Bookmakers ‘wild’ van Scandinavische clash Zweden – Noorwegen

Dit bericht delen

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd
7 september 2019     0 REACTIES

De bookmakers hebben de EK-koorts al flink te pakken, zo lijkt het. De interlandbreak staat bol van mooie wedstrijden, maar de Scandinavische clash tussen Zweden en Noorwegen spant bij TOTO de kroon. De odds variëren dagelijks en er wordt lustig ingezet op het noordelijk onderonsje in Poule F.

Bondscoach Zweden: “Het wordt een volledig open strijd”

De Zweedse bondscoach Janne Andersson kan tevreden zijn over het verloop van de huidige EK-campagne: zijn ploeg hoeft alleen Spanje voor zich te dulden. De broederstrijd tussen Blågult en de Noorse collega’s staan echter op zichzelf en hebben altijd een iets beladen karakter. Andersson verwacht zondag dan ook een aantrekkelijk duel: “Zweden en Noorwegen zijn allebei teams die goed georganiseerd zijn. Het wordt een volledig open strijd, tussen twee landen die aan elkaar gewaagd zijn.”

Zweden
1.84
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.50
Noorwegen
4.82

“Historisch gezien zijn we beter dan Noorwegen”

De Zweedse bondscoach waagt zich tijdens de persconferentie zelfs aan een korte prognose voor de komende EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Noren: “Historisch gezien is Zweden misschien beter dan Noorwegen, dus daar houden we ons maar aan vast”, dicht Andersson zijn eigen mannen de meeste kansen toe om er zondag met de winst vandoor te gaan.

Bondscoach Noorwegen: “Zweden is favoriet”

Noorwegen – door de fans liefkozend Drillos genoemd – heeft nog wel wat huiswerk liggen om naar de tweede plaats te stijgen in Poule F. Momenteel bezetten ze de derde plek. Winst in en tegen Zweden zorgt ervoor dat ze over Blågult heen wippen naar die gewilde tweede stek. Bondscoach Lars Lagerbäck: “Als je terugkijkt in de tijd, zou je Zweden favoriet noemen. Nu denk ik niet dat het veel verschil maakt”, zegt Lagerbäck tegen de Noorse krant Dagbladet.

“Onmogelijk om in twee dagen te herstellen”

In gesprek met het Noorse Expressen Sport liet de coach weten niet gelukkig te zijn met het strakke speelschema dat de UEFA de landen oplegt gedurende de interlandperioden: “Ik wil niet zeuren, want alle landen hebben er last van. Maar het is in mijn ogen onmogelijk om binnen twee dagen volledig te herstellen richting de volgende wedstrijd. Dat komt de kwaliteit van het spel niet ten goede en daar is niet bij gebaat”, zo stelt de bondscoach van de Drillos vast.

Statistieken

De statistieken laten zien dat dit duel voor beide landen bijzonder belangrijk is. Niet alleen de sentimenten tussen beide landen, maar ook de stand in de groep zorgen ervoor dat komende zondag alleen de winst telt. Bij een gelijkspel in deze zesde speelronde van de EK-kwalificatie voor EURO 2020 kunnen we gerust spreken van twee verliezers.

Huidige vorm

De Zweedse ploeg won in de afgelopen vijf wedstrijden drie keer, verloor van Spanje (3-0) en speelden in Noorwegen met 3-3 gelijk. “We moeten dit keer alles beter doen dan in de vorige wedstrijd”, betrekt de bondscoach van Zweden die uitslag bij zijn voorbeschouwing voor het komende duel. Die uitslagen hebben geresulteerd in de tweede plek in groep F. Eerste achtervolger in die stand is: Noorwegen (derde).

Noorwegen

De Noren komen met twee overwinningen op zak over naar Zweden. Tegen Malta werd het 2-0 voor de Noorse ploeg en  bij de Faeröer Eilanden werd diezelfde eindstand bereikt. Voorafgaand aan deze twee zeges had Noorwegen het bijzonder lastig. Tegen Roemenië werd met 2-2 gelijkgespeeld en ook tegen Noorwegen (3-3) kwam er geen winnaar uit de bus gerold. Doordat de ploeg ook nog met 2-1 van Spanje verloor zette het elftal van Lagerbäck een reeks van drie wedstrijden neer zonder te winnen. Al die uitslagen bij elkaar opgeteld zorgen ervoor dat de Noorse nationale ploeg is terug te vinden op een derde plek (met acht punten uit vijf wedstrijden) in de poule.

