Serie A
09/01/20203 reacties

Juventus in Serie A topper op bezoek bij AS Roma

Juventus in Serie A topper op bezoek bij AS Roma
Zondagmiddag staat er opnieuw een topmatch op het Italiaanse menu. In de Serie A spelen AS Roma en Juventus tegen elkaar. Beide ploegen draaien bovenaan de Italiaanse voetbalcompetitie mee en beide zullen dan ook vol voor de winst willen gaan. De TOTO verwachten dat Juve aan het langste eind trekt. Wat verwacht jij? VoetbalGokken helpt je een handje en zet de statistieken en odds voor deze topper op een rij!

Paulo Fonseca: “Juventus is erg sterk”

AS Roma trainer Paulo Fonseca mag zeker niet ontevreden zijn over de resultaten die zijn ploeg dit seizoen heeft geboekt. Maar in Rome willen ze meer en Fonseca neemt zondag tegen Juventus dan ook met niets minder genoegen dan een overwinning. Want alleen de winst telt. “Ik denk dat we die houding altijd moeten hebben. Hiermee kun je tegen sommige teams winnen, maar we mogen niet vergeten dat Juve erg sterk is.”Fonseca gaat de Italiaanse topper in met een pijnlijke 0-2 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Torino. De oefenmeester laat zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en blijft hameren om voor de winst te spelen tegen Juventus: “Voor mij is het alleen belangrijk om na te denken over de volgende game en we moeten altijd met die houding spelen. We moeten juist na een nederlaag streven naar het maximale.”

Maurizio Sarri: “Onze vorm is uitstekend”

Juventus-coach Maurizio Sarri maakte dit kalenderjaar nog geen gebruik van Mathijs de Ligt, maar was na afloop van de wedstrijd tegen Cagliari wel heel positief over onze landgenoot. Het lijkt er echter niet op dat Sarri hem in de wedstrijd tegen AS Roma al in gaat brengen: “Onze vorm van dit moment is uitstekend. Iedereen speelt uitstekend van Demiral (de vervanger van De Ligt, red.) tot Ronaldo. Alles is perfect op elkaar ingespeeld. De wedstrijd tegen Cagliari was voor mij de beste wedstrijd van dit seizoen en een bewijs van onze consistentie zoals we dat eerder dit seizoen ook tegen Udinese, Sampdoria en Napoli hebben getoond.”

“Organisatie op orde”

Toch verwacht Sarri dat het niveau van zijn elftal nog omhoog kan en hoopt dat op bezoek bij AS Roma ook op het veld terug te zien: “De kwaliteit die we hebben is tot nu toe alleen in flitsen uitgedrukt. Ik zie wel dat we op het veld in bepaalde situaties georganiseerder spelen dan voorheen en dat stemt mij hoopvol voor zondag en de rest van het seizoen.”

Statistieken

Dit is een echte topper, want thuisploeg AS Roma staat vierde en Juventus is de nummer twee in de Italiaanse Serie A. Het verschil in punten is echter best groot: Juventus heeft er 42, AS Roma pas 35. Bij een zege kan AS Roma eventueel wel op één punt van stadsgenoot Lazio komen, dat momenteel derde staat met 39 punten uit 17 duels.

Head 2 Head

Winnen van Juventus. Het is niet veel ploegen gegeven, maar AS Roma kreeg dat het afgelopen seizoen wél voor elkaar. Op 12 mei 2019 werd het 2-0 voor de Romeinse formatie. De Oude Dame uit Turijn geeft zich echter niet snel gewonnen, want in 2018 kwam Roma thuis niet verder dan 0-0. Het is overigens al wel van 2014 geleden dat Juventus met de volle buit uit Stadio Olimpico vertrok.

Huidige vorm AS Roma

AS Roma begon het nieuwe jaar belabberd. Thuis tegen Torino werd met 0-2 verloren. Torino-speler Belotti velde met twee treffers het finale oordeel. De nederlaag is extra opmerkelijk omdat AS Roma al sinds 10 november ongeslagen was en de laatste twee wedstrijden voor de jaarwisseling overtuigend werden gewonnen (1-4 bij Fiorentina en 3-1 thuis tegen Spal).

Huidige vorm Juventus

Juve kwam dit jaar pas één keer in actie: Thuis tegen Cagliari werd het:4-0 voor de Oude Dame.  Maar ook de topploeg uit Turijn verloor haar laatste duel van 2019. In het oude jaar bleek Lazio (veel) te sterk. In eigen huis kreeg Juventus klop: 1-3. Van die nederlaag herstelde het afgelopen maandag, maar Cagliari is met alle respect natuurlijk geen AS Roma.

Lappenmand

Bij AS Roma hoeven we niet uit te kijken naar Justin Kluivert. Onze landgenoot heeft een bovenbeenblessure en hoopt volgende week weer aan te sluiten bij de groep. Naast Kluivert ontbreken ook Bryan Cristante (adductorspier), Davide Zappacosta (kruisband), Javier Pastore (bot oedeem), Davide Santon (dijbeenblessure) en Federico Fazio (adductorspier) bij de ploeg van Fonseca.Een stuk minder voetballers van Juventus in de lappenmand. De ploeg uit Turijn mist alleen centrale verdediger Giorgio Chiellini (kruisband) en Sami Khedira (knieoperatie). Beiden worden begin maart pas terugverwacht. Rodrigo Bentancur ontbreekt vanwege een schorsing.

Prognose

Wij hebben bij dit duel gekozen voor een gelijkspel, omdat daaraan de hoogste odds verbonden zijn! Bovendien lijkt het ons logisch dat beide ploegen de punten gaan delen, omdat ze aan elkaar gewaagd zijn. Welke uitslag ga jij invullen bij de TOTO? Check onderstaand overzicht voor de gemiddeld quoteringen en ga naar het bookmakers overzicht van VoetbalGokken.nl om je voorspelling achter te laten volgens de actuele quoteringen! Vermijd risico’s en speel bewust.

Quoteringen AS Roma – Juventus

De concurrentie is om te snijden in de Serie A en dat is ook te zien aan de quoteringen die de TOTO heeft klaarstaan voor deze wedstrijd. De hoogste odd van dit duel x 3.50 keer de inleg wordt er uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in het Olimpico Stadion in Rome.Bij een overwinning van AS Roma betaalt Koning TOTO net even iets meer uit dan bij een overwinning van Juventus. Er staat een quotering van x 3.10 keer je inleg gedoteerd voor een Romeinse zege en er wordt x 2.20 keer het speelbedrag uitbetaald als Juventus dit potje zondagavond ‘gewoon’ weer wint.
De Serie A wedstrijd AS Roma – Juventus wordt gespeeld op zondag 12 januari om 20:45 uur in het Olimpico Stadion te Rome. Blijft Juve in de voetsporen van koploper Inter door de Romeinen te verstaan of is het Roma die deze strijd weet te winnen? Kijk via VoetbalGokken.nl naar de meest actuele odds van de TOTO en sla toe op het juiste moment!

De beste Online Bookmakers