EK 2021
11/10/20192 reacties

Duitsland neemt het op tegen Estland in EK-kwalificatie

Duitsland neemt het op tegen Estland in EK-kwalificatie
In de poule van Nederland gaat onze grootste rivaal voor groepswinst op bezoek bij Estland. Voor beide elftallen telt alleen de winst, maar bij de TOTO is Die Mannschaft ruimschoots favoriet. Gaan onze oosterburen drie punten pakken in deze uitwedstrijd in het verre Estland? VoetbalGokken.nl zet de odds voor deze EK-kwalificatiewedstrijd op een rij en helpt je aan handje door de statistieken nader uit te lichten. Durf jij een gokje te wagen? Laat dan je voorspelling achter en verdien geld aan deze wedstrijd van de Duitsers!

Joachim Löw: “Aanvallende ploeg nodig tegen Estland”

Midweeks heeft Duitsland zichzelf eens flink getest in een oefenduel met Argentinië. Timo Werner, Ilkay Gündogan, Niklas Stark and Marco Reus. Uiteindelijk eindigde de clash tussen deze twee toplanden uit de voetbalwereld onbeslist: 2-2. Conclusie voor het duel van zondag tegen Estland wil bondscoach Löw daaraan echter niet verbinden: “Estland wordt weer een hele andere wedstrijd. Ze staan ​​verder naar achteren en proberen vooral hun doel te verdedigen. We hebben een aanvallende speler meer nodig op het veld. Ik kan me voorstellen dat Marco Reus zal spelen. En als Ilkay (Gündogan, red.) fit is, staat hij ook op het veld”, vertelt bondscoach Löw aan de internationale pers. Ook over Timo Werner is hij duidelijk: “Het gaat steeds beter met Timo Werner. Vanaf vrijdag traint hij weer mee en hopelijk is dat genoeg om zondag mee te kunnen spelen.”

“Manuel Neuer keept tegen Estland”

En dan is er nog de keeperskwestie. Duitsland heeft de ervaren Manuel Neuer en André Ter Stegen (FC Barcelona) tot zijn beschikking. “We zijn blij dat we twee van zulke topdoelmannen hebben. Zoals al eerder gezegd is Neuer onze aanvoerder en zal hij de nummer één positie behouden tijdens deze kwalificatiereeks, maar uiteraard kijken we per wedstrijd naar de keeper met de beste vorm. Voorafgaand aan deze week is besloten dat Ter Stegen tegen Argentinië ging keepen en dat Neuer tegen Estland onder de lat zal staan. Aan dat plan houden we ons”, zo staat te lezen in de Spaanse sportkrant Marca.

Bondscoach Estland: “Duitsland verrassen op de counter”

Na de 8-0 nederlaag in Duitsland zal Estland in eigen stadion geen open huis gaan houden. Bondscoach Karel Voolaid: “Het is duidelijk dat die nederlaag zijn sporen heeft nagelaten”, sprak Voolaid zondag op de persconferentie in Tallinn. “We hopen in de counter gevaarlijk te zijn. Op dat moment kan Duitsland – net als Nederland overigens was - kwetsbaar zijn in de omschakeling van aanval naar verdediging.”

Statistieken

De Duitsers staan, na de overwinning van Oranje op Noord-Ierland, tweede in Poule C. Het puntensaldo is gelijk, maar door de onderlinge resultaten mocht Nederland afgelopen donderdag de eerste plek overnemen van de Duitsers. Oranje heeft nu net als Die Mannschaft en Noord-Ierland, twaalf punten. De ploeg uit Estland staat stijf onderaan. Het elftal heeft afgelopen donderdag wel een gelijkspel (0-0) in en tegen Wit-Rusland gespeeld dat de eerste punt opleverde voor de Essen. Maar vooral dankzij de vorige wedstrijd tegen de Duitsers hebben de Essen een zeer slecht doelsaldo: 2 voor en 18 tegen.

