Premier League
18/10/2019

Weekendkraker bij Manchester United tegen Liverpool

Weekendkraker bij Manchester United tegen Liverpool
Na de interlandperiode wacht voor Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk dit weekend weer een belangrijke wedstrijd. De Oranjespelers gaan met hun team Liverpool naar Manchester United voor de negende wedstrijd van dit seizoen. De ploeg van trainer Jurgen Klopp is leider in de Engelse Premier League, terwijl Manchester United inmiddels is afgezakt naar de twaalfde plek. Bij de TOTO levert dit duel hoge odds op en die willen wij van VoetbalGokken graag met je delen!

Jurgen Klopp: “Compleet gefocust op Manchester”

Het succesvolle Liverpool heeft komend weekeinde een uitwedstrijd bij Manchester United op het programma staan. De ploeg van trainer Jurgen Klopp speelt volgende week ook in de Champions League tegen de huidige Belgische landkampioen KRC Genk en krijgt dat weekend erop Tottenham Hotspur op bezoek. Drukke tijden dus voor The Reds. “We zullen compleet gefocust zijn op Manchester United, want dat wordt een hele lastige wedstrijd”, zegt Klopp op het digitale clubkanaal.

“We weten wat United kan doen”

De Duitse trainer wil de Red Devils uit Manchester niet onderschatten, omdat zij nu op een twaalfde plaats op de ranglijst staan. “Ze weten wat ze doen en waar ze je moeten passeren. We moeten hard trainen en uitgerust zijn. We zijn gemotiveerd, omdat we wedstrijden willen winnen en willen genieten van dit seizoen”, zegt de trainer van The Reds op Echo.com.

Ole Gunnar Solskjaer: “Tegen Liverpool kans om boel te draaien”

Bij Manchester United verloopt het seizoen nog niet op rolletjes. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer staat twaalfde en wint maar moeizaam in de Premier League, maar over de komst van Liverpool zondag maakt de trainer zich geen zorgen. “De wedstrijd tegen Liverpool is voor ons een geweldige kans de boel om te draaien. Liverpool is ook geen team dat de bus parkeert, dus ik zie het wel een open wedstrijd worden. Dat ligt ons beter”, aldus de trainer van United.

“Wij hebben ook goede spelers”

De coach wil dan ook dat zijn team de rug recht en er zondag voor gaat. ploeg. “Tuurlijk hebben zij goede spelers, maar wij zijn Manchester United. Wij hebben ook goede spelers. Ik ben een optimist”, zo zegt Solskjaer bij Sky Sports.

Statistieken

Met 24 punten staat Liverpool momenteel steevast op de eerste plek van de Premier League. Eerste achtervolger Manchester City is met zestien punten niet direct een bedreiging voor de mannen van Klopp. Ook Arsenal (derde) concurreert met vijftien punten niet meteen mee in de top van de Engelse competitie.Bij Manchester United willen de goede resultaten maar niet komen. De twaalfde plek is volgens United-begrippen niet best te noemen. Met negen punten heeft de ploeg uit Manchester er evenveel dan Sheffield United en Brighton. Manchester United kan met verlies op Liverpool nog verder afzakken. Aston Villa (vijftiende) en Newcastle United (zestiende) staan met acht punten dichtbij en kunnen met winst op hun tegenstander van dit weekend United laten zakken.Ook Southampton (zeventiende) en Everton (achttiende) zijn met zeven punten directe concurrenten voor de ploeg van Solskjaer. Het goed nieuws voor Manchester is dat de weg omhoog ook met grote sprongen is te doen. Wolverhampton Wanderers (elfde met tien punten), Bournemouth (tiende) en Tottenham Hotspur (negende) tellen elf punten samen en ook West Ham United (achtste) en Burnley (zevende) zijn twaalf punten nog bij te benen.

Head 2 Head

De wedstrijd op Old Trafford tussen Manchester United en Liverpool heeft een rijke historie. De zege schommelt door de jaren heen van de ene naar de andere ploeg. Ook een gelijkspel komt vaak voor in Manchester. We beperken ons tot de laatste drie jaren. Begin van dit jaar werd het 0-0 toen Liverpool op bezoek was. Een jaar eerder won United nog met 2-1 van The Reds. In 2017 werd het 1-1 gelijkspel. De laatste keer dat Liverpool in een Premier Leaguewedstrijd van The Mancunians won was begin 2014 (0-3).

Huidige vorm Manchester United

Manchester United haalde vorige maand nog een driepunter binnen door thuis van Leicester City te winnen met 1-0. Het publiek werd niet getrakteerd op een doelpuntenshow, maar de zege was na lange tijd wel binnen. In de wedstrijden daaropvolgend is dat niet meer gelukt. Zo werd er verloren van West Ham United (2-0) en Newcastle United (1-0). Het weekend voordat de ploeg van Solskjaer tegen AZ uitkwam in de Europa League (0-0) werd er ook gelijk gespeeld tegen Arsenal met 1-1.

Huidige vorm Liverpool

Het team van Klopp draait op volle toeren en dat is te zien aan het resultaat dat Liverpool dit seizoen al haalden. In de Premier League is Liverpool nog ongeslagen en heeft 24 punten. De enige wedstrijd die dit seizoen verloren werd was in de Champions League tegen Napoli (2-0).

Lappenmand

De lappenmand van Manchester United is behoorlijk gevuld. Bij de verdedigers zijn het Eric Bally, Phil Jones, Aaron Wan-Bissaka en onze landgenoot Thimothy Fosu-Mensah kampen met blessuren. In het middenveld is ook Paul Pogba nog niet hersteld van een enkelblessure en ook Jesse Lingard kan tegen Liverpool niet van start gaan. Daar komt nog eens bij dat doelman Davis de Gea geblesseerd raakte tijdens de kwalificatiewedstrijd van Spanje tegen Zweden. Verder wordt ook aanvaller Anthony Martial door een blessureherstel zondag niet op het veld verwacht.Bij Liverpool is de lappenmand ook niet leeg. De twee verdedigers Nathaniel Clyne en Joel Matip kampen met een blessure en ook middenvelder Xherdan Shagiri zal niet op tijd fit zijn om tegen United te spelen. Met de Braziliaanse doelman Alisson is de tweede keeper van Liverpool herstellende van een blessure, maar er is een kleine kans dat Alisson mee kan naar Old Trafford.

Prognose

Onze prognose voor dit duel is dat Liverpool er zonder puntverlies vanaf komt dit weekend. Een veel gespeelde voorspelling is 0-3 voor The Reds en gezien de huidige status van Liverpool is dat ook wat wij verwachten van de wedstrijd zondag op het heilige gras van Old Trafford.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Manchester United – Liverpool

De pre-wedstrijdquoteringen bij de wedkantoren voor de wedstrijd van The Reds bij Manchester United zijn als volgt voor je ingedeeld. De TOTO heeft de hoogste odd van dit duel x 4.50 keer je inleg genoteerd bij winst van United.In het 1X2 spelsysteem levert een gelijkspel met x 4.00 keer de inleg niet veel minder op. Verwacht je een zege van de ploeg van Wijnaldum en Van Dijk? Speel dan op winst van Liverpool en met een odd van x 1.72 keer je inleg is die ook nog zeer de moeite van het meespelen waard.
De Premier League-wedstrijd Manchester United – Liverpool wordt gespeeld op zondag 20 oktober om 17:30 uur in het Old Trafford stadion te Manchester. Speel je mee via de TOTO op deze kraker in de Engelse competitie? Laat vandaag nog je voorspelling achter bij deze oer-Hollandse bookmaker en sla je slag tijdens Manchester United tegen Liverpool.

De beste Online Bookmakers