Serie A
24/06/2020

Koploper Juventus treft degradatieploeg Lecce in Serie A

Koploper Juventus treft degradatieploeg Lecce in Serie A
In de Serie A is Juventus toe aan haar tweede wedsstrijd na de herstart van de Italiaanse competitie. De ploeg van international Matthijs de Ligt is de trotse koploper en speelt komende vrijdag tegen US Lecce; een ploeg die probeert uit de gevarenzone te komen. VoetbalGokken.nl heeft de odds alvast voor je opgezocht! Speel jij ook mee?

Sarri: “Meningen tellen niet, feit is dat we eerste staan”

Juventus trainer Maurizio Sarri krijgt regelmatig kritiek in de Italiaanse media, maar na de 0-2 zege op Bologna staat zijn ploeg er toch weer goed voor in de Serie A. Een zege op Lecce zal die koppositie alleen maar versterken: “Ik kijk met vertrouwen naar de wedstrijd tegen Lecce: meningen doen er niet toe, de feiten zeggen dat wij eerste staan.”

“De Ligt is een Hollandse muur”

Sarri is zelf een beetje verkouden en blijft dus uit de buurt van zijn spelers en de collega’s coaches langs de lijn. Het weerhoudt hem er niet van om de spelers optimaal aan de aftrap te krijgen. “We zijn fysiek sterker geworden en hebben getoond een heel duel te kunnen controleren, maar Matthijs de Ligt als Hollandse muur voorop. Hij heeft een grote toekomst en zal absoluut een van de beste verdedigers van Europa worden", zo stelde de ervaren trainer op de persconferentie na de zege op Bologna.

Trainer Lecce: “Zorgeloos toewerken naar Juventus”

Lecce-coach Fabio Liverani is van mening dat zijn Lecce 'zorgeloos' moet zijn in hun aanpak als ze voor een verrassing willen zorgen tegen Juventus. Juve is zwaar favoriet om Lecce te verslaan, maar Liverani is toch optimistisch over de kansen voor zijn equipe: “We zullen zeker het veld betreden met dat beetje onbezorgdheid. Dat is wat je als speler van Lecce nodig hebt bij wedstrijden tegen topploegen als Juventus.”

“Voor ons tellen alleen de punten”

Liverani vertrouwt vooral op zijn collectief en drukt zijn spelers op het hart niet te denken aan het feit dat ze straks tegenover Ronaldo, De Ligt of Dyballa staan. "We moeten niet nadenken over met wie we worden geconfronteerd, maar alleen dat we onze weg vervolgen. De Bianconeri hebben een team dat bestaat uit alleen maar topspelers. Het maakt dus niet uit of Juve gaat roteren en wie er tegenover je staat. Voor ons telt in deze fase alleen het halen van punten”, aldus de coach van de Salentini’s.

Statistieken

Juventus kan zich geen puntverlies veroorloven, want nummer twee Lazio Roma zit op het vinkentouw. Met 66 punten staat de ploeg waar Matthijs de Ligt de helft van het centrale duo vormt aan kop van de Serie A. Ook Internationale, die derde staat, heeft nog kampioensaspiraties en kan Juve nog van de troon stoten.US Lecce heeft hele andere belangen. De ploeg van trainer Liverani staat achttiende en die plek betekent aan het einde van dit seizoen degradatie naar de Serie B. Met 25 punten is de concurrentie met de ploegen net boven de gevarenzone wel snel weer goed te maken, maar dan mogen er geen cruciale punten verloren gaan. Elk punt dat tegen Juve gepakt zal door Lecce als bonus gezien worden.

Head 2 Head

US Lecce promoveerde vorig seizoen voor het eerst sinds 2012 weer naar de Serie A. Juventus kreeg de afgelopen zeven jaar de ploeg uit Lecce dus niet op bezoek. In mei 2012 was de laatste keer dat Lecce naar Turijn kwam en aan dat duel heeft Juventus weinig goede herinneringen. Het werd namelijk een 1-1 gelijkspel.Dit seizoen heeft De Oude Dame al wel in Lecce gespeeld en ook toen kwam er een gelijkspel 1-1 uit de bus rollen.

Huidige vorm Juventus

Juventus begon met Matthijs de Ligt in de basis aan de herstart van de Serie A met een uitwedstrijd tegen Bologna. Cristiano Ronaldo opende de wedstrijd met voltreffer in de twintigste minuut. In de tweede helft voegde Paulo Dybala daar nog een doelpunt aan toe: 0-2.

Huidige vorm US Lecce

Lecce kreeg in de eerste ronde na de verplichte pauze bezoek van AC Milan. De ploeg van trainer Liverani had het geluk niet aan hun zijde, want AC Milan sloeg hard toe met vier treffers. Lecce wist eenmaal te scoren, maar dat was lang niet genoeg om thuis een punt over te houden aan dit duel: 1-4.

Lappenmand

Juventus kan donderdag niet beschikken over Merth Demiral (kruisband gescheurd), Sami Khedira (adductoren), Gonzalo Higuain (spierprobleem), Giorgio Chiellni (trainersachterstand) en Alex Sandro (binnenbandblessure). De Braziliaan Danilo is geschorst voor de wedstrijd tegen Lecce.Trainer Liverani moet aardig puzzelen om de selectie gereed te maken voor de reis naar Turijn. De centrale middenvelders Antonin Barak (kneuzing voetgewricht), Zan Majer (adductoren) en Alessandro Delola (knieklachten) gaan niet mee naar Turijn. Ook beide aanvallers Diego Farlas (spiervermoedheid) en Glanluca Laladula (enkelband ruptuur) blijven thuis. Dan mist Lecce met Cristian Dell'Orco (hernia) ook nog een verdediger.

Prognose

Wij verwachten geen problemen voor Juventus. Nu Matthijs de Ligt en CR7 weer ouderwets op dreef zijn bij de topclub uit Turijn moet een ploeg als Lecce te verslaan zijn. We houden het op een 3-0 overwinning van De Oude Dame.Ben jij het hiermee eens of heb je een andere voorspelling? Dit is je kans om te tonen dat je echt verstand van voetbal hebt! Je bent bij Koning TOTO vrij om je eigen voorspelling in te vullen om de hoogst mogelijke beloning eruit te halen.

Quoteringen Juventus – US Lecce

Koning TOTO strooit met hoge odds bij deze thuiswedstrijd van Juventus. Mocht Lecce een stunt uithalen in het Allianz Stadion en drie punten scoren, dan scoor jij de hoogste odd: x 14.50 keer je inleg.Een gelijkspel is met een odd van x 7.10 ook de moeite waard om op in te gaan zetten. Houd je het op een zege van Juve? Vul dan een 1 in op het wedstrijdformulier van de TOTO en ontvang x 1.15 keer je inleg retour als de Italiaanse koploper ook dit duel winnend afsluit.
De Serie A wedstrijd Juventus – US Lecce wordt gespeeld op vrijdag 26 juni om 21:45 uur in het Allianz Stadion te Turijn. Verwacht jij een klinkende overwinning van de ploeg van De Ligt of weet Lecce het De Oude Dame zo moeilijk te maken dat ze punten gaan morsen? Laat jouw voorspelling via VoetbalGokken.nl achter bij Koning TOTO en maak kans op een lekker zakje vakantiegeld!

De beste Online Bookmakers