Serie A
05/01/20212 reacties

Hoge odds bij Serie A-kraker tussen AC Milaan en Juventus

Hoge odds bij Serie A-kraker tussen AC Milaan en Juventus
Aanstaande woensdag begint in de Italiaanse competitie de bal weer te rollen. De Serie A begint meteen met een voortreffelijke wedstrijd: AC Milan tegen het Juventus van Mathijs de Ligt. De ploeg uit Milaan is koploper en is al lange tijd niet meer verslagen. Kan Juventus die reeks doorbreken of druipt ook de Oude Dame af als de wedstrijd in San Siro wordt gespeeld. Geef jouw voorspelling aan ons door en scoor hoge odds.  

Stefano Pioli: “Juventus duidelijk favoriet”

De bookmakers en vele voetballiefhebber wijzen Juventus aan als favoriet van deze wedstrijd. Zelfs AC Milan-trainer Stefano Pioli is er niet zo zeker van dat zijn ploeg de sterkste van de twee is. “Juventus is een team dat 9 opeenvolgende landstitels heeft veroverd en heeft individuele kampioenen van spelers op het veld. Het is heel begrijpelijk dat zij de favoriet van dit duel zijn”, stelt Pioli vast.

“Twee fitte teams”

Voor het duel tegen Juventus kan trainer Pioli nog geen beroep doen op Zlatan Ibrahimovic. De aanvaller is aan het herstellen van een kuitblessure, maar woensdag moet AC Milan het nog zonder de Zweed stellen. Volgens trainer Pioli moet dat te doen zijn voor zijn overige spelerskern. “We laten ons niet onder druk zetten, we eisen het maximum van de individuele wedstrijden. De groep is jong, het moet blijven groeien en verbeteren. Tegen Juventus wordt het een goede wedstrijd tussen fitte teams. We zullen het zien wat er woensdag tegen Juventus gebeurt”, aldus Pioli.

Andrea Pirlo: “Wij voelen ons sterk”

Juventus krijgt woensdag de kans om koploper AC Milan niet verder uit het oog te verliezen. Volgens Juve-trainer Andrea Pirlo moet dat te doen zijn voor zijn ploeg. “AC Milan loopt voorop en heeft op dit moment meer punten dan wij, maar wij voelen ons sterk. We lopen achter, maar woensdag gaan we proberen dat te herstellen”, zegt Pirlo in zijn bespiegelingen voorafgaand aan de Serie A topper.

“Bewondering voor Milan-coach”

Twee duels geleden ging Juventus thuis nog finaal de mist in tegen middenmoter Fiorentina (0-3). Volgens trainer Pirlo gaat dat tegen AC Milan niet gebeuren. “Soms gebeurt het dat we niet 100 procent zijn. Dan moeten we opnieuw beginnen met verlangen, nadenken over de fouten die we hebben gemaakt en het uitvoeren van ons project”,  zegt Pirlo die vooral veel lof heeft voor de AC Milan-trainer. “Vorig seizoen ging ik op bezoek bij Stefano Pioli en zag een aantal van zijn trainingen, omdat ik hem bewonder als coach en benieuwd was wat hij daar deed. Hij plukt nu de vruchten van dat werk”, stelt Pirlo tot slot vast.

Statistieken

In de Serie A staat AC Milan bovenaan de ranglijst. Met 37 punten is de ploeg van trainer Pioli koploper van de Italiaanse competitie. Stadsgenoot Inter volgt vanop de tweede plek met 36 punten.Juventus staat pas vijfde en met 27 punten heeft de Oude Dame er tien minder dan de tegenstander van woensdag. Wel moet er gezegd worden dat Juventus een speelronde minder heeft afgewerkt dan AC Milan.

Head 2 Head

Vorig jaar was AC Milan met 4-2 veel te sterk voor de ploeg uit Turijn. Een seizoen eerder wist Juventus nog wel drie punten mee te nemen vanuit Milaan: 0-2. Met diezelfde cijfers werd in seizoen 2017/2018 ook gewonnen door Juve. De laatste keer dat het een gelijkspel werd in San Siro was in 2012. Toen werd het nog 1-1.

Huidige vorm AC Milan

Het is al lange tijd geleden dat AC Milan in de Serie A nog verloor. In dit seizoen is er nog geen duel verloren gegaan. Ook de laatste wedstrijd voor de jaarwisseling werd gewonnen. Van Beneveto werd met 0-2 gewonnen door de ploeg van trainer Pioli. Een week eerder werd Lazio Roma met 3-2 verslagen.

Huidige vorm Juventus

Dat Juventus in de Serie A verloor, is nog niet zo lang geleden. Net voor de kerst ging de ploeg van trainer Pirlo in eigen stadion onderuit tegen Fiorentina. De huidige nummer veertien wist met een 0-4 zege het grote Juventus over de knie te krijgen. De laatste wedstrijd voor de jaarwisseling werden er wel drie punten binnengehaald. Thuis in Turijn werd het 4-1 tegen Udinese.

Lappenmand

AC Milan kan tegen Juventus nog niet beschikken over Zlatan Ibrahimovic. De inmiddels 39-jarige Zweedse aanvaller, die dit seizoen al goed was voor tien doelpunten in de Italiaanse competitie, herstelt van een kuitblessure. Ook de Belg Alex Saelemaekers (blessure aan de tweekoppige dijbeenspier) en de Italiaan Matteo Gabbia (binnenbandblessure) komen nog niet in actie.De ploeg uit Turijn komt zonder de Spaanse centrumspits Álvaro Morata naar Milaan toe reizen. De aanvaller van de Oude Dame heeft spierproblemen.

Prognose

AC Milan heeft een lange ongeslagen reeks opgebouwd en laat dat volgens ons niet doorbreken door Juventus. Onze wedtip is 3-2 voor AC Milan. Dat betekent vijf doelpunten in dit duel en ook daar staat een mooie quotering voor gereed bij onder andere TOTO. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde quoteringen in het 1X2 spelsysteem.

Quoteringen AC Milan – Juventus

Voor de bookmakers is het fiftyfifty welke ploeg er wint. De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn gelijkwaardig ingedeeld. De hoogste odd wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in San Siro. Jouw inleg wordt x 3.25 keer meer waard als de punten worden gedeeld.Een zege van AC Milan staat op x 3.10 keer je inleg ingeschaald en dat is net iets hoger dan de quotering voor een overwinning van Juventus: x 2.23 keer je inleg.
De Serie A wedstrijd AC Milan – Juventus wordt gespeeld op woensdag 6 januari om 20:45 uur in Stadion San Siro te Milaan. Wint Mathijs de Ligt met Juve de eerste wedstrijd van dit nieuwe jaar? Laat jouw voorspelling waardevol zijn bij VoetbalGokken.nl en scoor de beste online deals!

De beste Online Bookmakers