Serie A
31/07/20202 reacties

Atalanta en Inter strijden om tweede plek Serie A

Atalanta en Inter strijden om tweede plek Serie A
De titel is reeds vergeven maar Atalanta Bergamo en Inter Milan gaan in de laatste speelronde uitvechten wie de tweede plek in de Serie A verovert. Koning TOTO heeft de quoteringen gelijkwaardig ingedeeld. Wat wordt uitslag? Elke speler die de juiste voorspelling achterlaat via VoetbalGokken.nl wordt als een kampioen onthaald. Om je een handje te helpen laten we biede trainers aan het woord en hebben we alle statistieken op een rijtje gezet.

Gian Piero Gasperini: “Alles doen voor tweede plek”

Atalanta Bergamo sluit zaterdag het beste seizoen uit de clubhistorie af. Met 78 punten uit 37 duels heeft de ploeg van onze landgenoten Hans Hateboer en Marten de Roon alle verwachtingen overtroffen. Ook is Atalanta voor komend seizoen al verzekerd van deelname aan Champions League, maar trainer Gian Piero Gasperini wil meer: tweede worden in het absolute hoofddoel in de laatste wedstrijd van het seizoen. Winnen van Internazionale Milaan is dan voldoende. “Jazeker, we gaan er alles aan doen om die tweede plek van Inter te veroveren. Na de derde plek van vorig seizoen zou het onze beste prestatie ooit zijn. We blijven tegenwoordig alle grote clubs voor, op Juventus na natuurlijk. En daar zijn we bijzonder trots op”, aldus de 62-jarige Gasperini.

“We zijn mentaal heel sterk”

Op 12 augustus speelt Atalanta de kwartfinales van de Champions League tegen Paris Saint Germain, maar Gasperini verwacht niet dat zijn team zich daarom gaat inhouden tegen Inter. “Wat onze kracht is? Voor al mijn spelers geldt dat ze vooral mentaal heel sterk zijn. Dat leidt tot deze goede resultaten. Na iedere wedstrijd krijg ik te horen dat we weer records gebroken hebben. Ik begrijp dat we nu de meeste uitoverwinningen in één seizoen hebben geboekt, maar daar mag een thuisoverwinning op Inter nog wel bij”, grapt Gasperini.

Antonio Conte: “Atalanta is een nieuwe reus in Italië”

Internazionale is voor aanvang van de slotronde de nummer twee van de Serie A. Inter-trainer Antonio Conte en zijn team zijn er op gebrand die plek te behouden in Bergamo. “De cijfers bewijzen dat we de beste verdediging, de op één na beste aanval hebben en dat er veel spelers op doel schieten. Het is extreem belangrijk om voor behoud van die tweede plek te gaan strijden met Atalanta. Maar gemakkelijk wordt niet. We worden geconfronteerd met een club die in vier jaar tijd exponentieel is gegroeid. Atalanta is  een nieuwe reus in Italië.”

“Laten we ons concentreren op deze laatste competitiewedstrijd”

Inter speelt begin augustus ook nog in de Europa League, maar daar wil trainer Conte nog niet mee bezig zijn. De wedstrijd tegen Atalanta komt tenslotte eerst. “Elk jaar heeft Atalanta de ploeg versterkt en hebben ze nu geweldige spelers op alle gebieden van het veld. Het zijn geen nieuwkomers meer. Laten we ons concentreren op deze wedstrijd en dan zullen we nadenken over de wedstrijd tegen Getafe (in de achtste finales van de Europa League)”, besluit Conte resoluut.

Statistieken

Inter staat op dit moment met 79 punten op de tweede plek. Het gat met de nummer drie Atalanta en Lazio Roma is Ă©Ă©n punt. De nummer twee en drie hebben beide 78 punten. Ook Lazio doet dus nog mee om de tweede plaats, maar moet daarvoor wel winnen van Napoli dat zevende staat, maar als bekerwinnaar toch Europa in mag.

Head 2 Head

Vorig seizoen was Atalanta thuis de baas over Inter. Eind dat jaar werd er met 4-1 gewonnen. Hans Hateboer opende in dat duel de score voor Atalanta. Een jaar eerder eindigde de onderlinge ontmoeting tussen Atalanta en Inter nog in een 0-0 gelijkspel.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Atalanta heeft al heel lang geen duel meer verloren. Ook afgelopen weekend werd er weer een zege binnengesleept. Parma werd verslagen met 1-2. Een paar dagen daarvoor ging Atalanta nog op bezoek bij AC Milan en aan dat duel hield Atalanta een punt over. In Milaan werd het met 1-1 een gelijkspel.

Huidige vorm Inter Milan

Ook Internazionale Milaan wint haar potjes vrij gemakkelijk. Begin vorige maand werd er nog verloren van Bologna met 1-2, maar sindsdien valt er geen nederlaag meer te noteren voor de ploeg van trainer Conte. Afgelopen dinsdag werd Napoli met 2-0 verslagen en vorige week moest ook Genua eraan geloven: 0-3.

Lappenmand

Bij Atalanta zijn weinig spelers geblesseerd. Aanvaller Josip Ilicic zal er zaterdag niet bij zijn tegen Inter, maar dit komt door een trainingsachterstand en niet door een kwetsuur.Ook bij Inter is de lappenmand te overzien. Wel moet trainer Conte verdediger Stefan de Vrij missen in de laatste speelronde van dit huidige competitieseizoen. De Vrij heeft last van een knieblessure en Inter durft nog niet te zeggen wanneer De Vrij weer inzetbaar is. Ook Stefano Sensi (dijbeenblessure) en Matias Vecino (knieblessure) zijn er tegen Atalanta niet bij.

Prognose

De druk is hoog bij zowel Atalanta als Inter en dat resulteert vaak in een gelijkspel. Onze wedtip bij de TOTO.nl is een 2-2 gelijkspel. Gek genoeg is dat ook de hoogste odd van dit duel. Ga jij daar helemaal voor of heb je een andere voorspelling in gedachten. Koning TOTO ziet dat graag voorbijkomen en beloont je goed als jouw voorspelling zaterdag de juiste blijkt te zijn.

Quoteringen Atalanta – Inter

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn weer zeer waardevol ingedeeld bij de TOTO. De hoogste odd wordt gehanteerd door deze Nederlandse bookmaker als het een gelijkspel wordt: x 3.65 keer je inleg.Een overwinning van Inter levert je al snel x 2.85 keer het speelbedrag op. Verwacht jij een zege van Atalanta? De odds voor winst van de ploeg uit Bergamo is met x 2.19 keer het speelbedrag ook niet mis.
De Serie A wedstrijd Atalanta Bergamo – Inter Milan wordt gespeeld opzaterdag 1 augustus om 20:45 uurin het Atleti Azzurri d’Italia stadion te Bergamo. Welk team gaat na deze laatste speelronde van seizoen 2019-2020 als tweede de geschiedenisboeken in? Speel jij op Atalanta of wordt het toch Inter? Bij VoetbalGokken.nl vind je in ieder geval de hoogste odds en beste deals van Koning TOTO!

De beste Online Bookmakers