Begin dat jaar viel er nog wel een gelijkspel te noteren: Chelsea mocht met één puntje huiswaarts keren nadat de stadsderby bij 2-2 werd afgefloten.

Huidige vorm Arsenal

The Gunners wonnen slechts één wedstrijd in de afgelopen vijf competitiewedstrijden. Uit bij West Ham United won Arsenal met 1-3. Direct daarna volgde de 0-3 thuisnederlaag tegen Manchester City. De laatste twee duels voorafgaand aan deze Chelsea-clash eindigden in een gelijkspel. Uit bij Everton werd het 0-0 en op bezoek bij Bournemouth – de ploeg van onder meer Nathan Aké – werd het 1-1.

Huidige vorm Chelsea

Ook Chelsea verliest de laatste weken opvallend vaak: drie van de laatste vijf duels leverden The Blues nul punten op. Misschien nog wel opmerkelijker zijn de tegenstanders waarvan verloren werd: Everton, Bournemouth en Southampton zijn stuk voor stuk geen hoogvliegers in de Engelse voetbalcompetitie. Tussen al die nederlagen door werd de topper uit bij Tottenham Hotspur wél gewonnen: 0-2. Wellicht doet Chelsea het tegen de topteams beter dan tegen de kleintjes?

Lappenmand

Bij FC Arsenal vooral personele problemen achterin. Beide linkervleugelverdedigers zijn geblesseerd in de aanloop naar de clash tegen Chelsea. Kieran Tierney heeft een schouderblessure die hem naar verwachting tot maart 2020 aan de kant zal houden. Sead Kolasinac staat met een onbekende blessure ook voor onbepaalde tijd buitenspel. Op het middenveld zit Dani Ceballos met een gescheurde spier in de lappenmand, terwijl ook centrumspits Gabriel Martinelli een vaste inwoner van de ziekenboeg is geworden. Martinelli zal daar nog wel een tijdje vertoeven: hij heeft namelijk een hamstringblessure opgelopen vlak voor de kerstdagen.Bij Chelsea geen Marco van Ginkel, onze landgenoot zit als sinds mensenheugenis in de ziekenboeg en de medische staf van Chelsea ziet nog geen licht aan het einde van die tunnel. Loftus Cheek is ook afwezig vanwege een blessure. Het meespelen van de Spanjaard Azpilicueta is onzeker, de plaaggeest van Ajax in de afgelopen Champions League ontmoetingen is licht geblesseerd. De medische staf van The Blues werken er echter hard aan hem weer op tijd fit te krijgen voor de clash tegen Arsenal.

Prognose

Onze wedtip: een gelijkspel! Beide elftallen maken wat ons betreft evenveel aanspraak op de overwinning en dat resulteert meestal in een puntendeling. Benieuwd naar de odds voor een gelijkspel bij de bookmakers? Check de gemiddelde quotering voor deze uitslag in onderstaand overzicht! Bekijk ook gelijk welke actuele odds er gelden voor de overige uitslagen en speel mee met VoetbalGokken.nl!

Quoteringen Arsenal – Chelsea

Bij Koning TOTO is het eindejaarsfeest al in volle gang. De quoteringen voor deze Londense derby wordt hoog ingeschaald. Winst van thuisploeg Arsenal staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 2.87 keer je inleg. Voor een zege van Chelsea deelt de TOTO met x 2.30 keer je inleg een gelijkwaardige quotering in. De hoogste odds van dit duel vinden we bij een gelijkspel. Als de punten verdeeld worden aan het eind van de wedstrijd in het Emirates Stadion dan wordt jouw inleg in een klap x 3.75 keer meer waard.
De Premier League wedstrijd Arsenal – Chelsea wordt gespeeld op zondag 29 december om 15:00 uur in het Emirates Stadion te Londen. Houd Koning TOTO goed in de gaten voor de meest actuele odds voor deze Engelse topwedstrijd en maak op het juiste moment de beste deal. Speel jij op The Gunners of wordt het toch The Blues waar jij je eindejaarbonus mee wilt verdienen?

De beste Online Bookmakers