EK 2021
15/06/2021 2 reacties

Engeland treft buurland Schotland in Groep D EURO 2020

Engeland treft buurland Schotland in Groep D EURO 2020
In Groep D van het EK 2021 gaat Engeland het vrijdag opnemen tegen buurland Schotland. Beide landen begonnen het EK heel anders. Engeland won de eerste speelronde terwijl Schotland de eerste drie punten niet wist te pakken. Hoe gaan de teams het aanstaande vrijdag in het Wembley Stadion te Londen doen volgens jou? Voorspel deze derby via VoetbalGokken.nl en zet in op jouw favoriet van dit duel.

Gareth Southgate: “Schotland is heel belangrijke wedstrijd”

Engeland boekte een goede start in Groep D door de winst op Kroatië (1-0), maar bondscoach Gareth Southgate weet dat de uitdagingen doorgaan in de derby tegen Schotland. “Dit is nu de grote uitdaging voor ons. Ons eerste doel is kwalificatie. Dat hebben we nog niet gedaan en we hebben vrijdagavond een heel belangrijke wedstrijd voor ons en onze fans”, stelt de bondscoach van Engeland vast.

“Ons tegen Schotland ook weer bewijzen”

Met de wedstrijd tegen Schotland en Tsjechië nog voor de boeg is de bondscoach blij dat de druk toch wat van de ketel is nu de eerste drie punten al binnen zijn. “We hebben een positieve stap in de richting van kwalificatie gemaakt, maar we moeten ons tegen Schotland ook weer bewijzen. We moeten ervoor zorgen dat we klaar zijn voor wat een ongelooflijke wedstrijd tegen Schotland gaat worden”, aldus de keuzeheer van de Engelse ploeg.

Steve Clarke: “We willen niet verliezen van elkaar”

Schotland staat in Groep D nog met lege handen. De derby tegen Engeland kan daar verandering in brengen en dat wordt volgens bondscoach Steve Clarke een hele strijd. “Ik weet dat het veel betekent voor de Engelsen”, zegt Clarke terwijl zijn team zich voorbereidt op het optreden tegen hun buurland. “Het is erg historisch. Het gaat ver terug. Het betekent voor ons ook veel. Ze willen niet verliezen van Schotland en andersom is dat hetzelfde”, vertelt de bondscoach over de derby van het Verenigd-Koninkrijk.

“Leuk om Engeland te verslaan”

De bondscoach weet dat het geen gemakkelijke klus gaat worden om vrijdagavond in Londen te winnen. “Je weet hoe gepassioneerd we zijn en hoe leuk we het vinden om de Engelsen te verslaan. Het is de laatste tijd niet veel gebeurd. Maar we moeten wel realistisch zijn. Engeland heeft op dit moment een topteam, maar wij gaan ervanuit dat ook wij goed gaan spelen”, besluit de bondscoach van Schotland.

Statistieken

Tsjechië staat op de eerste plek in Groep D. De Tsjechen wonnen met 0-2 van Schotland en gaan daarmee aan kop in de poule. Engeland is de nummer twee in het rijtje doordat het Kroatië versloeg met 1-0. De Kroaten en Tsjechen spelen vrijdag om 18:00 uur tegen elkaar op het Schotse Hampden Park te Glasgow.

Head 2 Head

Engeland en Schotland speelden op 10 juni 2017 voor het laatst nog tegen elkaar. Vier jaar geleden speelden de landenteams tegen elkaar voor de WK kwalificatie. In het Schotse Glasgow werden de punten gedeeld 2-2, maar een half jaar eerder won Engeland de heenwedstrijd in Londen met 3-0. De vriendschappelijke duels in 2014 en 2013 werden beide keren ook door Engeland gewonnen 1-3 en 3-2.

Huidige vorm Engeland

Engeland zet de opgebouwde lange ongeslagen reeks door op het EK, maar de eerste wedstrijd in de groep verliep niet gemakkelijk. Engeland wist pas in de negentigste minuut te winnen van Kroatië. Engelsman Raheem Sterling maakte de enige goal van de wedstrijd, maar het was genoeg voor drie punten. De twee voorafgaande oefenwedstrijden werden beide ook met één doelpunt gewonnen. Tegen Roemenië en Oostenrijk werd het tweemaal 1-0.

Huidige vorm Schotland

Schotland speelde begin juni nog een oefenduel tegen ons Oranje. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena werd door beide teams niet gewonnen 2-2. Dat terwijl de Schotten hun tweede doelpunt eerder in het net hadden dan Oranje. De uitzwaaiwedstrijd was voor de ploeg van bondscoach Clarke een uitwedstrijd tegen Luxemburg die met 0-1 wel werd gewonnen. De eerste EK wedstrijd tegen Tsjechië ging met 0-2 verloren.

Prognose

De Engelse ploeg scoort er dit EK 2021 nog niet op los, maar onze voorspelling is wel dat zij ook deze wedstrijd tegen Schotland overheersend zullen zijn. Onze wedtip is 2-0 voor Engeland. Zie jij het anders? Maak gebruik van jouw voetbalkennis en speel mee via VoetbalGokken.nl!

Quoteringen Engeland – Schotland

De bookmakers hebben duidelijk wat meer vertrouwen in een overwinning van Engeland dan in een driepunter van Schotland. De hoogste odd bij Koning TOTO staat op x 9.40 keer je inleg ingedeeld als Schotland wint. In het 1X2 spelsysteem wordt een overwinning van Engeland op x 1.54 keer je speelbedrag ingedeeld. Een gelijkspel in het Londense Wembley staat met x 5.00 keer je inleg weer een stuk hoger ingeschaald.
De EK wedstrijd in Groep D Engeland – Schotland wordt gespeeld op vrijdag 18 juni om 21:00 uur in het Wembley Stadion te Londen. Denk jij dat de Engelse ploeg wint of gaan de Schotten dit keer drie punten pakken in hun buurland? Laat jouw voorspelling vandaag alvast achter via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogst mogelijke pre-odds.

De beste Online Bookmakers