Premier League
07/01/20202 reacties

TOTO gaat los op Premier League kraker: Tottenham – Liverpool

TOTO gaat los op Premier League kraker: Tottenham – Liverpool
Dit weekend staat er een echte voetbaltopper op het programma in de Engelse Premier League. Tottenham Hotspur ontvangt zaterdag thuis koploper Liverpool. Lukt het The Spurs om het onverslaanbare geachte Liverpool een eerste nederlaag toe te brengen of gaan Virgil van Dijk en co weer ‘gewoon’ met drie punten naar huis? De TOTO verwachten dat laatste. Wat denk jij?

José Mourinho: “Liverpool is altijd lastig”

Tottenham Hotspur heeft een week voorbereiding op het duel tegen Liverpool en dat is in deze drukke periode een enorme luxe. Wel moeten The Spurs volgende week op herhaling tegen Middlesbrough, omdat afgelopen weekend de heenwedstrijd in 1-1 eindigden. Trainer José Mourinho concentreert zich echter eerst op de wedstrijd tegen Liverpool: “De Premier League blijft de belangrijkste competitie en wedstrijden tegen Liverpool zijn altijd lastig. We moeten ons dan ook eerst daarmee bezig houden alvorens we verder kijken.”

Blessure Harry Kane

In het verlengde van dat antwoord reageerde Mourinho ook op de berichten dat Spurs-spits Harry Kane voorlopig is uitgeschakeld vanwege een blessure:  “Ik houd mij alleen bezig met de spelers die wel beschikbaar zijn, maar het is natuurlijk duidelijk dat we hem – zeker in een topwedstrijd tegen een ploeg als Liverpool – gaan missen.”

“Kalm blijven en niet in paniek raken”

Maar geen paniek bij Tottenham of Mourinho. De trainer vraagt zelfs om geduld. “Kijk naar Jurgen Klopp, toen hij in 2015 bij Liverpool begon werden ze achtste. Vier jaar later zijn ze niet alleen wereldkampioenen, maar het beste team op dit moment. Ik wil onszelf niet vergelijken met Liverpool, ik zeg alleen dat je kalm moet zijn en niet in paniek moet raken”, aldus de Portugese coach.

Jurgen Klopp: “Tottenham-uit is bijzonder lastig”

“Toen we vorig jaar bij Tottenham speelden, voelden het alsof het de belangrijkste wedstrijd van het jaar was”, aldus Klopp. “Dat is nu anders, maar het zal een bijzonder lastige wedstrijd worden voor ons. We weten ook dat ze de verloren Champions League finale daar nog niet vergeten zijn. Dat zal ze extra motiveren, verwacht ik.”

“Iedere wedstrijd is een finale”

Klopp speelde in de FA Cup met een jong team en liet alle vedettes aan de kant. Tegen Tottenham doet hij dat uiteraard niet, maar heeft de wedstrijd tegen Everton in de FA Cup misschien nog wel gezorgd voor veranderingen in de basis richting het Spurs-duel? “Waarom zou ik de aanpak wijzigen? We behandelen elke wedstrijd als een finale en ik verwacht dat iedereen 100% geeft als we bij Tottenham op bezoek gaan. Jose (Mourinho, red.) zal zeer gemotiveerd zijn natuurlijk. Dus dat zal ook interessant zijn.”

Statistieken

Thuisploeg Tottenham begint deze kraker als de nummer zes van Engeland. De vermaarde voetbalclub verloor dit seizoen al zeven keer en staat maar liefst 28 punten achter Liverpool. The Reds staan met 58 punten stijf bovenaan in de Engelse Premier League.

Head 2 Head

En alsof de statistieken nog niet genoeg zijn: ook in de H2H lopen The Spurs achter de feiten aan. Tottenham verloor de laatste twee keer dat ze tegen Liverpool speelde. Natuurlijk was daar de verloren Champions League finale van 1 juni 2019 (0-1), maar ook in de Engelse competitie moest het vorig seizoen buigen voor The Reds: 1-2.

Huidige vorm Tottenham Hotspur

Sinds Mourinho is aangesteld wonnen The Spurs zes keer, maar de laatste drie duels leverde geen zege op. Uit bij Norwich werd het 2-2, daarna verloor het op bezoek bij Southampton met 1-0 en afgelopen zondag was er dan die 1-1 in de FA Cup tegen Middlesbrough.

Huidige vorm Liverpool FC

Liverpool draait ook in 2020 nog steeds als een malle. De ploeg van Klopp is zes duels ongeslagen en boekte in 2020 al 2 overwinningen. De competitiewedstrijd tegen Sheffield United werd met 2-0 gewonnen en het B-elftal won afgelopen zondag met 1-0 van Everton in de FA Cup. De ploeg van Virgil en Wijnaldum lijkt dan ook klaar voor de volgende opdracht: Tottenham uit.

Lappenmand

Niet alleen de blessure van Harry Kane baart de Tottenham-fans zorgen. Ook rechtsbuiten Erik Lamela zal de confrontatie met Liverpool moeten missen. De 27 jarige Spurs-vedette kampt al sinds eind oktober met een hamstringblessure. Linkervleugelverdediger Ben Davies doet ook niet mee, hij heeft nog steeds last van zijn enkel.Het lijstje met Liverpool-spelers in de ziekenboeg lijkt wekelijks langer te worden. Er zitten nu al zes basisspelers van The Reds in de lappenmand: Nathaniel Clyne (kruisband scheuring), Joel Matip (knie), Fabinho (bandenblessure), Dejan Lovren (spierblessure), Xherdan Shaqiri en Naby Keita zullen niet in actie komen als er zondag tegen Tottenham wordt gevoetbald.

Prognose

Voorspellen dat Liverpool wint is wel heel gemakkelijk, dus we gaan dit keer voor een surprise: 0-0. Beide ploegen willen niet verliezen en wij verwachten een gesloten duel met weinig kansen. Vandaar onze wedtip: 0-0. Uiteraard moet je zelf bepalen waarop jij wilt spelen. Check hiervoor onderstaand overzicht voor de gemiddelde odds. De actuele odds vind je op onze bookmakerspagina.

Quoteringen Tottenham Hotspur – Liverpool

De quoteringen zijn bij de TOTO al net zo spannend ingedeeld als dat deze wedstrijd beloofd te worden. De hoogste odd van deze wedstrijd x 4.33 keer de inleg wordt er uitbetaald als The Spurs de koploper van de Premier League verslaan. Mocht de lange ongeslagen reeks van Liverpool doorbroken worden met een gelijkspel, dan keert TOTO x 4.20 keer de inleg uit aan diegenen die dit vooraf hadden voorspeld. Wees niet getreurd, want ook voor een zege van Liverpool heeft Koning TOTO met x 1.66 keer de inleg een prima odd voor je gereedgezet.
De Premier League wedstrijd Tottenham Hotspur – Liverpool wordt gespeeld op zaterdag 11 januari om 18:30 uur in het Tottenham Hotspur Stadion te Londen. Denk jij dat The Reds hun ongeslagen reeks nog even doortrekken of is het voorbij met die pret en slaan The Spurs in eigen huis keihard toe? Laat je voorspelling achter bij de TOTO en wordt zelf de winnaar.

De beste Online Bookmakers