EK-Kwalificatie Poule A Tsjechië tegen Engeland

Dit bericht delen
8 oktober 2019     4 REACTIES

De EK-Kwalificatieweek kent veel mooie voetbalwedstrijden. Zo ook de wedstrijd in Poule A waar pouleleider Engeland bij de nummer twee Tsjechië op bezoek gaat. De Engelsen zijn nog ongeslagen in de poule en dat willen ze graag zo houden. De Tsjechen hebben al wat steken laten vallen en hopen die tegen Engeland enigszins recht te kunnen zetten. De TOTO heeft hoge odds uitgestippeld voor deze kwalificatiewedstrijd in Praag waar jij als speler van VoetbalGokken van kan profiteren.

Bondscoach Tsjechië: “De Engelsen zijn de favorieten”

Na vijf wedstrijden te hebben afgerond waarvan er drie gewonnen zijn en twee verloren richt bondscoach Jaroslav Šilhavý zijn pijlen nu op de komst van koploper Engeland. “De Engelsen zijn de favorieten. De andere vier teams zullen vechten voor de tweede plaats,” zegt de bondscoach van Tsjechie die momenteel zelf op die beruchte tweede plaats staan.

Tsjechië wint de wedstrijd
8.00
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.75
Engeland wint de wedstrijd
1.45

“Elke speler in het Engelse team komt uit een topclub”

Volgens Šilhavý wordt het nog een hele klus voor zijn ploeg om de Engelsen thuis te kloppen. Vooral over de voorhoede van de Engelsen maakt Šilhavý  zich nog wat zorgen. “We hebben veel video’s van Engeland bekeken. We hebben extra aandacht besteed aan Kane en Sterling omdat ze erg gevaarlijk zijn. Op het moment dat ze de bal hebben, is het moeilijk om ze te stoppen. We denken dat ze erg sterk zijn. Maar elke speler in het Engelse team komt uit een topclub. Het gaat er niet om, dat we er maar een of twee weten te stoppen”, zegt de bondscoach die ook veel van zijn eigen team verwacht.  “Ik denk niet dat Engeland ons zal onderschatten”, aldus Šilhavý.

Bondscoach Engeland: “We hebben een kans om ons te kwalificeren”

Met twee kwalificatiewedstrijden voor de boeg kan Engeland zich al plaatsen voor het UEFA EK2020. Het team van bondscoach Gareth Southgate staat er goed voor en heeft nog geen punten laten liggen in de poule. “We hebben een kans om ons te kwalificeren en als we dat deze maand voor elkaar krijgen, kunnen we kijken naar het aantal punten dat we misschien ook moeten inzetten”, zo vertelt Southgate op TheFA.com.

“Niet verder kijken dan wedstrijd in Praag”

Daarvoor moet de eerste horde nog gelopen worden en dat is het Tsjechische team van bondscoach Šilhavý . “We kunnen in eerste instantie niet verder kijken dan Praag en ervoor zorgen dat we die wedstrijd goed doen. Ik denk dat we tot nu toe niet gelukkiger konden zijn met de resultaten in de kwalificatiegroep, maar twee uitwedstrijden is een ander soort uitdaging”, doelt Southgate op de wedstrijd tegen Tsjechië en dinsdag tegen Bulgarije.

“Ook Tsjechië vecht om zichzelf te kwalificeren”

De Engelsen wonnen de voorgaande wedstrijden met zeer overtuigende resultaten en veel doelpunten, maar de bondscoach verwacht dat dat thuis tegen de Tsjechen lastiger gaat worden. “We zouden naïef zijn om te denken dat we vieren en vijven blijven scoren elke keer dat we spelen. Als we dat doen, dan is dat natuurlijk briljant. Maar we weten dat met de wedstrijd in Praag een lastige klus gaat worden”, aldus Southgate die de eerste wedstrijd van de poule nog met 5-0 won van de tegenstander van vrijdag. “Tsjechië vecht om zichzelf te kwalificeren en ze zullen hun wonden door het resultaat bij Wembley willen helen, dus dat zal een zeer zware wedstrijd voor ons worden.”

Statistieken

Het belang om te winnen is in Poule A groot. De Engelsen staan aan kop met twaalf punten en de Tsjechen hebben de tweede plek in de poule bezet met negen punten, maar worden op de hielen gezeten door Kosovo dat acht punten bijeen heeft geraapt. De Tsjechen zullen er alles aan doen om drie punten te kunnen bijschrijven, maar de ploeg van Southgate zal zijn eerste plek in de poule niet snel afgeven. Daarbij moet nog gezegd worden dat de teams (Tsjechië, Kosovo, Montenegro en Bulgarije) al vijf wedstrijden hebben gespeeld behalve Engeland die er vier heeft afgewerkt. De Engelsen hebben dus nog vier duels te gaan en kunnen daarmee nog twaalf punten opstrijken. Na de wedstrijd in Tsjechië spelen de Engelsen uit tegen Bulgarije en hebben de Tsjechen thuis een oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland.

