Bookmaker
02/12/2021

TOTO kweekt goodwill

TOTO kweekt goodwill

Inmiddels zijn er 5 bookmakers met vergunning in Nederland en is de concurrentiestrijd echt begonnen. Dat was te zien in de reclameblokken rond de wedstrijden ter kwalificatie voor het WK in Qatar. Maar positief in het nieuws komen is uiteraard ook een mogelijkheid om de gunst van de consumenten te winnen. Daar lijkt TOTO ook goed van doordrongen te zijn. Om die reden lijkt de voormalig monopolist zich positief te willen onderscheiden door opmerkelijke zaken.

TOTO betaalt onverplicht verlies terug

Wie zich aan heeft gemeld bij een online bookmaker, weet dat er dan een aantal limieten moeten worden ingevuld. Dat betreft onder meer hoeveel je per keer maximaal wilt kunnen storten, de speelduur per sessie en het bedrag dat maximaal op je account mag blijven staan. Daar kan je nog het maximale bedrag dat je kan verliezen aan toevoegen, per dag, per week of per maand. Dat laatste is echter niet verplicht.

Ter extra bescherming van jongvolwassenen in de groep van 18 tot 23-jarigen heeft TOTO automatisch een verliesmaximum van € 400 per maand ingesteld. Dat is gebaseerd op de mening van experts die denken dat juist in deze groep er soms te enthousiast wordt gespeeld en dat om die reden een dergelijk maximum een goede maatregel is tegen te hoge verliezen. Maar op 2 oktober toen TOTO de activiteiten begon als een van de vergunninghouders, functioneerde deze extra bescherming voor jongvolwassenen door een technische fout niet. Dat werd pas op 20 oktober geconstateerd en hersteld.

Daarna begon een speurtocht naar deelnemers die wellicht vanwege het foutje meer hadden verloren dan mogelijk had moeten zijn. Er bleken 217 jongvolwassenen meer te hebben verloren dan € 400. Het verschil werd door TOTO onverplicht teruggestort. Een actie die wellicht een primeur is geweest in de wereld van het online wedden. Het bedrag dat gemoeid ging met de terugbetaling bedroeg in totaal € 25.000. Ook kregen alle 217 jong volwassenen een e-mail met uitleg van TOTO.

TOTO beslist ‘lekker man’ gokje in voordeel van deelnemers

Om spelers bekend te maken met het online wedden en als lokkertje heeft TOTO de ‘lekker man’ gok geïntroduceerd. Hierbij kan een klant betere odds krijgen dan gebruikelijk. Dit systeem werd voor het eerst gebruikt bij de F1 race in Zandvoort. Wie op Max Verstappen als winnaar gokte kreeg voor de beperkte inleg € 20 terug bij winst van Max. Per klant was er slecht één weddenschap mogelijk met een maximale winst van € 20. Max Verstappen won en de interesse was zo groot geweest dat TOTO ongeveer een miljoen euro moest uitkeren.

Ook bij het voetballen is de ‘lekker man’ inmiddels gebruikt. Het ging daarbij om de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ. Ongetwijfeld ook om de vele opties te demonstreren waarop gewed kan worden, gold de ‘lekker man’ voor meer dan 13 schoten op doel in de wedstrijd. Wie deze keuze maakte kon in plaats van € 6 bij winst daarmee € 10 verdienen (wederom voor maximaal een inzet met een uitkering van € 10). Het aantal schoten op doel stokte echter op 12. Dat aantal werd officieel vastgelegd door Opta.

Meteen na afloop ontstond er enige verwarring omdat elders, ook in het matchcenter van TOTO zelf het aantal schoten op 13 was bepaald. De verwarring duurde tot de volgende dag. Het aantal doelpogingen werd ook door de Opta bijgesteld op 13. Het verschil betrof een schot op doel nadat een overtreding was gemaakt. TOTO kon op basis daarvan de weddenschap uitbetalen. Ook kon duidelijk worden gemaakt dat onafhankelijke partijen zoals de Opta bepalen hoe een weddenschap afloopt. Het matchcenter van TOTO is een hulpmiddel voor wie een weddenschap afsluit, maar niet bepalend.

TOTO heeft een onbeperkt vertrouwen in Ajax

Het moet degene die een weddenschap had afgesloten op het bereiken van de volgende ronde in de Champions League bij TOTO beslist hebben verbaasd. Na de overwinning van Ajax in de uitwedstrijd tegen Clube de Portugal werd dit gokje als gewonnen uitbetaald door TOTO. Inderdaad had Ajax een geweldige wedstrijd neergezet maar de KO kon theoretisch nog worden gemist. Die werd pas bereikt nadat de club later 4 opeenvolgende overwinningen had behaald, achteraf bleek het vertrouwen van TOTO in de Amsterdamse voetbalclub dus volledig terecht.

Speler wint bijna € 75.000 met inzet van € 5 bij TOTO

Een Rotterdamse speler won met een inzet van € 5 op voetbal een totaal bedrag van bijna € 75.000 . Voor dat opmerkelijke bedrag moest hij een 10-voudige weddenschap winnen. Hij zette in op 9 wedstrijden in internationale competities waarbij minstens 2 goals moesten vallen en op winst voor een thuisspelende ploeg in de Italiaanse competitie. De winst hing lange tijd aan een zijden draadje. Bij een van de 9 gekozen wedstrijden werd pas in de allerlaatste minuut een tweede doelpunt gescoord.

De beste Online Bookmakers