Serie A
31/07/20202 reacties

TOTO trakteert op hoge odds bij galawedstrijd van Juventus

TOTO trakteert op hoge odds bij galawedstrijd van Juventus
Dit weekend wordt in Italië de laatste speelronde van de Serie A gespeeld. Aanstaande zaterdag spelen Juventus en AS Roma tegen elkaar in het Allianz Stadion. Juventus is kampioen en Roma eindigt dit seizoen op de vijfde plek, maar de teams zullen niet van elkaar willen verliezen. Voor Koning TOTO dus een goed excuus om even flink uit te pakken! Doe jij ook mee?

Maurizio Sarri: “Veel spelers zijn te moe voor AS Roma”

Juventus-trainer Maurizio Sarri is afgelopen weekend met zijn ploeg kampioen van Italië geworden en denkt eraan om het belofte-elftal van Juve in te gaan zetten voor de wedstrijd tegen AS Roma. Sarri wil zijn team fris en fruitig houden voor de achtste finale van Champions League tegen Olympique Lyon en weet dat veel spelers moe zijn. “We spelen vijf duels in twaalf dagen tijd”, klaagt Sarri tegenover DAZN. “Geen enkel ander team in Europa kan dat ook zeggen. We zullen zien hoe iedereen er aan toe is om komend weekend de wedstrijd tegen Roma te spelen en of ik toch het volledige Onder 23-team moeten gaan inzetten. In dat geval kan iedereen wel een beetje bijkomen”, zegt Sarri een beetje sarcatisch.

“Wedstrijd tegen Roma geen prioriteit”

Sarri spaarde Matthijs de Ligt en Wojciech Szczesny al in het duel van afgelopen week tegen Cagliari en de kans bestaat dat De Ligt en Szczesny er ook tegen AS Roma niet bij zullen zijn. “Er zitten veel spelers geblesseerd thuis waardoor er ook veel spelers extra worden belast. Dus is ga kijken wie er zaterdag zullen spelen. De Champions League is voor ons nu de hoogste prioriteit en niet de wedstrijd van zaterdag tegen Roma.”

Paulo Fonseca: “Ook nu nog winnen van Juventus”

Voor AS Roma zijn de punten ook niet meer van groot belang, maar trainer Paulo Fonseca ziet de wedstrijd tegen Juventus wel als een graadmeter voor zijn ploeg. “Het is altijd goed om tegen topteams te spelen, want dan kan je het team alleen maar verbeteren. We willen ook nu ons best doen en winnen van Juventus. Dat zou een hele mooie afsluiting van het seizoen zijn”, aldus Fonseca.

“Kansen creëren tegen Juventus”

De trainer van onze landgenoot Justin Kluivert beseft wel dat winnen in Turijn – ook nu - een hele opgave is. “Ik vind Sarri een geweldige coach, een van de beste in Europa. Het zal mooi zijn als mijn team tegen Juventus kansen creëert en dat we doelpunten gaan maken. Dat is voor ons het belangrijkste is. We zien het zaterdag wel. Er is altijd een mogelijkheid dat we daar winnen”, aldus Fonseca.

Statistieken

Juventus heeft de titel binnen en behaalde al 83 punten. De kersverse kampioen kan zich na AS Roma gaan opmaken voor de Champions League wedstrijd tegen Olympique Lyon.AS Roma staat met 67 punten op de vijfde plek. AC Milan is de nummer zes en met 63 punten is de ploeg uit de mode-hoofdstad geen bedreiging meer voor de ploeg uit Rome. Ook de vierde plek is uit zicht. Daar staat stadsgenoot Lazio Roma met 78 punten te ver voor weg.

Head 2 Head

Begin dit jaar bracht Juventus een bezoekje aan AS Roma. De Oude Dame won destijds met 1-2. Twee weken later kwam Roma voor de beker naar Turijn. Juventus was opnieuw de sterkste van de twee en versloeg de Romeinen met 3-1.

Huidige vorm Juventus

Het team van trainer Sarri wint de laatste weken maar moeizaam. Afgelopen weekend wist Juve niet te winnen bij Cagliari: 2-0. Midweeks werd er dan wel weer gewonnen van Sampdoria: 2-0, maar dat was slechts een kleine pleister op de wonden nadat Juventus bij Udinese-uit ook tekort kwam: 2-1.

Huidige vorm AS Roma

AS Roma heeft al zevenmaal achter elkaar niet meer verloren. De ploeg van trainer Fonseca versloeg onder meer Torino met 2-3, Fiorentina met 2-1 en SPAL werd zelfs met 1-6 verslagen. Het gelijke spel tegen Inter 2-2 - twee weken geleden - werd daarmee weer volledig goedgemaakt.

Lappenmand

Juventus-vedette Sami Khedira kampt met een blessure aan de adductorspier, maar kan misschien in de Champions League weer wat gaan betekenen voor zijn team. Wanneer Mattia De Sciglio (dijbeenspier), Giorgio Chiellini (kuit) en Douglas Costa (adductorspier) weer kunnen aansluiten is nog niet bekend, maar de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen komt voor deze Juve-spelers sowieso te vroeg. De Ligt loopt al enige tijd met schouderklachten rond en zal vroeg of laat geopereerd moeten worden, maar naar verwachting gebeurt dus pas na de Champions League.AS Roma moet het duel tegen Juventus zonder middenvelder Lorenzo Pellegrini doen. Een neusblessure houdt de 24-jarige Italiaan aan de kant. Verder is de selectie van coach Fonseca helemaal fit!

Prognose

Juventus heeft eindelijk de titel te pakken, nadat het zichzelf nog heel moeilijk had gemaakt in de laatste paar wedstrijden. Voor de ploeg van trainer Sarri is de Champions League nu van groot belang. Daar gaat AS Roma volgens ons van profiteren. Wij voorspellen bij de bookmakers dan ook een 1-2 zege voor de Romeinen.

Quoteringen Juventus – AS Roma

Bij Koning TOTO levert een gelijkspel de meeste euro’s op. Jouw inleg wordt x 3.75 keer meer waard als de punten in Turijn worden gedeeld.Een overwinning van AS Roma levert met een odd van x 3.55 keer je speelbedrag niet veel minder op. Mocht Juventus in dit laatste duel van dit competitieseizoen nog te komen winnen, dan wordt jouw inleg met x 1.89 keer het ingelegde bedrag nog steeds goed beloond.
De Serie A wedstrijd Juventus – AS Roma wordt gespeeld op zaterdag 1 augustus om 20:45 uur in het Allianz Stadion te Turijn. Denk jij te weten wie van deze teams de laatste speelronde winnend af gaat sluiten? Speel dan mee met de TOTO en sla je slag nu het nog kan in het competitieseizoen van 2019-2020.

De beste Online Bookmakers