Serie A
22/11/20192 reacties

Matthijs de Ligt met Juve naar Nederlands getint Atalanta

Matthijs de Ligt met Juve naar Nederlands getint Atalanta
Aanstaande zaterdag neemt Atalanta Bergamo het op tegen Juventus. Juve is niet alleen de ploeg van superster Cristiano Ronaldo, maar natuurlijk ook van onze eigen Matthijs de Ligt. De verdediger kwam deze zomer over van Ajax en heeft het soms lastig in Turijn, maar wellicht kan een confrontatie tegen mede Oranjeklanten De Roon en Hateboer hem extra motiveren. De bookmakers hebben de odds voor een stunt van de thuisploeg hoog ingeschaald. Ook een zege van Juventus levert flink wat op, dus lees snel onze voorbeschouwing en doe mee!

Gian Piero Gasperini: “Juventus is dé te kloppen ploeg”

Atalanta Bergamo lijkt dit seizoen één van de belangrijkste uitdagers van de Italiaanse topploegen. Trainer Gian Piero Gasperini wordt gezien als de architect van het elftal dat tot nu toe verrassend hoog meedraait in de competitie. In de Champions League wil het allemaal nog niet zo vlotten, maar in Italië wordt Atalanta in één adem genoemd met de andere kampioenskandidaten. Een groot compliment zo vlak voor de confrontatie tegen Juventus. Een wedstrijd waarvan Gasperini vooraf denkt dat zijn team het bijzonder lastig gaat krijgen: “Juventus is de te kloppen ploeg hier in Italië”, vertelt hij aan Sky Italia.De coach maakt zich vooraf dan ook geen illusies over een eventuele stunt in het eigen stadion tegen het grote Juventus. Gasperini predikt vooral realisme en stelt dat het nog erg vroeg in het seizoen is om al conclusies te trekken. “Het enige wat we nu al zeker weten is dat het een erg zwaar seizoen is voor iedereen aan beide uiteinden van de ranglijst.”

Maurizio Sarri: “Belangrijke uitwedstrijd tegen Atalanta”

De spelers van Juventus die interlandverplichtingen hadden, kregen woensdag een dagje rust van Juve-coach Maurizio Sarri. De trainer verwelkomde onder meer Cristiano Ronaldo terug in Turijn, maar liet hem niet trainen. “We willen dat iedereen volledig uitgerust kan toewerken naar de belangrijke uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo”, is zijn verklaring op Juventusnews24.com.

“Alles doen om te winnen”

Sarri vervolgt zijn voorbeschouwing op de wedstrijd in de lokale sportkrant van Bergamo: “Ik bewonder Atalanta en Gasperini. Onze filosofie is bijna hetzelfde. Wij spelen misschien met iets meer geduld, maar de explosiviteit die Gasperini in het spel van Atalanta legt, is levensgevaarlijk voor ons. Daar zullen we attent op moeten zijn zaterdag. We zullen alles uit de kast trekken om te winnen, al moet ik na elke actie de bal op de tribune gooien om ons van de overwinning te verzekeren: ik ben bereid het allemaal te doen”, belooft Sarri plechtig zonder iets te zeggen over zijn opstelling of het al dan niet meespelen van De Ligt.

Statistieken

Atalante Bergamo doet het bijzonder goed in de Serie A dit seizoen. De ploeg staat na twaalf speelronden op een zeer verdienstelijke vijfde plaats met al 22 punten. Juventus is de lijstaanvoerder. De Oude Dame heeft in de afgelopen twaalf wedstrijden tien keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en nul keer verloren. Juve heeft daarmee in totaal 32 punten bijeengeraapt en houdt eerste achtervolger Inter Milaan daarmee Ă©Ă©n punt achter zich.

