Supercopa
07/01/20204 reacties

Spaanse Super Cup: FC Barcelona favoriet in halve eindstrijd

Spaanse Super Cup: FC Barcelona favoriet in halve eindstrijd
Aanstaande donderdag speelt FC Barcelona in de halve finale van de Spaanse Supercup tegen Atlético Madrid. Volgens de bookmakers is Barça de uitgesproken favoriet om de finale – die zondag wordt gespeeld – te halen. VoetbalGokken.nl zet de wedstrijdfeiten op een rij en zocht bij TOTO.nl de beste odds voor je op!

Ernesto Valverde: “Supercup is belangrijk voor ons”

FC Barcelona mocht pas dit weekend topvedette Lionel Messi verwelkomen. De Argentijn kreeg een langere vakantie van de Catalaanse ploeg, maar is voor de Super Cup wel weer beschikbaar. Trainer Ernesto Valverde kan echter niet beschikken over doelman Marc Andre ter Stegen: “Hij heeft al langere tijd last van zijn pees en we wisten dat er een moment zou komen dat hij rust moest nemen. Dat moment is nu aangebroken. Hij zal dus pas na de Supercopa weer aansluiten bij de groep. De Supercup is te belangrijk om risico’s te nemen.”

Luis Suarez: “Het moet beter in de Super Cup”

Ter Stegen ontbreekt ook in de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Mede dankzij het gemis van de betrouwbare sluitpost werd het slechts 2-2. Ook supersterren Messi en Luis Suarez mistte hun start. Beiden waren pas een paar dagen in training en konden het verschil niet maken. De Uruguayaan vertelde na afloop dat de Supercup nu het grote doel is: “We wisten dat het tegen Espanyol een moeilijke wedstrijd zou worden, het is immers een derby en wij waren nog maar net terug in Spanje. Maar nu hebben we grote wedstrijden voor de boeg. In een paar dagen tijd krijgen we de kans om een trofee te winnen. Maar dan zullen we zeker beter moeten spelen, want de Supercopa winnen doe je niet zomaar.”

Diego Simeone: “Respect voor FC Barcelona”

Bij Atlético Madrid geen Diego Simeone op de bank. De Argentijn is geschorst, maar zal wel afreizen naar Saoedi-Arabië om zijn ploeg optimaal voor te bereiden voor de clash tegen FC Barcelona: “Het wordt een lastige wedstrijd voor ons, maar we gaan ervoor. We hebben veel respect voor FC Barcelona. Dat betekent echter niet dat we niet van ze willen winnen”, gaf hij aan op de persconferentie die na afloop van de competitiewedstrijd tegen Levante (2-1) werd belegd.

“Geen Super Cup voor Thomas Lemar”

Ook Simeone heeft personele problemen. “Thomas Lemar heeft last van de hamstrings aan de rechterdij. De Franse internationale ondergaat een medische test bij de Universiteit van Navarra Clinic en zij hebben de omvang van de schade bevestigd. Hij blijft achter in Madrid om verder te herstellen en zal niet deelnemen aan de Super Cup”, aldus de verklaring van Atlético naar aanleiding van de blessure bij de Fransman.

Statistieken

Sinds dit seizoen heeft de Spaanse Supercup een nieuw format. Slechts vier teams doen mee: de winnaar en nummer 2 van de Primera Division en de winnaar en verliezende finalist van de Copa del Rey. Als de bekerwinnaar of verliezende finalist ook de kampioen of de nummer 2 van de Primera Division is, doet de nummer 3 ook mee.Dit jaar zijn de vier gelukkige: Valencia (winnaar Copa del Rey), Barcelona (winnaar Primera Division en verliezend finalist Copa del Rey), Atlético Madrid (nummer 2 Primera Division) en Real Madrid (nummer 3 Primera Division).

Head 2 Head

In 2013 speelde Barcelona en Atlético ook tegen elkaar om de Supercopa de España. Toen nog over twee wedstrijden, uit en thuis. In Madrid werd het 1-1 en in Nou Camp bleef het 0-0. Hierdoor mocht Barcelona de cup omhoog houden, ze kregen de winst toegewezen op basis van het uitdoelpunt in Madrid.

Huidige vorm FC Barcelona

Le Braugrana speelde afgelopen weekend tegen stadsgenoot RCD Espanyol met 2-2 gelijk. Geen goede start dus van 2020 voor de Catalanen. Maar in ogenschouw nemend dat de supersterren nog niet optimaal fit waren, lijkt het voorbarig om te spreken van een vormdip.

Huidige vorm Atlético Madrid

Atlético Madrid is wel direct op volle oorlogssterkte aan het nieuwe jaar begonnen. En dat was te zien: afgelopen weekend werd er met 2-1 van Levante gewonnen. Hierdoor boekte de ploeg van trainer Simeone haar vierde overwinning op rij. De laatste nederlaag? Die vond plaats op 1 december in de thuiswedstrijd tegen: jawel, FC Barcelona. Het werd toen 0-1 dankzij een late treffer van Messi (86e minuut).

Lappenmand

In de ziekenboeg vinden we niet alleen Marc Andre ter Stegen, ook FC Barcelona-spelers Ousmane Dembélé (hamstring) en centrale middenvelder Arthur (schaambeenontsteking) vertoeven in de lappenmand. Frenkie de Jong ontving tegen Espanyol twee gele kaarten en is voor de eerstvolgende competitiewedstrijd geschorst. De Jong mag echter in de Super Cup wel gewoon meespelen.Naast Lemar ontbreekt ook Diego Costa tijdens het uitstapje in Saudi-Arabië. Costa heeft een gecompliceerde blessure dat de medische naam: tussenwervel incident, draagt. Tot slot kan Simeone ook niet beschikken over Stefan Savic. De centrale verdediger heeft een spierblessure.

Prognose

Onze voorspelling is dat FC Barcelona de finale gaat bereiken door Atlético met 1-0 te verslaan. Het zal geen vette zege worden, maar winnen is winnen. Wat verwacht jij van deze halve finale om de Spaanse Super Cup? Check onderstaand overzicht van de gemiddelde odds bij TOTO.nl en speel mee via VoetbalGokken.nl!

Quoteringen FC Barcelona – Atlético Madrid

De halve finale van de Spaanse Super Cup krijgt van Koning TOTO zeer hoge quoteringen mee. De hoogste odd vind je bij een overwinning van Atlético Madrid. Heb jij vooraf bij de TOTO al voorspeld dat het team van Simeone naar de finale gaat? Dan wordt jouw inleg x 3.80 keer meer waard!Voor een gelijkspel staat er met x 3.50 keer je inleg nog een zeer hoge odd voor deze wedstrijd gereed. Verwacht je een thuiszege van De Jong en zijn team? Speel dan op winst van Barcelona en ontvang je inleg x 1.95 keer terug als je donderdag gelijk blijkt te hebben.De odds hierboven zijn een momentopname en geven geen enkele uitkeringsgarantie. Check voor je inzet eerst de actuele odds en speel verantwoord: gokken kan ook geld kosten!
De halve finale van de Super Cup FC Barcelona – Atlético Madrid wordt gespeeld op donderdag 9 januari om 20:00 uur in het King Abdullah Sports City te Jeddah (Saudi-Arabië). Welke ploeg wint de halve finale en mag zich gaan opmaken voor de finale van de Spaanse Super Cup? Laat het de TOTO alvast weten wat jouw voorspelling is en maak kans op fraaie uitkeringen via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers