Serie A
01/01/2021

Atalanta Bergamo start 2021 met thuisduel Serie A tegen Sassuolo

Atalanta Bergamo start 2021 met thuisduel Serie A tegen Sassuolo
In de Italiaanse Serie A staan de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar gepland op zondag 3 januari. Ook Atalanta Bergamo gaat dan weer van start en op zondagmiddag zal Sassuolo de tegenstander in het Gewiss Stadion te Bergamo zijn. Ga jij het nieuwe jaar van start met een beloning van de bookmakers op VoetbalGokken.nl? Laat dan jouw voorspelling achter voor de wedstrijd Atalanta – Sassuolo.

Gian Piero Gasperini: “Sassuolo is een gevaarlijke ploeg”

Na een korte pauze moeten onze landgenoten Sam Lammers, Marten de Roon en Hans Hateboer met Atalanta Bergamo alweer in de steigers voor een thuiswedstrijd tegen Sassulo. Trainer Gian Piero Gasperini verwacht dat de tegenstander van zondag zich niet zomaar over gaat geven. “Nee zeker niet, Sassuolo is een gevaarlijk team, vooral in de aanval”, zegt de trainer van Atalanta Bergamo in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite.

“De spelers zijn gefocust”

De laatste wedstrijd werd niet gewonnen. Bij Bologna werd met 2-2 gelijkgespeeld en dat was niet het resultaat waarmee trainer Gasperini het jaar wilden afsluiten. Tegen Sassuolo moet dat beter vindt de coach. “Er zijn altijd verbeterpunten en dat zal de nodige aandacht vergen, maar we komen uit een reeks resultaten waarop we willen voortbouwen. De spelers hebben een sterke focus op wat we moeten doen op het veld”, aldus de trainer van La Dea Gli OrobiciI Nerazzurri (de bijnaam van Atalanta).

Roberto De Zerbi: “Goed voorbereid naar Bergamo”

Sassuolo staat hoger in de ranglijst van de Serie A dan Atalanta Bergamo, maar dat zal volgens trainer Roberto De Zerbi weinig verschil maken. “We moeten ons voor de uitwedstrijd tegen Atalanta voorbereiden alsof we tegen de eerste in de tabel spelen, anders zullen we grote problemen krijgen in Bergamo” zegt De Zerbi.

“Winnen zit in ons DNA”

De ploeg uit Sassuolo draait mee in de top vier van de Italiaanse competitie en dat wil trainer De Zerbi als doel houden voor het tweede deel van dit seizoen. “Ik ben tevreden met de tabel. Met het niveau van het team, maar het kan altijd beter. Dit komt voort uit de wil van iedereen, hun verlangen. We kunnen niet alleen maar denken aan winnen van Atalanta. Wij gaan zondag tegen Atalanta weer alles geven, want winnen zit in ons DNA”, zo besluit de trainer van Sassuolo.

Statistieken

Atalanta Bergamo staat pas zevende in de Serie A en de ploeg van trainer Gasperini heeft 22 punten bij elkaar geraapt. Atalanta heeft dertien speelronden afgewerkt en heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed. Sassuolo staat knap vierde. De ploeg van trainer De Zerbi speelde veertien ronden en haalden daarin 26 punten. AC Milan staat eerste met 34 punten uit veertien wedstrijden.

Head 2 Head

Ee half jaar geleden kwam Sassuolo voor het laatst naar Bergamo. De ploeg van Gasperini won simpel van de bezoekende ploeg: 4-1. Een seizoen eerder won de ploeg uit Bergamo met 3-1 van Dat Sassuolo nog eens won in het Gewiss Stadion was in april 2014. Toen werd het 0-2 voor Neroverdi.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Voor de jaarwisseling speelde Atalanta Bergamo een gelijkspel bij Bologna. In de eerste helft van de wedstrijd scoorde Luis Muriel tweemaal in korte tijd, maar daarmee was de wedstrijd nog niet beslist. Bologna scoorde nog tweemaal na de thee waardoor het 2-2 werd in Stadion Renato Dall'Ara. Een week eerder had Atalanta geen kind aan de huidige nummer drie AS Roma. De ploeg van onze landgenoten Sam Lammers, Marten de Roon en Hans Hateboer won met 4-1 van de ploeg uit Rome.

Huidige vorm US Sassuolo Calcio

Sassuolo staat knap vierde en ging de jaarwisseling in met een goed gevoel. De laatste wedstrijd van 2020 was voor Sassuolo bij Sampdoria. De ploeg van De Zerbi won er met 2-3. Dat was een goedmaker nadat AC Milan een week eerder kwam winnen in Stadion Mapei. De koploper was met 1-2 net iets te sterk voor de ploeg van trainer De Zerbi.

Lappenmand

Met de korte winterstop kregen de spelers de kans om te herstellen van eventuele blessuren en klachten, maar voor de Atalanta-spelers Mattia Caldara, Mario Pasalic en Matteo Ruggeri komt de wedstrijd tegen Sassuolo nog te vroeg. Berat Djimsiti en Cristian Romero hebben al vier gele kaarten achter de naam staan en moeten oppassen voor nog een prent.Ook Sassuolo kan niet met een geheel fitte selectie naar Bergamo reizen. Trainer De Zerbi moet vooral Filippo Romagna, Federico Ricci en Nicolas Schiappacassa door blessuren missen. Een schorsing dreigt voor rechtsbuitenspeler Domenico Berardi.

Prognose

Beide ploegen draaien mee in de top zeven van de Serie A. Wij verwachten dan ook dat de eerste wedstrijd van dit jaar voor Atalanta en Sassuolo begint met slechts Ă©Ă©n punt. Wij voorspellen bij de bookies een 2-2 gelijkspel in het Gewiss Stadion. Onderstaand odds-overzicht geeft je alvast een indicatie van de gemiddelde quoteringen bij TOTO.nl.

Quoteringen Atalanta Bergamo -US Sassuolo Calcio

De quoteringen voor deze wedstrijd in Bergamo zijn hoog ingeschaald. Een zege van Sassuolo levert je met x 4.90 keer de inleg de hoogste odd van dit duel op.Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem op x 4.30 keer je inleg ingedeeld. Denk jij dat onze landgenoten winnen met Atalanta? Vul dan een 1 in op het wedstrijdformulier van jouw favoriete bookmaker en ontvang x 1.55 keer je inleg terug als Atalanta inderdaad wint.
De Serie A wedstrijd Atalanta Bergamo -US Sassuolo Calcio wordt gespeeld op zondag 3 januari om 15:00 uur in het Gewiss Stadion te Bergamo. Weet jij de juiste voorspelling achter te laten bij Koning TOTO? Ga dan direct naar de bookmakerspagina en zet in op het voor jouw meest gunstigste moment om te scoren met de wedstrijd Atalanta Bergamo – Sassuolo!

De beste Online Bookmakers