Supercopa
15/01/20212 reacties

Wie wint finale Spaanse Superbeker FC Barcelona vs Athletic de Bilbao?

Wie wint finale Spaanse Superbeker FC Barcelona vs Athletic de Bilbao?
Aanstaande zondag wordt in het Estadio de La Cartuja te Sevilla de finale van de Spaanse Supercopa gehouden. De finalisten die het tegen elkaar op gaan nemen voor deze prijs zijn FC Barcelona en Athletic de Bilbao. Kan de ploeg van trainer Ronald Koeman en Frenkie de Jong de Real Madrid-killer verslaan of grijpt Athletic de Bilbao ook de Catalanen bij de keel? Laat jouw voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl voor de hoogste odds.

Ronald Koeman: “Athletic Bilbao is fysiek sterke ploeg”

De meesten onder ons zullen van tevoren hebben voorspeld dat FC Barcelona aartsrivaal Real Madrid zal treffen in de finale van de Spaanse Superbeker. Niets bleek minder waar, want het is niet Los Blancos maar Athletic de Bilbao dat zondag in Sevilla in de finale staat. FC Barcelona-trainer Ronald Koeman: “Athletic de Bilbao is een fysiek sterke ploeg, die wel vaker zijn ware kracht laat zien. Het zal een interessante finale zijn, want beide ploegen willen voetballen”, zegt Koeman in zijn voorbeschouwing op zondag.

“We gaan vol voor winst”

Het winnen van de Supercopa is voor trainer Koeman niet de belangrijkste prijs. “Niet de allerbelangrijkste, er zijn belangrijkere prijzen. Maar we spelen een finale en we gaan er vol voor. We zullen zondag met het beste team spelen. We zullen goed moeten spelen om te winnen” aldus Koeman in zijn persconferentie.

Marcelino Garcia Toral: “Na Real ook Barça verslaan”

Bij Athletic de Bilbao leven ze momenteel op een roze wolk. Na het verslaan van real Madrid in de halve finale kan de ploeg van trainer Marcelino Garcia Toral niet wachten op de finale tegen FC Barcelona. “Het zou geweldig zijn om deze titel te winnen door na Real Madrid ook Barça te verslaan”, lacht de coach van Athletic de Bilbao met een serieuze ondertoon.

“We spelen tegen een club die gewend is aan winnen”

Dat het gemakkelijke taak zal worden verwacht de trainer niet. “We moeten ons bewust zijn van de moeilijkheidsgraad. We spelen tegen een club die gewend is aan winnen en met enorm aanvallend vermogen kan spelen. We moeten eerst herstellen en dan gaan we met maximale overtuiging de finale in”, besluit Toral na de gewonnen halve finale tegen Real Madrid.

Statistieken

FC Barcelona nam het in de halve finale op tegen Real Sociedad. De ploeg van trainer Koeman speelde in de reguliere speeltijd 1-1 mede dankzij een treffer van Frenkie de Jong. Na penalty’s wist Barça zich als finalist te bekronen door Real Sociedad te verslaan.Athletic de Bilbao wist knap te winnen van Real Madrid. De ploeg van trainer Toral kwam al snel op voorsprong met het doelpunt en penalty van Raul Garcia. Het doelpunt van Real Madrid-speler Karim Benzema kon de schade niet herstellen: 1-2.

Head 2 Head

Op zes januari dit jaar speelden Athletic de Bilbao en FC Barcelona nog tegen elkaar. De ploeg van trainer Koeman won de competitiewedstrijd op het nippertje in Estadio San Mamés te Bilbao met 2-3.Toch bewaart FC Barcelona geen goede herinneringen aan de ploeg uit Bilbao als het om een bekertoernooi gaat. Vorig jaar won Athletic de Bilbao de kwartfinale van de Copa del Rey met 1-0 van Barça en dat zullen de Catalanen ongetwijfeld nog niet vergeten zijn als ze het zondag opnieuw tegen elkaar gaan opnemen.

Huidige vorm FC Barcelona

FC Barcelona heeft sinds begin december vorig jaar niet meer verloren in de Spaanse La Liga en bekertoernooien. De laatste keer dat Barcelona in Spanje verloor, was van Cadiz. Met 2-1 bleek de laagvlieger in La Liga toch net even iets te sterk.

Huidige vorm Athletic de Bilbao

Athletic de Bilbao won de halve finale van de Supercopa knap van Real Madrid met 1-2, maar een week daarvoor wist de ploeg van trainer Toral niet te winnen van FC Barcelona 2-3. Een week eerder werd Elche nog wel overmeesterd met 1-0 in La Liga. Ook Real Sociedad bleek op oudejaarsdag een maatje te groot voor de ploeg van Toral: 0-1.

Lappenmand

Het team FC Barcelona zal zonder Philippe Coutinho (gescheurde meniscus), Sergi Roberto (spierblessure), Gerard Pique (knieblessure) en Ansu Fati (ingescheurde meniscus) de finale van de Supercopa aantreden. Ook is het nog onzeker of Lionel Messi de gehele wedstrijd mee kan spelen. De Argentijnse spits kampt met een (lichte) spierblessure. “Wat Leo betreft, moeten we de komende dagen wachten om te weten of hij in staat is om te spelen”, zegt Koeman over de situatie.Athletic de Bilbao zal het zonder de geblesseerde middenvelder Peru Nolaskoain (enkelblessure) moeten doen.

Prognose

Wij voorspellen dat het de ploeg van trainer Toral niet lukt om ook FC Barcelona van de trofee te houden. Denk jij er anders over of ben je het met ons eens? Speel mee via VoetbalGokken.nl en laat jouw voorspelling achter bij de bookmakers.

Quoteringen FC Barcelona – Athletic de Bilbao

De quoteringen voor de finale van de Supercopa zijn hoog ingedeeld. De hoogste odd wordt uitgekeerd als Athletic de Bilbao wint: x 4.95 keer je inleg. Dat is bij de TOTO bijna een vijfvoudige beloning op je speelgeld.De odd voor een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem op x 4.05 keer de inleg ingedeeld. Een overwinning van FC Barcelona met onze landgenoten Koeman en De Jong staat op x 1.58 keer jouw speelbedrag ingedeeld.
De finale van de Spaanse Super Beker FC Barcelona – Athletic de Bilbao wordt gespeeld op zondag 17 januari om 21:00 uur in Estadio de La Cartuja te Sevilla. Denk jij te weten welke ploeg de Supercopa wint? Maak dan via VoetbalGokken.nl een mooie deal met Koning TOTO en scoor de hoogste odds!

De beste Online Bookmakers