Premier League
17/07/2020

Tottenham Hotspur moet winnen van Leicester City om Europa in te gaan

Tottenham Hotspur moet winnen van Leicester City om Europa in te gaan
In de Premier League maken de teams zich op voor de laatste twee speelronden van dit seizoen. Tottenham Hotspur met Steven Bergwijn in de geleden treft Leicester City in de 37ste speelronde. Leicester is al zeker van Europees voetbal voor komend seizoen, maar The Spurs moeten daarvoor nog hard aan de weg timmeren. VoetbalGokken.nl heeft de statistieken en quoteringen van de TOTO voor je opgezocht!

Jose Mourinho: “We moeten winnen van Leicester”

The Spurs zijn afgelopen jaren verwend met goede resultaten, maar dit seizoen valt het niet mee voor Tottenham. De komst van Steven Bergwijn in de winterstop bracht wel wat verandering, maar nog altijd is Tottenham pas zevende. Normaal gesproken is dit niet genoeg, maar vanwege de halve finalisten in de FA Cup lijkt ook plek zeven voldoende te zijn voor een Europees ticket. Trainer Mourinho wil echter geen risico nemen: “We moeten twee keer winnen, te beginnen tegen Leicester”, vertelt hij op de persconferentie.

“Vijfde wedstrijd in korte tijd”

Mourinho zei ook nog dat hij trots is op zijn spelers die een heel druk programma moeten afwerken en toch iedere keer weer tot het gaatje gaan om de punten binnen te halen. “Leicester wordt de vijfde wedstrijd, gescheiden door twee dagen. We hebben tegen teams gespeeld die meer tijd hadden om te rusten dan wij. Nu zijn de rollen omgedraaid en hebben wij een dag langer voorbereiding dan Leicester. Wellicht gaat ons dat helpen.”

Brendan Rodgers: “Eerder dit seizoen ook moeilijk gehad tegen The Spurs”

Leicester City staat al sinds september in de Top-4 van de Premier League, maar recente resultaten hebben ervoor gezorgd dat de concurrentie dichtbij is gekomen. Om Champions League deelname af te dwingen moet er gewonnen worden van The Spurs. En dat is niet gemakkelijk, weet de Schotse coach van Leicester: “We hebben dit seizoen thuis ook tegen ze gespeeld en van die wedstrijd weet ik nog dat we het erg moeilijk hadden tegen ze.”

“Hard werken aan teaminstelling”

Leicester wist toen in de 85e minuut toch nog drie punten te pakken dankzij een goal van James Maddison. Komende zondag rekent Rodgers echter vooral op topscoorder James Vardy: “Ik neem mijn pet af voor Jamie, maar het gaat niet alleen om hem. Jamie staat volop in de schijnwerpers, maar een team is meer dan een spits. Ook de andere spelers moeten hun topniveau halen om te winnen van ploegen als Tottenham. Aan die teaminstelling moeten we komende dagen hard aan werken om een kans te maken bij The Spurs.”

Statistieken

Met nog twee wedstrijden te gaan, loopt het Premier League  seizoen 2019/2020 op zijn eindje. Tottenham Hotspur heeft nog kans om Europees voetbal te halen. De ploeg waar onze landgenoot Bergwijn onder contract staat zevende op de ranglijst met 55 punten uit 36 wedstrijden.Leicester City staat nog altijd in de Top vier, maar de concurrentie is hevig. Elke punt gaat tellen in het restant van deze competitie.

Head 2 Head

De laatste twee keer dat Leicester City op bezoek kwam bij Tottenham Hotspur wisten The Spurs te winnen in de Premier League. Vorig jaar werd het 3-1 in het Tottenham Hotspur Stadion. In mei 2018 werd het zelfs 5-4 in de laatste wedstrijd van het competitieseizoen.Maar winnen van Leicester lukt lang niet altijd. Tottenham kreeg dat in 2016 niet voor elkaar. Eenmaal werd het een gelijkspel: 1-1 en begin dat jaar was The Foxes zelfs met 0-1 te sterk voor The Spurs. Ergens was dat geen schande, want in dat jaar werd Leicester City ook kampioen in de Premier League.

Huidige vorm Tottenham Hotspur

Tottenham won drie van de laatste vijf duels, maar morste ook punten. Tegen Bournemouth werd het 0-0. Van Sheffield United werd begin deze maand met 3-1 verloren. De 1-3 zege op Newcastle United leverde The Spurs afgelopen woensdag het broodnodige zelfvertrouwen op voor het slot van de competitie.

Huidige vorm Leicester City

Leicester City heeft een wisselvallige reeks neergezet. Er werd gewonnen, maar ook gelijkgespeeld en zelfs tweemaal verloren. De verliespartijen waren tegen Everton (2-1) en afgelopen weekend tegen Bournemouth gingen ze er zelfs met 4-1 vanaf.

Lappenmand

Tottenham Hotspur-speler Juan Foyth kan door een meniscusblessure niet van start gaan tegen Leicester City. Eric Dier is geschorst voor het duel van zondag.De ziekenboeg van Leicester City is ook niet geheel leeg. Richardo Pereira kampt sinds maart al met een kruisbandblessure en dat kwetsuur zal de verdediger ook zondag aan de kant houden. Centrum verdediger Caglar Soyuncu is geschorst voor de wedstrijd tegen The Spurs.

Prognose

Wij verwachten een fel duel in Londen waarin beide teams hard zullen strijden om de laatste punten. Onze wedtip bij Toto.nl is een gelijkspel 2-2. Waarom? De druk is hoog om de laatste zes punten bij elkaar te krijgen. Vandaar dat wij het houden op een puntendeling met een voorspelling bij de bookmaker. Verwacht jij wel een winnaar? De TOTO heeft hoge odds voor elke uitslag van dit een na laatste duel dus sla je slag.

Quoteringen Tottenham Hotspur – Leicester City

Koning TOTO heeft de quoteringen voor deze wedstrijd redelijk gelijkwaardig ingedeeld. Goed nieuws dus voor als jij wilt meespelen, want een inleg op de juiste voorspelling kan dan in een klap het dubbele waard worden. Voor een zege van The Spurs met Bergwijn betaalt de TOTO x 2.25 keer de inleg uit.De hoogste odd van dit duel x 3.30 keer het speelbedrag wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in het Tottenham Hotspur Stadion. Een overwinning van Leicester City is goed voor een gemiddelde quotering van x 3.00 keer de inleg.
De Premier League wedstrijd Tottenham Hotspur – Leicester City wordt gespeeld op zondag 19 juli om 17:00 uur in het Tottenham Hotspur Stadion te Londen. Doe jij ook mee bij dit spannende potje uit de Engelse Premier League? Schiet op doel en raak de hoogste odd door mee te spelen via VoetbalGokken.nl! Want wij hebben de hoogste odds, de beste deals van de TOTO voor je! Check het zelf op onze bookmakerspagina.

De beste Online Bookmakers