Head 2 Head

In de laatste drie onderlinge ontmoeting heeft Juventus geen één keer weten te winnen van Atalanta, dat het zelfs in Turijn erg goed heeft gedaan de laatste tijd. Vorig seizoen eindigden het bekerduel voor de Copa Italia zelfs in een overtuigende 3-0 zege voor de thuisploeg. In de competitie eindigden Atalanta – Juventus in 2-2. Opmerkelijk feitje: de laatste keer dat Juventus een competitiewedstrijd won van Atalanta Bergamo is al bijna vier jaar geleden: op 6 maart 2016 werd het 0-2 voor Juve.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Atalanta wordt wel het lelijke eendje van de Champions League genoemd, maar in de Serie A is het een prachtige zwaan. Al moet gezegd worden dat de keurige vijfde plaats behoorlijk onder druk komt te staan door de recente uitslagen. Voor de interlandbreak werd er met 0-0 gelijkgespeeld bij laagvlieger Sampdoria. De 1-1 in de Champions League tegen Manchester City geeft dan weer hoop op betere tijden, maar drie dagen daarvoor ging Atalanta in de competitie nog onderuit. In eigen huis werd met 0-2 verloren van Cagliari. De laatste zege van Bergamo was overigens wel een hele mooie: 7-1 winst op Udinese, maar dat is inmiddels ook al bijna een maand geleden.

Huidige vorm Juventus

Juventus is al zeventien wedstrijden ongeslagen! Veertien keer werd er gewonnen, waaronder drie Champions League duels. De drie gelijke spelen zijn het enige smetje op het conto van De Oude Dame.  Atlético Madrid hield Juve op 2-2 en in de Italiaanse competitie speelde Juventus gelijk uit bij Fiorentina (0-0) en op bezoek bij Lecce (1-1). Vooral de 1-0 overwinning op AC Milaan in de laatste wedstrijd voor de interlandbreak was bijzonder. Ronaldo werd bij een stand van 0-0 naar de kant gehaald en vervangen door Dybala. Deze omstreden wissel pakte echter zeer goed uit, omdat Dybala uiteindelijk de winnende goal zou maken: 1-0 eindstand.

Lappenmand

Bij Atalanta Bergamo is alleen het meespelen van Duvan Zapata onzeker. De Colombiaanse aanvaller heeft een dijbeenblessure en lijkt niet op tijd fit te zijn voor het treffen met Juventus. De ploeg uit Turijn moet het zeer waarschijnlijk stellen zonder verdediger Giorgio Chiellini. De 35-jarige verdediger heeft knieklachten. Het meespelen van de Franse middenvelder Blaise Matuidi is al helemaal onzeker. De 32-jarige routinier heeft een (ernstige) ribblessure opgelopen en lijkt voorlopig out.

Prognose

De wedtip voor deze wedstrijd is: 1-1. Winst van Juventus levert het minste op, dus we gokken hier op een puntendeling tussen beide ploegen. Wellicht niet helemaal logisch of realistisch, maar is het afwachten hoe Ronaldo reageert op die wissel in de vorige competitiewedstrijd en de 1-1 van Atalanta bij Manchester City toont aan dat ze prima partij kunnen bieden aan de absolute topploegen in Europa. Weet jij het beter of gok jij ook op een gelijkspel bij de bookmaker? Check dan onderstaande odds voor Atalanta – Juventus!

Quoteringen Atalanta – Juventus

De wedstrijd in Bergamo levert bij de TOTO zeer hoge quoteringen op. De hoogste odd wordt uitbetaald bij een gelijkspel x 3.40 keer de inleg. Voor winst van beide teams wordt je inleg ook het dubbele waard. Winst van Atalanta met De Roon en Hateboer staat bij Koning TOTO gequoteerd op x 2.87 keer de inleg. Een zege van Juventus met De Ligt en CR7 in de geleden komt uit op x 2.37 keer jouw speelbedrag.
De Serie A wedstrijd Atalanta – Juventus wordt gespeeld op zaterdag 23 november om 15:00 uur in het Atleti Azzurri d'Italia te Bergamo. Trekt de ploeg van De Roon en Hateboer de wedstrijd naar zich toe of is Juventus met De Ligt en natuurlijk Ronaldo te hoog gegrepen voor de nummer vijf van de Italiaanse competitie? Laat de TOTO weten wat jij verwacht van dit duel en speel mee via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers