Serie A
21/01/2021

Serie A koploper AC Milan treft Atalanta Bergamo in speelronde 19

Serie A koploper AC Milan treft Atalanta Bergamo in speelronde 19
In de Italiaanse Serie A staat aanstaande zaterdag een topwedstrijd gepland: koploper AC Milan ontvangt het ‘Nederlandse’ Atalanta Bergamo. Deze wedstrijd in de negentiende speelronde van de Italiaanse competitie wordt gespeeld in het legendarische San Siro te Milaan. Denk jij vooraf te kunnen voorspellen wie de winnaar wordt? Speel dan mee via VoetbalGokken.nl!

Stefano Pioli: “Prestaties en punten nodig”

AC Milan staat op de eerste plek in de Serie A en als het aan AC Milan-trainer Stefano Pioli ligt, blijft dat ook zo nadat Atalanta Bergamo zaterdag het veld van stadion San Siro betreed. “We hebben prestaties en punten nodig om eerste te blijven, maar we spelen dit weekend wel tegen een sterke tegenstander. Atalanta is vooral sterk in de aanval, dus we moeten er kort opzitten”, zegt Pioli zonder omwegen.

“Atalanta is technisch en tactisch”

De coach van Milaan prijst de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini en waakt voor onderschatting. “Atalanta en Gasperini hebben een technische en tactische identiteit opgebouwd. We hebben onze eigen speelstijl en we proberen altijd het spel goed te spelen. De thuiswedstrijd van zaterdag zal moeilijk worden. We zullen de nodige kwaliteit en intensiteit moeten hebben om Atalanta te verslaan”, aldus de trainer in zijn vooruitblik bij Repubblica.it.

Gian Piero Gasperini: “AC Milan wordt een goede test”

Voor Atalanta Bergamo wordt de wedstrijd tegen AC Milan het derde duel van de week. Atlanta-trainer Gian Piero Gasperini weet dat het zwaar wordt voor zijn spelers. “We speelden 4 wedstrijden in 10 dagen, Milaan 3 in 12. Maar een duel tegen de Serie A leider is een manier om onszelf goed te testen”, zegt Gasperini.

“Kansrijk tegen grote clubs”

Om het drukke schema af te kunnen handelen zijn alle spelers hard nodig vindt de Atalanta-trainer. “We moeten rouleren, maar we hebben gelukkig ook getalenteerde spelers met veel verschillende eigenschappen. Milaan is een belangrijke wedstrijd voor ons en we zijn in een positie om het uit te vechten met de grote clubs en daarin ook nog kansrijk te zijn”, zo besluit Gasperini in football Italia.

Statistieken

AC Milan is na achttien speelronden eerste in de Serie A. De koploper uit Milaan heeft 43 punten. De nummer twee van de Italiaanse competitie is stadsgenoot Internazionale dat 40 punten heeft. Atalanta Bergamo volgt de koploper vanaf de zesde plek.  La Dea Gli Orobici I Nerazzurri heeft 33 punten.

Head 2 Head

De laatste keer dat AC Milan thuis tegen Atalanta Bergamo speelden, is ruim een half jaar geleden. Met 1-1 werd er gelijkgespeeld en dat was een seizoen eerder ook al het geval. In San Siro werd het in september 2018 nog 2-2 in Milaan. Atalanta won in 2017 wel van AC Milan met 0-2. De laatste keer dat AC Milan in eigen huis won was begin 2014. Het werd toen afgetekend 3-0 voor de thuisploeg, maar dat is inmiddels al wel weer zeven jaar geleden!

Huidige vorm AC Milan

AC Milan dendert in sneltreinvaart door naar het kampioenschap. De één na de andere overwinning wordt binnengetikt. Zo werd er afgelopen maandag nog met 0-2 gewonnen van Cagliari en werd ook Torino met 2-0 verslagen.De thuiswedstrijd tegen Juventus begin deze maand ging met 1-3 nog verloren, maar met één van de topscoorders in de Serie A in de geleden hertstelt AC Milan zich snel. De Zweedse vedette Zlatan Ibrahimovic scoorde dit seizoen al twaalf keer voor Il Diavolo.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo speelde afgelopen woensdag uit tegen de nummer vijftien Udinese. Het uitduel tegen deze laagvlieger werd niet gewonnen door de ploeg van onze landgenoten Marten de Roon, Hanse Hateboer en Sam Lammers.Er werd met 1-1 gelijkgespeeld en dat gebeurde een week eerder ook al tegen Genua dat zestiende staat. Dat duel eindigde in 0-0.

Lappenmand

Trainer Pioli moet voor de wedstrijd tegen Atalanta behoorlijk puzzelen in zijn spelerskern. Zo zijn Ismael Bennacer, Matteo Gabbia, Theo Hernandez, Hakan Calhanoglu en Simon Kjaer allen geblesseerd of kunnen door gezondheidsproblemen zaterdag niet aantreden. Alessio Romagnoli en Alexis Saelemaekers zijn geschorst.De ploeg uit Bergamo komt zonder Mario Pasalic en Marco Tumminello naar Milaan afreizen. Pasalic heeft last van pubalgie en Tumminello heeft een trainingsachterstand.

Prognose

Als we naar de ranglijst kijken, is het logischer dat AC Milan thuis zal winnen van de ploeg uit Bergamo. Trainer Pioli moet wel een flink aantal sterke spelers missen en daarom voorspellen wij een gelijkspel: 2-2. Ben jij het hier mee eens of juist niet? Ga via VoetbalGokken.nl naar de TOTO en profiteer van de hoogste odds.

Quoteringen AC Milan – Atalanta Bergamo

De quoteringen voor de wedstrijd van AC Milan en Atalanta Bergamo worden zwaar ingedeeld bij de TOTO. Een gelijkspel krijgt in het 1X2 spelsysteem de hoogste odd voor de wedstrijd mee. Gemiddeld ontvang je x 3.70 keer je inleg terug als de punten worden gedeeld in San Siro.De quotering voor een zege van AC Milan staat op x 2.90 keer je inleg hoog ingedeeld. Wint Atalanta Bergamo? Dan wordt jouw speelbedrag hierop x 2.15 keer de inleg meer waard.
De Serie A wedstrijd AC Milan – Atalanta Bergamo wordt gespeeld op zaterdag 23 januari om 18:00 uur in Stadion San Siro te Milaan. Wil je ook eens een gokje wagen op de Italiaanse voetbalcompetitie? Dan zit je bij VoetbalGokken.nl altijd goed. Ga naar de bookmakerspagina en maak een mooie Serie A-deal!

De beste Online Bookmakers