Poule F

Roemenië zit echter op het vinkentouw met slechts één puntje minder dan Noorwegen. Malta behaalden tegen de Faeröer Eilanden drie punten, maar verloor voor de rest alles. De Faeröer Eilanden zelf staan laatste met nul punten en een doelsaldo van: drie voor en zestien tegen.

Head 2 Head

De 3-3 van maart dit jaar is al meerdere keren ter sprake gekomen in deze voorbeschouwing. De wedstrijd van 26 maart 2019 was met zes treffers bijzonder spectaculair en dat is eigenlijk kenmerkend voor de wedstrijden tussen de Scandinaviërs. We noteren namelijk regelmatig onderlinge duels waarin er veel gescoord wordt door beide teams. Zo eindigden Zweden – Noorwegen in 2013 in 4-2 en werd het in 2005 2-3, toen in het voordeel van de Noren. Opvallend detail: de laatste drie keer eindigden telkens in een gelijkspel: 3-3 (2019), 1-1 (2017) en 0-0 (2015). Wellicht is dit de nieuwe trend: een gelijkspel tussen de Zweedse en Noorse voetbalploegen?

Prognose

De voorspellingen voor dit duel lopen erg uiteen, ook bij de voetbal bookmakers. Maar wij verwachten wederom een doelpuntrijk duel dat zonder winnaar zal eindigen. Na de 3-3 in Noorwegen schrijven we op ons TOTO-formulier een 2-2 stand op voor de komende ontmoeting tussen Zweden en Noorwegen. Dit is niet alleen gebaseerd op logica, maar ook op de actuele pre-wedstrijdquoteringen voor een gelijkspel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Zweden tegen Noorwegen

Voor de derby tussen de twee Scandinavische ploegen hebben ze bij de TOTO hoge pre-wedstrijdquoteringen over. Winst van Noorwegen levert je als speler op deze derby het meeste op. De quotering voor een uitoverwinning van het Noorse voetbalelftal staat genoteerd op x 4.82 keer je inleg. Een gelijkspel tussen deze twee buurlanden staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 3.50 keer je speelbedrag.

Mocht Zweden de klopjacht op Spanje voortzetten door deze derby te winnen, dan wordt er x 1.84 keer de inleg uitbetaald aan iedere speler die een 1 op het TOTO-formulier heeft ingevuld.

De EK-Kwalificatie wedstrijd Zweden – Noorwegen wordt gespeeld op zondag 8 september om 20:45 uur in de Friends Arena te Stockholm. Welk elftal wint volgens jou deze derby en komt daarmee een stukje dichter bij deelname aan het eindtoernooi van EURO 2020 dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt? Check op onze bookmakers met momenteel de hoogste odd van de TOTO! Daar houden we nauwlettend in de gaten hoe de quoteringen zich verhouden. Bezoek onze website om op het beste moment toe te slaan voor een voorspelling voor de derby tussen deze twee noordelijk gelegen voetbalnaties!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

12 augustus 2020     1 REACTIE

Sevilla en Manchester United gaan strijden om finale Euro...

Aanstaande zondag wordt de eerste halve finale in de Europa League gespeeld. Sevilla en Manchester United gaan onderl...

Lees meer
11 augustus 2020     2 REACTIES

FC Barcelona speelt tegen Bayern München in kwartfinale C...

Aanstaande vrijdag staat er in de kwartfinales van de Champions League een heerlijk duel op het programma. In Lissabo...

Lees meer
11 augustus 2020     0 REACTIES

Inter treft Shakhtar in halve finale Europa League

Aanstaande maandag wordt de tweede halve finale van de Europa League gespeeld. Inter met Stefan de Vrij gaat met Shak...

Lees meer
11 augustus 2020     1 REACTIE

Atalanta Bergamo treft Paris Saint Germain in kwartfinale...

Onze landgenoten Marten de Roon en Hans Hateboer spelen aanstaande woensdag met Atalanta Bergamo de kwartfinales van ...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën