Supercopa
10/01/20203 reacties

Koning TOTO: Real favoriet voor stadsderby in Saudi-Arabië

Koning TOTO: Real favoriet voor stadsderby in Saudi-Arabië
Het klinkt haast onmogelijk: de Madrileense stadsderby tussen Real Madrid en Atlético Madrid vindt aanstaande zondag plaats in: Saudi-Arabië. En toch is het waar. De Spaanse supercup wordt dit jaar niet in Spanje gespeeld, maar in de rijke oliestaat. Real Madrid is volgens de TOTO favoriet voor deze opmerkelijke stadsderby. Wat verwacht jij voor eindstand zondag?

Zinedine Zidane: “We hebben nog niets gewonnen”

Real Madrid coach Zinedine Zidane wist voorafgaand aan de halve eindstrijd dat de finale halen lastig zou worden en dat de finale zelf sowieso een pikant tintje zou krijgen. Het werd of aartsrivaal Barcelona of stadsgenoot Atlético. Het werd die laatste. Zidane: “We gaan ons goed voorbereiden op die finale, want we zijn blij met deze finaleplaats, maar we hebben nog niets gewonnen.”

“Goed uitrusten voor de finale”

Over de vorm van de elftal is hij tevreden: “Ik zei vooraf dat we op ons best moesten spelen om de finale te halen. Ik weet niet of we tegen Valencia al ons beste spel hebben getoond, maar het team werkt keihard om op topniveau te zijn voor de confrontatie met Atlético. Ik ben blij met hoe het elftal speelt en traint. We zijn gelukkig, maar zullen goed moeten rusten om weer hetzelfde niveau en dezelfde intensiteit te kunnen brengen in de finale van zondag.”

Diego Simeone: “Real heeft een heel sterk elftal”

Atlético Madrid bereikte de eindstrijd door FC Barcelona te verslaan. Een daverende verrassing, maar Atlético Madrid coach Diego Simeone wil meer: “We hebben ongelooflijk goed gepresteerd tegen één van de beste teams ter wereld: FC Barcelona. Maar we zullen opnieuw geconfronteerd worden met een topteam, want de resultaten van Real spreken voor zich: het is een heel sterk elftal.”

“Real beheerst de passing tot in de puntjes”

Simeone was daags voor de stunt tegen FC Barcelona aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen Real en Valencia. “Ondanks het ontbreken van enkele vedettes hebben ze een ijzersterk middenveld waarin continu beweging zit en die de passing tot in de puntjes beheerst. Dat zie je overigens terug in het hele team. Ze zijn heel sterk in balbezit en in niks meer te vergelijken met het team waartegen we in het begin van dit seizoen hebben gespeeld.”

Statistieken

Het concept van de Spaanse Supercup is totaal omgegooid dit seizoen. Niet alleen wordt er in Saudi-Arabië gevoetbald, ook doen er vier clubs mee: de winnaar van de Copa Del Rey, de verliezend finalist, de landskampioen en de nummer twee. Mocht de nummer twee dezelfde zijn als de bekerwinnaar of runner up, dan plaatst de nummer drie van La Liga zich ook.Het is de tweede maal dat de Spaanse Supercup de landsgrenzen overschrijdt: vorig jaar werd de finale in het Marokkaanse Tanger gespeeld.

Head 2 Head

In het begin van dit seizoen speelden beide elftallen op het veld van Atlético Madrid ook tegen elkaar. Real kon geen vuist maken en ook de thuisploeg kwam niet tot scoren. Resultaat: 0-0. Een hele milde uitslag aangezien ze slechts twee maanden daarvoor nog een doelpuntenfestival hadden geproduceerd in de onderlinge wedstrijd tijdens het zomertoernooi om de ICC Cup.Bij Real hebben ze daar nog steeds hoofdpijn van en bij Atlético er is nog altijd feestvreugde als ze terugdenken aan die dag. Het werd namelijk maar liefst 3-7 (!) in het voordeel van de ploeg van trainer Simeone.

Huidige vorm Real Madrid

Officieel speelt Real ‘thuis’, dus we beginnen met de vorm van de Koninklijke uit Madrid. Los Blancos begon het avontuur in Saudi-Arabië met een competitiezege op zak. Het kalenderjaar 2020 werd afgetrapt met een prima zege bij Getafe: 0-3 en kreeg een al evengoed vervolg tijdens de halve finale van de Supercopa: 1-3 winst op Valencia, waar Cillessen ontbrak. Doelman Jaume Domenech kreeg van Valencia-trainer Albert Celades de voorkeur boven de Oranje-doelman.

Huidige vorm Atlético Madrid

Dan de ‘uitploeg’. Atlético verloor sinds begin december geen wedstrijd meer en is derhalve al zes duels ongeslagen. De verloren competitiewedstrijd was de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona: 0-1. De revanche kwam afgelopen donderdag toen Atlético met 2-3 wist te winnen van Barça. Messi opende nog de score vlak na rust, maar Atlético scoorde snel de gelijkmaker. De 2-1 van Suarez werd vanaf de penaltystip onschadelijk gemaakt door Morata en vervolgens was het Correa die het vonnis over Barcelona velde: 2-3.

Lappenmand

Er ontbreken veel grote namen bij Real. Karim Benzema (bloeduitstorting), Gareth Bale (infectie) en Marco Asensio (kruisbanden) zitten allen in de lappenmand, maar de bekendste van het viertal Real-spelers die de ziekenboeg bevolkt, is natuurlijk Eden Hazard. De Belg kampt met een microscheurtje in de voet, maar die veroorzaakt zoveel pijn dat hij al enkele weken aan de kant staat. De verwachting is dat hij pas over twee weken weer zijn rentree zal maken.Atlético heeft wat dat betreft een stuk minder kopzorgen, al wordt centrumspits Diego Costa (nekhernia) natuurlijk wel node gemist. Ook linksbuiten Thomas Lemar is nog altijd niet fit. Hij heeft een spierblessure.

Prognose

Real is bij de TOTO duidelijk favoriet, maar Atlético liet in de wedstrijd tegen FC Barcelona wel zien dat ze echt voor de eindzege willen knokken en dat de vorm goed is. Onze voorspelling is dan ook dat deze wedstrijd gaat eindigen in een verlenging. We spelen bij TOTO via het 1-x2 spelsysteem en kruisen een X aan op het TOTO-wedformulier. Welke uitslag verwacht jij? Check onderstaande odds en bepaal je spelstrategie via de actuele quoteringen op onze pagina met bookmakers. Speel wel verantwoord en besef dat je met gokken op voetbalwedstrijden ook geld kan verliezen!

Quoteringen Real Madrid – Atlético Madrid

Koning TOTO maakt van de Supercup finale een echte uitdaging! De quoteringen zijn hoog ingeschaald. De hoogste beloning kun je verdienen met een overwinning van Atlético Madrid. Voor winst van trainer Simeone en zijn team staat er gemiddeld x 3.40 keer je inleg genoteerd in het 1X2 spelsysteem.Voor een gelijkspel - na negentig minuten speeltijd - wordt er x 3.20 keer je inleg uitbetaald. Mocht Real Madrid er met de Spaanse Supercup vandoor gaan, dan wordt jouw inleg met een odd van x 2.20 keer het speelbedrag ruimschoots verdubbeld.
De finale van de Spaanse Supercup Real Madrid – Atletico Madrid wordt gespeeld op zondag 12 januari om 19:00 uur in het stadion King Abdullah Sports City te Jeddah. Welke ploeg wint de Spaanse cup volgens jou? Laat het de TOTO vandaag alvast weten door jouw voorspelling te noteren en zorg dat je zondagavond tot de winnaars behoort.

De beste Online Bookmakers