26/04/2023

Twee seconden vertraging op livestreams Bet365

Twee seconden vertraging op livestreams Bet365

Indien je een livestream bekijkt via de site van je bookmaker merk je het normaliter niet eens dat het beeld een vertraging heeft van 7-8 seconden. Wellicht kan het bij een populaire voetbalwedstrijd die op meerdere media te zien is, voorkomen dat de buren juichen bij een goal terwijl jij nog even moet wachten. Voor je live weddenschappen maakt het ook niets uit, de ‘wachttijd’ voor het goedkeuren van een live bet is immers afgestemd op de vertraging in je beeld.

Een nieuw streamingsplatform

iGamingMedia heeft met behulp van THEO Technologies een nieuwe en snellere streamingdienst ontwikkeld. Deze zal in mei beschikbaar zijn en dan bij Bet365 exclusief als eerste. iGamingMedia is naar eigen zeggen de wereldleider in het aanbieden van streamingdiensten met ultra-lage vertragingen. Het bedrijf dat uit Noord-Ierland komt, heeft ook andere klanten in de gokbranche zoals Unibet en Ladbrokes. Het is niet bekend gemaakt wanneer deze partijen van de nieuwe technologie gebruik kunnen gaan maken. THEO Technologies is een Belgisch bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het verbeteren van streams voor de gokindustrie.

Wat merkt de klant van de beperktere vertraging?

Ook in de wereld van de bookmakers is service erg belangrijk. Bet365 zal op korte termijn streams kunnen aanbieden met een beduidend kortere vertraging dan de concurrenten. Dat zal voor spelers die een voorkeur hebben voor live bets als een voordeel worden beschouwd. Uiteraard ligt het in de verwachting dat op termijn ook andere bookmakers Bet365 zullen volgen maar vooralsnog kan deze bookmaker de primeur claimen en daarmee zijn ze beslist ook blij:

“We zijn blij dat we in samenwerking met onze partners bij iGameMedia de beste in-play klantervaring kunnen blijven bieden op ons toonaangevende product.” - Woordvoerder Bet365

Wat biedt Bet365 aan op het gebied van streams?

Het aanbod van Bet365 in live streams is zeer omvangrijk. Vanwege de Britse oorsprong staat voetbal uiteraard op nummer 1. Maar omdat de bookmaker actief is in vele Europese landen, is er ook veel aandacht voor andere sporten. Uiteraard is hierbij noodzakelijk dat een sport ook rechtstreeks via andere media wordt aangeboden om de mogelijkheid tot streaming te bieden. Streams worden niet uitsluitend gebruikt om live best mogelijk te maken. Voor sportliefhebbers is hef uiteraard ook een optie om veel van de favoriete sport live te kunnen bekijken en wellicht verleidt ze dat tot een extra gokje.

Door Bet365 wordt de lat niet extreem hoog gelegd om kijker te worden van de livestreams. Daarvoor moet er een saldo staan op je account bij de bookmaker of je moet in de afgelopen 24 uur een gokje hebben gedaan. In een apart menu op de site van Bet365 binnen de afdeling wedden op sport kan je alle livestreams vinden die er voor de nabije toekomst staan gepland. Bet365 heeft met deze primeur zeker een slag geslagen en de concurrentie moet in de achtervolging. Voor consumenten is het een goede zaak dat de kwaliteit van streams maar ook van de andere diensten continu wordt verbeterd. De vraag is dus: wie volgt?

De beste Online Bookmakers