Head 2 Head

Duitsland heeft de thuiswedstrijd in de poule tegen Estland met zeer veel overtuiging gewonnen. Met 8-0 winst van Die Mannschaft kregen de Essen het er in de eerste poulewedstrijd goed van langs. Het hoge doelpuntensaldo dat de Duitsers in deze wedstrijd behaalden kan mede nog belangrijk zijn voor de eindafrekening in Poule C. Deze kwalificatiewedstrijd staat ons nog vers in het geheugen, maar de ontmoeting tussen beide landen die daarvoor is gespeeld zullen de meesten van ons niet meegemaakt hebben. Nog voor de Tweede Wereldoorlog speelden Duitsland in de wereld kampioenschappen van 1937 ook tegen de Essen en ook toen waren de Duitsers met 4-1 duidelijk te sterk voor het kansloze Estland.

Huidige vorm Estland

Zoals gezegd: Estland heeft maar Ă©Ă©n punt in deze EK-kwalificatiereeks. Van achtereenvolgens Noord-Ierland (1-2), Duitsland (8-0), Wit-Rusland (1-2) en Nederland (0-4) werd verloren. Afgelopen donderdag behaalden de Essen wel hun eerste punt met het gelijkspel (0-0) in en tegen Wit-Rusland. Begin dit jaar konden de Essen nog wel juichen, want op 26 maart van dit jaar werd er met 1-0 gewonnen van en op Gibraltar.

Huidige vorm Duitsland

De 2-2 tegen Argentinië zal niet direct met gejuich ontvangen zijn bij onze oosterburen, maar er werd niet verloren van Messi en co. En dat gegeven zorgt toch voor vertrouwen bij de ploeg van Löw die in de afgelopen vijf wedstrijden enkel moest buigen voor Nederland: 2-4. Die Mannschaft won op Wit-Rusland (0-2), Estland (8-0) en Noord-Ierland (0-2), maar staat nu wel tweede in de poule.

Lappenmand

De Duitse bondscoach heeft zijn lappenmand al uitvoerig behandeld en toegelicht, maar ook Estland heeft de nodige personele problemen al lijken daar geen ernstige klachten bij te zitten. De medische staf heeft Joonas Tamm (Lillestrom SK) nog onder behandeling, maar ook de centrale verdediger lijkt op tijd fit voor de clash tegen Duitsland. De overige blessuregevallen zijn geconstateerd bij spelers die niet direct tot de vaste basiskern van Estland behoren.

Prognose

Onze voorspelling voor deze EK-kwalificatiewedstrijd tussen Estland en Duitsland is niet mals. Wij verwachten opnieuw een monsterscore en dus een oplawaai voor Estland. Dit keer blijft de schade volgens ons beperkt tot 0-6, maar nog altijd een forse nederlaag voor de thuisploeg. Weet jij het beter of verwacht je een nog grotere uitslag? Laat jouw voorspelling dat achter bij VoetbalGokken.nl en profiteer van de hoogste odds die de TOTO klaar heeft staan!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Estland – Duitsland

De odds voor Estland – Duitsland zijn weer hoog ingeschaald door de TOTO. Vooral winst van Estland levert met x 44.00 keer je inleg een flinke bom duiten op bij de bookmaker! In het 1X2 spelsysteem staat een gelijkspel genoteerd op x 11.50 keer je inleg en ook dat is een prima odd om mee te spelen via VoetbalGokken op dit duel van de tegenstanders van Oranje in Poule C. Verwacht je dat de verjongde ploeg van Löw het ook voor elkaar gaat krijgen om drie punten vanuit Tallinn mee te nemen? Speel dan op winst van Duitsland en ontvang je inleg x 1.04 keer terug als je zondag gelijk hebt.
De EK-Kwalificatiewedstrijd Estland – Duitsland wordt gespeeld op zondag 13 oktober om 20:45 uur in de Le Coq Arena te Tallinn. Krijgen de Duitsers het weer voor elkaar om te winnen of zijn het de Essen die stunten tegen de ploeg van Löw? Laat ook deze wedstrijd niet door de vingers glippen en speel mee via de TOTO op Estland tegen Duitsland.

De beste Online Bookmakers