Supercopa
07/01/20203 reacties

Geen uitgesproken favoriet bij Supercopa: Valencia – Real Madrid

Geen uitgesproken favoriet bij Supercopa: Valencia – Real Madrid
Komende woensdag spelen Valencia en Real Madrid tegen elkaar in het kader van de Spaanse Super Cup. Het betreft de halve eindstrijd. De winnaar plaats zich voor de finale die komende zondag al wordt afgewerkt. Volgens de bookmakers is er vooraf geen duidelijke favoriet aan te wijzen. Wat verwacht jij?

Albert Celades: “Met goed gevoel richting Super Cup”

De club speelt woensdag in Saudi-Arabië de halve finale van de Supercopa tegen Real Madrid en zal dan in zijn sterkste opstelling aantreden. De grote vraag is of dit met of zonder onze landgenoot Jasper Cillessen zal zijn: “Het is zonder twijfel het moeilijkste aan mijn vak om niet alle spelers op te kunnen stellen. Afhankelijk van de wedstrijd en situatie zullen we een beslissing nemen. Alle spelers hebben vertrouwen nodig en we proberen iedereen minuten te geven. Het belangrijkste is dat we met een goed gevoel naar de Supercopa toegaan.”

“Een lastige uitdaging”

De trainer van Valencia beseft dat er een unieke kans ligt op een prijs voor de club uit de sinaasappelhoofdstad van de wereld. Maar van Real Madrid winnen om zodoende de finale te halen is natuurlijk geen appeltje eitje: “Het wordt een lastige uitdaging”, besluit Celades.

Zinedine Zidane: “Volledig gefocust op Valencia”

Real Madrid speelde in december ook al tegen Valencia en toen werd het 1-1. Dat duel werd in Valencia afgewerkt, deze zal dus plaatsvinden in Saudi-Arabië. Een totaal ander decor, maar Real-trainer Zinedine Zidane verwacht dezelfde inzet en passie: “We willen onze beste prestatie neerzetten en we willen volledig gefocust zijn op onze volgende wedstrijd“, zei hij volgens de officiële website van de club op de laatste persconferentie alvorens de ploeg Spanje verliet.

“Eerst Valencia, dan pas zondag”

Mocht Real er in slagen Valencia te verslaan dan wacht er of de derby tegen Atletico of een finale tegen aartsrivaal FC Barcelona: “We zijn niet van plan om te praten over wat er gaat gebeuren als we woensdag gewonnen hebben. Als ik denk dat de wedstrijd van zondag de belangrijkste is, dan ben ik verkeerd bezig. Het belangrijkste is Valencia, aanstaande woensdag.”

Statistieken

De wedstrijden vinden niet plaats in Spanje, maar hebben hun weg naar Saudi-Arabië gevonden. De Spaanse Supercup heeft sinds dit jaar sowieso een nieuw jasje aangetrokken. Er doen vier teams mee: de winnaar en nummer 2 van de Primera Division én de winnaar plus de verliezend finalist van de Copa del Rey. Als de bekerwinnaar of verliezende finalist ook de kampioen of de nummer 2 van de Primera Division is, doet de nummer 3 ook mee.Dit seizoen zijn dat dus Valencia (winnaar Copa del Rey), Barcelona (winnaar Primera Division en verliezend finalist Copa del Rey), Atletico Madrid (nummer 2 Primera Division) en Real Madrid (nummer 3 Primera Division). FC Barcelona en Atletico Madrid spelen donderdag hun duel.

Head 2 Head

In de onderlinge ontmoetingen tussen Valencia en Real Madrid zien we ook een Super Cup wedstrijd uit 2008 voorbij komen. Deze werd toen nog op de traditionele manier gespeeld: een wedstrijd thuis en een wedstrijd uit. Valencia won haar thuisduel met 3-2, maar moest de beker uiteindelijk toch aan Real achterlaten. De club uit de Spaanse hoofdstad won in Estadio Bernabeu namelijk met 4-2.

Huidige vorm Valencia

Valencia eindigde 2019 met twee gelijke spelen. Thuis tegen Real Madrid werd het 1-1 en diezelfde score stond een week later ook op het scorebord in de uitwedstrijd bij Real Valladolid. De club van doelman Jasper Cillessen begon 2020 goed door Eibar te verslaan: 1-0, maar deed dit zonder Cillessen. De sluitpost van Oranje is weer fit, maar werd gepasseerd. “Dat Jaume (Domenéch, red.) speelde, betekent niet dat we niet blij zijn met Cillessen”, zei Celades op zijn persconferentie na de wedstrijd volgens het Spaanse El Desmarque. “We zijn blij met al onze keepers. Deze bezetting betekent dus niet dat het altijd zo blijft.”

Huidige vorm Real Madrid

Voor Real geldt eigenlijk hetzelfde als voor Valencia. De Madrileense topploeg sloot het kalenderjaar 2019 af met een reeks gelijke spelen (drie stuks), maar begon het nieuwe jaar hoopvol. Real won uit bij Getafe met maar liefst 0-3 en lijkt dus klaar voor deze Super Cup-week.

Lappenmand

Cillessen is dus weer fit, maar dat kan niet gezegd worden van zijn ploeggenoten Cristiano Piccini (gebroken knieschijf), Goncalo Guedes (verstuikte enkel), Lee Kang-in (spierblessure), Manu Vallejo (ook een verstuikte enkel) en centrumspits Rodrigo (knieklachten).Bij Real Madrid is Hazard de meest opvallende afwezige, maar de Belg is niet de enige die momenteel in de lappenmand vertoeft. Ook linksbuiten Marco Asensio zit nog altijd in het hersteltraject nadat hij afgelopen zomer een gescheurde kruisband opliep. Asensio wordt pas eind volgende maand terugverwacht. Hazard waarschijnlijk binnen twee weken al.

Prognose

Onze voorspelling voor deze halve finale in de Spaanse Supercopa: 1-2. Een kleine zege voor Real op een sterk acterend Valencia, daar zetten wij op in. Wat verwacht jij? Check onderstaand odds overzicht op basis van de gemiddelde quoteringen bij TOTO.nl en speel ook mee via VoetbalGokken!

Quoteringen Valencia – Real Madrid

De quoteringen bij de voetbal goksites voor deze Spaanse Cup wedstrijd mogen er absoluut zijn! De hoogste odd van maar liefst x 4.00 keer je inleg wordt door de TOTO uitbetaald als het woensdagavond een gelijkspel wordt. Een inleg op een overwinning van Valencia wordt met x 3.80 keer je speelbedrag niet veel minder waard. Ook een zege van Real Madrid kan je een leuk zakcentje opleveren. De Nederlandse bookmaker TOTO heeft namelijk een gemiddelde beloning van x 1.80 keer je inleg klaargezet voor als de Madridlenen deze halve finale weten te winnen. De odds hierboven zijn een momentopname en geven geen enkele garantie. Check voor je inzet eerst de actuele odds en speel verantwoord: gokken kan ook geld kosten!
De Super Cup Valencia CF – Real Madrid wordt gespeeld op woensdag 8 januari om 20:00 uur in King Abdullah Sports City te Jeddah. Krijgt Valencia het grote Real over de knie of zien we de Koninklijke straks terug in de finale van de Spaanse Super Cup? Laat jouw voorspelling waardevol zijn en speel mee via de TOTO op VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers