Supercopa
11/01/20213 reacties

Real Sociedad en FC Barcelona vechten om finaleticket Supercopa en España

Real Sociedad en FC Barcelona vechten om finaleticket Supercopa en España
Aanstaande woensdag en donderdag worden de halve finales van de Spaanse supercup gespeeld. De vier teams die gaan strijden om een plek in de finale zijn Real Sociedad – FC Barcelona en Real Madrid – Athletic de Bilbao. Woensdag trappen Real Sociedad en FC Barcelona af in het Estadio Nuevo Arcángel te Córdoba. Bereiken trainer Ronald Koeman en Frenkie de Jong met Barcelona de finale? Speel mee via VoetbalGokken.nl en profiteer van de beste deals.

Imanol Alguacil: “We kijken uit naar de halve finale tegen Barcelona”

Real Sociedad moet tegen FC Barcelona gaan uitvechten welke ploeg er aanstaande zondag de finale tegen Real Madrid of Athletic de Bilbao mag gaan spelen. De laatste duels van het team van trainer Imanol Alguacil werden niet gewonnen. Toch denkt Alguacil dat zijn team kans maakt tegen het grote Barcelona. “Dit is een halve finale om van te smullen. Winnen van FC Barcelona ​zal niet eenvoudig worden, maar we gaan het zeker proberen.”

“Grote teams partij bieden”

Real Sociedad stond dit seizoen in La Liga lange tijd op de eerste plek, maar speelt de laatste weken dramatisch. Trainer Alguacil wil vanzelfsprekend zo snel mogelijk weer op niveau komen. “We moeten blijven verbeteren zodat we weer kunnen meedoen met teams als FC Barcelona”, zegt de trainer van Real Sociedad aan het slot van zijn voorbeschouwing.

Ronald Koeman: “Laten zien wat we kunnen tegen Real Sociedad”

Ook FC Barcelona heeft een volle agenda af te werken. Met de Supercopa en España komt daar nog een extra wedstrijddag(en) bij. Trainer Ronald Koeman gaat die uitdaging graag echter maar wat graag aan. “We moeten ons in een paar dagen tijd herstellen en laten zien wat we kunnen tegen Real Sociedad in de halve finale van de Supercopa” zegt Koeman die dolgraag de finale wil halen om zo zijn eerste prijs als coach van La Blaugrana te kunnen pakken.

“Grote druk om finale te halen”

In de Spaanse La Liga moet FC Barcelona Atletico Madrid en Real Madrid nog voor zich dulden. Goede resultaten in de Super Cup zijn dan ook meer dan welkom, niet alleen voor Koeman maar voor iedereen rondom de Catalaanse ploeg. “Er staat een grote druk op ons en we weten dat we niet kunnen verliezen. We moeten deze vorm benutten om de finale van de superbeker te halen”, aldus Koeman.

Statistieken

De Supercopa de España wordt sinds 2019 gehouden en in totaal doen er vier teams aan mee. Dat zijn de winnaar en de nummer twee uit La Liga en de finalisten van de Spaanse Copa del Rey. Dit jaar zijn de nummer één Real Madrid en twee FC Barcelona van La Liga geplaatst. De twee bekerfinalisten Real Sociedad en Athletic de Bilbao zijn de overige twee teams die kans maken op de finale. Real Madrid speelt donderdag tegen Athletic de Bilbao.

Head 2 Head

Vorige maand speelden FC Barcelona en Real Sociedad nog tegen elkaar in Camp Nou. Deze competitiewedstrijd werd door de ploeg van trainer Koeman gewonnen met 2-1. Begin vorig jaar speelden de teams ook tegen elkaar en was Barça met 1-0 weer te sterk voor de ploeg uit San Sebastian.

Huidige vorm Real Sociedad

Real Sociedad begon deze week met een nederlaag tegen Sevilla. Uit tegen de ploeg uit Sevilla werd het 3-2 waardoor de ploeg van trainer Alguaci met lege handen terugkeerden. De eerste wedstrijd van het jaar werd ook al niet gewonnen. In La Liga kwam Osasuna op bezoek in San Sebastian en werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen de laagvlieger van de Spaanse competitie.

Huidige vorm FC Barcelona

Trainer Ronald Koeman en zijn team startten de week wel met een overwinning. In de Spaanse competitie werd Granada Cf met 0-4 om de vinger gebonden. Athletic de Bilbao kreeg het er een paar dagen eerder ook al van langs: 2-3 en moest het kleine Huesca wijken voor de groep van trainer Koeman: 0-1. Dat ene doelpunt kwam van Frenkie de Jong.

Lappenmand

Real Sociedad treedt zonder Luca Sangalli (knieblessure), Asier Illarramendi (adductorspierblessure), Mikel Oyarzabal (spierblessure) en David Silva (spierblessure) aan tegen FC Barcelona.Trainer Koeman moet het zonder Ansu Fati (ingescheurde meniscus), Gerard Pique (knieblessure), Sergio Roberto (spierblessure), Philippe Coutinho (gescheurde meniscus) en Ronald Araujo (hamstring blessure) stellen.

Prognose

Normaal gesproken zal FC Barcelona de finale moeten kunnen bereiken en winnen van Real Sociedad. De ploeg uit San Sebastian lijkt de laatste weken te zijn ontspoord en dat kan gunstig uitpakken voor trainer Koeman en zijn ploeg. Bekijk hieronder de quoteringen die de bookmakers hanteren en speel ook mee.

Quoteringen Real Sociedad – FC Barcelona

De bookmakers draven door met hoge quoteringen voor deze halve finale van de Spaanse Super Beker. In het 1X2 spelsysteem keert Koning TOTO de hoogste odd van deze wedstrijd uit als Real Sociedad wint: x 4.45 keer je inleg.Mocht het een gelijkspel worden na negentig minuten speeltijd en jij hebt dit voorafgaand aan dit duel ingevuld, dan wordt jouw speelbedrag x 4.15 keer de inleg meer waard. Een overwinning van FC Barcelona staat op x 1.63 keer je speelbedrag ingedeeld.
De halve finale van de Spaanse Super Beker Real Sociedad – FC Barcelona wordt gespeeld op woensdag 13 januari om 21:00 uur in Estadio Nuevo Arcángel te Córdoba. Gaat Barça door naar de finale of is het juist Real Sociedad die doorstoot naar de eindronde van de Spaanse beker? Ga voor de hoogst mogelijke odd die jij kunt vinden bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl en doe mee.

De beste Online Bookmakers