Serie A
23/06/2020

Atalanta treft Lazio in speelronde 27 van Serie A

Atalanta treft Lazio in speelronde 27 van Serie A
Er staat komende woensdag een kraker op het menu van de Italiaanse Serie A. De nummer twee SS Lazio en nummer vier Atalanta spelen dan tegen elkaar in Bergamo; de plaats waar het coronavirus het hardst toesloeg in Italië. Onze landgenoten Hans Hateboer en Marten de Roon maken zich met Atalanta op voor de komst van de titelkandidaat uit Rome. VoetbalGokken.nl heeft de hoogste odds van Koning TOTO alvast voor je opgezocht.

Gian Piero Gasperini: “We willen naar de Champions League”

Met Lazio krijgt Atalanta Bergamo komende woensdag een titelkandidaat op bezoek. Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini bereidt zijn team voor op het laatste deel van dit seizoen. “We moeten ons focussen op de wedstrijd tegen Lazio, het eindigen in de top vier en opnieuw kwalificeren voor de Champions League. Dat is ons doel en om dat te bereiken moeten we thuis van Lazio Roma winnen”, vat Gasperini alles in het kort samen.

“Altijd overtuigd dat we vroeg of laat terug op het veld zouden zijn”

Atalanta speelde de laatste wedstrijd voor de uitbraak van COVID-19 tegen Valencia, dat was nog in het kader van de Champions League. Daarna gebeurde er veel, maar gevoetbald werd er niet. “Het waren schokkende maanden in Bergamo”, aldus Gasperini in de Italiaanse media. “We hadden geen idee na de wedstrijd in Valencia dat de pandemie zo zou exploderen. We hielden contact met de spelers, maar gaven hen de vrijheid om autonoom te trainen. Ze toonden zoveel liefde voor de stad, omdat geen van hen Bergamo verliet en ze waren er altijd van overtuigd dat we vroeg of laat terug op het veld zouden zijn. We zijn dan ook blij dat we nu weer kunnen voetballen”, aldus Gasperini.

Simone Inzaghi: “Atalanta is een uitstekend team”

Ook bij SS Lazio is men verheugd dat de Serie A weer van start kan gaan. Trainer Simone Inzaghi en zijn mannen kunnen verder gaan in de titelstrijd met Juventus. Inzaghi verwacht echter niet dat de punten in Bergamo snel verdiend zullen zijn. “Atalanta is een uitstekend team met een manager die ik veel respecteer. Samen met Allegri is hij de beste coach, in feite vechten we al drie jaar met hen voor Europa. Woensdagavond wil ik een stevig en hongerig team zien”, zegt de trainer van Lazio.

“Zij hebben een precieze manier van spelen”

De trainer beschouwt de teams als gelijkwaardig. “Atalanta heeft een precieze manier van spelen en zij hebben de potentie om deze wedstrijd te winnen. Zowel Lazio als Atalanta verdienen het om te winnen. We zullen zien wat er zal gebeuren”, besluit Inzaghi.

Statistieken

In de Italiaanse Serie A staat Atalanta op de vierde plek met 51 punten. Dat is net een plaatsje lager dan Inter die met 57 punten derde staat. Koploper Juventus heeft 62 punten en op de tweede plek staat Lazio met 62. De ploeg van trainer Inzaghi doet dus volop mee in de titelstrijd.

Head 2 Head

De laatste keer dat Lazio naar Bergamo trok voor een duel in de Serie A is inmiddels meer dan een jaar geleden. Atalanta wist toen met 1-0 af te rekenen met Lazio. Al in de eerste minuut wist Duvan Zapata de voorsprong te pakken met zijn treffer die Lazio in de rest van de wedstrijd niet wist goed te maken. Het seizoen daarvoor werd het met 3-3 nog wel een gelijkspel in Bergamo.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Atalanta wist de herstart van de Italiaanse competitie sterk te beginnen door Sassuolo met 4-1 te verslaan. Daarmee maakte de ploeg van De Roon en Hateboer een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden op rij. Dat is inclusief de loodzware Champions League wedstrijd tegen Valencia die met 3-4 in de sinaasappelstad werd gewonnen.

Huidige vorm SS Lazio

Lazio heeft ter voorbereiding op de herstart van de competitie afgelopen week een oefenduel tegen Ternana gespeeld. Er werd met 7-2 gewonnen van de ploeg uit de Serie C. Net als Atalanta heeft Lazio ook een lange reeks ongeslagen wedstrijd op rij weten te boeken. De laatste wedstrijd die verloren ging was in de Coppa Italia tegen Napoli 1-0 eind januari.

Lappenmand

Bij Atalanta is het rustig in de lappenmand. Alleen schaduwspits Josip Ilicic kan door een enkelblessure niet van start gaan tegen Lazio. Toch houdt trainer Gasperini een klein beetje hoop: “We hopen hem terug te hebben tegen Lazio.”Lazio komt zonder de Nederlander Bobby Adekanye naar Bergamo toe. De 21-jarige rechtsbuiten speler, die in de jeugd van PSV en FC Barcelona heeft gespeeld, kampt met spierproblemen. Ook verdediger Luiz Felipe (kuitblessure), middenvelder Adam Marusic (spierblessure) en Senad Lullc (enkeloperatie) komen niet in actie tegen Atalanta. De Nederlander Ricardo Kishna zit een disciplinaire schorsing uit en heeft een contract tot 1 juli bij Lazio. De middenvelder die bij ADO Den Haag en Ajax speelde komt hierdoor niet meer in actie voor Lazio.

Prognose

Het wordt een zware taak voor Atalanta om Lazio de pas af te snijden. Althans dat verwachten wij van de wedstrijd in Bergamo. We voorspellen bij de TOTO een gelijkspel 2-2. Benieuwd wat dat jouw op kan leveren of ben je nieuwsgierig wat de overige odds zijn? Check onderstaand overzicht en ga naar de TOTO om de beste deal te sluiten.

Quoteringen – Atalanta Bergamo – SS Lazio

Winnen Hateboer en De Rhoon met Atalanta in eigen stadion van Lazio, dan wordt bij de TOTO jouw inleg gemiddeld x 2.15 keer meer waard. Mocht Lazio winnen, dan staat er met x 2.95 keer de inleg een iets hogere odd bij de bookmakers voor je gereed. De hoogste quotering van deze wedstrijd is x 3.60 keer de inleg enwordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt.
De Serie A wedstrijd Atalanta Bergamo – SS Lazio wordt gespeeld op woensdag 24 juni om 21:45 uur in het Atleti Azzurri Stadion te Bergamo. Koning TOTO heeft de hoogste odds voor dit duel in de Italiaanse competitie. Speel via VoetbalGokken.nl mee en speel op jouw favoriete ploeg.

De beste Online Bookmakers