Head 2 Head

De laatste onderlinge ontmoeting dateert van maart dit jaar. Toen speelde Tsjechië op Wembley en wonnen de Engelsen met maar liefst 5-0!

De andere H2H-wedstrijd uit het recente verleden is die van 20 augustus 2008. Ook toen in Engeland gespeeld. Dat duel eindigden onbeslist in 2-2.

Huidige vorm Tsjechië

De topvorm is ver te zoeken bij de Tsjechen. Er wordt weliswaar regelmatig een potje gewonnen, maar in de laatste vijf wedstrijden moesten ze ook tweemaal het onderspit delven. Vooral de nederlaag tegen Kosovo was pijnlijk: 2-1. Dat er in het vroege voorjaar van Brazilië werd verloren (1-3) verbaasde niemand.

Huidige vorm Engeland

De Engelse ploeg kende ook even een moeilijke periode. Tijdens de Nations League werd er (na verlenging) verloren van Nederland en vervolgens pas na opnieuw een verlenging afgerekend met Zwitserland (0-1).

Daarna gaat het echter crescendo met de ploeg van Southgate. Er werd achtereenvolgens gewonnen van Bulgarije (4-0) en Kosovo (5-3).

Prognose

Onze verwachting voor komende vrijdag: 1-2 winst voor de Engelsen. Weet jij het beter? Check dan onderstaande odds en laat je voorspelling achter op VoetbalGokken!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Tsjechië – Engeland

De TOTO zet de odds hoog in voor de kwalificatiewedstrijd van Tsjechië tegen Engeland. De uitkering voor winst van de thuisploeg staat met x 8.00 keer de inleg het hoogst ingedeeld voor deze wedstrijd.

In het 1X2 spelsysteem wordt een gelijkspel in Praag met x 4.75 keer de inleg ook hoog beloond. Verwacht je winst van de Engelse ploeg? Zet dan een 2 op het wedstrijdformulier en ontvang je inleg x 1.45 keer terug als de mannen van Southgate hun uitwedstrijd winnend afsluiten.

De EK-Kwalificatiewedstrijd Tsjechië – Engeland  wordt gespeeld op vrijdag 11 oktober om 20:45 uur in het Sinobo Stadion te Praag. Pak je kans op leuke prijzen door deze wedstrijd goed te voorspellen bij de TOTO. Zet jij in op de thuisspelende ploeg of zijn het volgens jou de Engelsen die drie punten mogen bijschrijven? Op VoetbalGokken.nl vind je de beste deals en hoogste odds voor dit duel.


Reacties

voetbal...
10 oktober 2019

Kane gaat het maken tegen de Tsjechen

10 maanden geleden

arjenro...
10 oktober 2019

Tja moeilijk te zeggen. Bij de Tsjechen thuis wordt geen makkie. Ik gok op een gelijkspel. Bovendien prima quotering.

10 maanden geleden

asvdopper
10 oktober 2019

Dit wordt denk ik wel een gelijkspel. Thuis kunnen de Tsjechen heel wat voor elkaar krijgen.

10 maanden geleden

goktopper
14 oktober 2019

Dit was een mooie wedstrijd en nog wat gewonnen bij de Toto ook

10 maanden geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

2 augustus 2020     0 REACTIES

Wout Weghorst met VfL Wolfsburg naar Shakhtar

Na veel wikken en wegen heeft de Europese voetbalbond UEFA enige tijd geleden besloten om de Europa League 2019 – 202...

Lees meer
2 augustus 2020     0 REACTIES

Inter Milan en FC Getafe strijden om Europa League kwartf...

Komende woensdag gaan Inter Milaan en FC Getafe samen uitmaken wie er doorstaat naar de kwartfinales van de Europa Le...

Lees meer
31 juli 2020     2 REACTIES

TOTO trakteert op hoge odds bij galawedstrijd van Juventus

Dit weekend wordt in Italië de laatste speelronde van de Serie A gespeeld. Aanstaande zaterdag spelen Juventus en AS ...

Lees meer
31 juli 2020     2 REACTIES

Atalanta en Inter strijden om tweede plek Serie A

De titel is reeds vergeven maar Atalanta Bergamo en Inter Milan gaan in de laatste speelronde uitvechten wie de tweed...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën