Wedden op competities
434 weergaven

Wedden op EK 2021

Het EK 2020, of eigenlijk EK 2021… Een jaar te laat, maar eindelijk kunnen we ons dan toch verheugen op het Europees Kampioenschap voetbal. De grote vraag is welk land Portugal opvolgt als kampioen van het Europese continent. Wordt het Frankrijk, Engeland, België, Duitsland of misschien zelfs Nederland? Of lukt het de Portugezen om de titel te prolongeren? Er staat ons een maand vol met mooie voetbalwedstrijden te wachten, dus je kunt weer heerlijk gaan wedden op het EK 2021.

Frank de Boer mikt met zijn Oranje op de halve finale

Vrijdag 11 juni om 21.00 uur is het zover. In het Stadio Olimpico te Rome spelen Turkije en Italië de eerste wedstrijd van het zestiende EK voetbal uit de geschiedenis. De echte diehards volgen dat duel tussen Turkije en Italië meteen op de voet. Maar zelfs als je vooral op het Nederlands elftal gefocust bent, is het interessant om te zien wat met name Italië doet. Het is namelijk niet ondenkbaar dat Oranje de ploeg van Roberto Mancini al vroeg in de knock-outfase treft.EK 2021 Mascotte

Voordat Frank de Boer kan gaan nadenken over die knock-outfase, moet het Nederlands elftal nog een groepsfase afwerken. Pas wanneer de groepswedstrijden bezig zijn, kunnen we echt inschatten hoe goed Oranje er nu voor staat. Dat Virgil van Dijk tijdens het EK ontbreekt door een zware knieblessure, is natuurlijk ontzettend jammer. Het kan niet anders dan dat het Nederlands elftal de voormalig aanvoerder gaat missen. Toch is het belangrijk om vooral te kijken naar wat Oranje wél heeft. Er blijven genoeg spelers over die een wedstrijd kunnen dragen. Met mannen als Memphis Depay, Frenkie de Jong, Luuk de Jong, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum op het veld, heeft Nederland een sterk team klaarstaan voor het EK. Dat moet ook wel, want De Boer legt de lat hoog. Het doel is om minimaal de halve finale te halen, maar het is afwachten of dat doel wordt behaald. Er zitten genoeg sterke landen in het toernooi, en het huidige Nederlands elftal is nu eenmaal geen topfavoriet. Althans, dat is wat de bookmakers voorspellen en de odds van TOTO laten zien. Voor landen zoals België, Frankrijk en Engeland als topfavoriet verwachten de bookmakers eerder de uiteindelijke eindwinst op het EURO 2021 toernooi. Al kan het altijd helemaal anders lopen op eindtoernooien, waar Oranje het levende voorbeeld van is geweest tijdens het behalen van de finale op WK 2010 en de ongelofelijk knappe prestatie op het WK 2014 onder leiding van Louis van Gaal. Al liggen die tijden ook ver achter ons en is het grote pluspunt vooral natuurlijk dat Oranje ein-de-lijk weer eens meestrijdt in een eindtoernooi. Want sinds het WK van 2014 hebben we daar lang op moeten wachten.

” Voorspel al jouw EK weddenschappen bij een betrouwbare Nederlandse bookmaker met een officiële licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Zo speel je ook tijdens het EURO 2021 veilig en verantwoord bij een wedkantoor dat is toegestaan in Nederland “

 

Er is meer dan Oranje alleen op het EK 2021

In veel Nederlandse huishoudens liggen de oranje shirts en rood-wit-blauwe vlaggen al klaar. Maar staar je niet volledig blind op het Nederlands elftal. Er zijn genoeg andere ploegen die je een maand lang van topvoetbal kunnen voorzien. Frankrijk, Engeland en België zijn voor de start van het toernooi de grote favorieten. Daarnaast mag je Duitsland, Spanje, Portugal en Italië nooit uitsluiten. Elk van deze landen kan Europees kampioen worden, al zal het aantal kanshebbers in de knock-outfase snel naar beneden lopen. Eén mindere wedstrijd en de kans op die EK-titel is verkeken.

Tijdens het Europees kampioenschap draait het allemaal om vorm, samenwerking en natuurlijk een beetje geluk. Iedereen kent wel de verhalen van de Duitse Mannschaft die in de laatste minuten van de wedstrijd altijd een meevaller lijkt te hebben. Toch is een goede vorm in combinatie met een sterke samenwerking en een slimme strategie vanaf de zijlijn, de enige echte succesformule voor het winnen van het EK. Juist met deze factoren in je achterhoofd is het boeiend om de wedstrijden van de grote voetballanden al vanaf de start van het toernooi te volgen. Zo ontdek je vanzelf welke ploegen weten te domineren en welke het verrassend genoeg moeilijk hebben. Die kennis kun je weer gebruiken voor je weddenschappen tijdens de rest van het toernooi.

EK 2021

Half juni begint het allemaal met de groepsfase

Het idee was zo mooi. Ter ere van zijn 60-jarige jubileum wilde de UEFA een keer groots uitpakken met een EK dat was verdeeld over meerdere gastlanden. Inmiddels ligt dat 60-jarige jubileum alweer maanden achter ons, maar het idee van een toernooi in meerdere landen is ook in de editie van 2021 overeind gebleven. Gelukkig maar, want hierdoor kunnen we Oranje tijdens de groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena in actie zien. Ook één achtste finale staat in Amsterdam gepland. Of het Nederlands elftal die wedstrijd in de Johan Cruijff Arena mag spelen, is volledig afhankelijk van wat er in de groepsfase gebeurt.

Van de ruime vier weken die het EK 2021 duurt, zijn er bijna twee gereserveerd voor de groepsfase. Dat moet ook wel, aangezien in totaal 24 landen de kans krijgen om zich te kwalificeren voor die belangrijke knock-outfase. De 24 landen zijn onderverdeeld in zes groepen. Een eerste of tweede plaats geeft sowieso toegang tot de volgende fase van het toernooi. Daarnaast er nog hoop voor de nummers drie. De vier beste nummers drie voegen zich namelijk gewoon bij de rest. Hierdoor zijn alle grotere voetballanden het aan hun stand verplicht om in ieder geval die groepsfase te overleven. En ja, dat geldt dus ook voor Nederland.

Dit zijn de favorieten in de eerste fase van het EK 2021

Zes groepen van elk vier ploegen. Dat betekent dat er in die eerste twee weken van het toernooi meteen al veel te wedden valt. Zet je geld bijvoorbeeld in op de groepswinnaars. Of richt je je liever op de wedstrijden zelf? In dat geval kun je wedden op de wedstrijdwinnaar, de doelpuntenmakers, de correcte eindstand, het totale aantal doelpunten en nog veel meer.

In die eerste fase van het EK is er in GROEP A plek voor Turkije, Italië, Zwitserland en Wales. Italië is in deze groep de grote favoriet. Veel weddenschappen zullen dan ook op deze landen worden geplaatst bij de bookmakers met wedden op het EK 2021. Het moet wel heel gek lopen willen de Italianen de knock-outfase mislopen. In groep A staan je alvast de volgende wedstrijden te wachten:

 • Vrijdag 11 juni, 21.00 uur: Turkije – Italië
 • Zaterdag 12 juni, 15.00 uur: Wales – Zwitserland
 • Woensdag 16 juni, 18.00 uur: Turkije – Wales
 • Woensdag 16 juni, 21.00 uur: Italië – Zwitserland
 • Zondag 20 juni, 18.00 uur: Italië – Wales
 • Zondag 20 juni, 18.00 uur: Zwitserland – Turkije

Ook GROEP B heeft een duidelijke favoriet. Sterker nog, België is voor het eerst een serieuze kanshebber voor de EK-titel. Samen met groepsgenoten Denemarken, Rusland en Finland speelt België op deze wedstrijddata:

 • Zaterdag 12 juni, 18.00 uur: Denemarken – Finland
 • Zaterdag 12 juni, 21.00 uur: België – Rusland
 • Woensdag 16 juni, 15.00 uur: Finland – Rusland
 • Donderdag 17 juni, 18.00 uur: Denemarken – België
 • Maandag 21 juni, 21.00 uur: Rusland – Denemarken
 • Maandag 21 juni, 21.00 uur: Finland – België

GROEP C is de voetbalpoule waar je ongetwijfeld het meest naar uitkijkt tijdens het EURO 2021. Het Nederlands elftal van Frank de Boer treft Oostenrijk, Noord-Macedonië en Oekraïne. Nederland is bij deze wedstrijden favoriet voor de groepswinst en bookmakers hebben veel verschillende soorten voetbalweddenschappen beschikbaar voor de EK 2021 wedstrijden hieronder getoond van het Nederlands Elftal.

 • Zondag 13 juni, 18.00 uur: Oostenrijk – Noord-Macedonië
 • Zondag 13 juni, 21.00 uur: Nederland – Oekraïne
 • Donderdag 17 juni, 15.00 uur: Oekraïne – Noord-Macedonië
 • Donderdag 17 juni, 21.00 uur: Nederland – Oostenrijk
 • Maandag 21 juni, 18.00 uur: Oekraïne – Oostenrijk
 • Maandag 12 juni, 18.00 uur: Noord-Macedonië – Nederland

Net als in groep B vinden we in GROEP D een favoriet voor EK-winst: Engeland. De ploeg treft Kroatië, Tsjechië en buurland Schotland. In deze wedstrijden kunnen wel alvast zien of de Engelsen goed genoeg in vorm zijn om die titel te pakken:

 • Zondag 13 juni, 15.00 uur: Engeland – Kroatië
 • Maandag 14 juni, 15.00 uur: Schotland – Tsjechië
 • Vrijdag 18 juni, 18.00 uur: Kroatië – Tsjechië
 • Vrijdag 18 juni, 21.00 uur: Engeland – Schotland
 • Dinsdag 22 juni, 21.00 uur: Kroatië – Schotland
 • Dinsdag 22 juni, 21.00 uur: Tsjechië – Engeland

Spanje heeft het (op papier tenminste) redelijk makkelijk in de groepsfase. Met Polen, Slowakije en Zweden als tegenstanders in GROEP E lijken de Spanjaarden hun ticket voor de knock-out-fase al binnen te hebben.

 • Maandag 14 juni, 18.00 uur: Polen – Slowakije
 • Maandag 14 juni, 21.00 uur: Spanje – Zweden
 • Vrijdag 18 juni, 15.00 uur: Zweden – Slowakije
 • Zaterdag 19 juni, 21.00 uur: Spanje – Polen
 • Woensdag 23 juni, 18.00 uur: Zweden – Polen
 • Woensdag 23 juni, 18.00 uur: Slowakije – Spanje

GROEP F, oftewel de poule des doods. Hongarije gaat waarschijnlijk de laatste plaats bezetten, maar wat doen Duitsland, Portugal en titelfavoriet Frankrijk? Spanning gegarandeerd tijdens deze wedstrijden in groep F:

 • Dinsdag 15 juni, 18.00 uur: Hongarije – Portugal
 • Dinsdag 15 juni, 21.00 uur: Frankrijk – Duitsland
 • Zaterdag 19 juni, 15.00 uur: Hongarije – Frankrijk
 • Zaterdag 19 juni, 18.00 uur: Portugal – Duitsland
 • Woensdag 23 juni, 21.00 uur: Portugal – Frankrijk
 • Woensdag 23 juni, 21.00 uur: Duitsland – Hongarije

EK 2021 speelsteden

EK 2021 voetbalstadions

Het Stadio Olimpico in Rome zal op 11 juni gastheer zijn van de openingswedstrijd – een wedstrijd in groep A tussen Turkije en Italië. Het Wembley Stadium in Londen organiseert op 6 en 7 juli de beide halve finales en ook de finale van het EK 2020 op zondag 11 juli. Portugal gaat het toernooi in als titelverdediger en voor Britse voetbalfans is een hoogtepunt de wedstrijd in groep D tussen Engeland en Schotland op Wembley op vrijdag 18 juni. Bekijk op de kaart waar alle speelstadions voor het EK 2021 zich bevinden.

Wedden op de knock-outfase van het EK 2021

Na het afronden van de groepsfase gaat het hard. Via de achtste finales (26 t/m 29 juni), kwartfinales (2 en 3 juli) en halve finales (6 en 7 juli) komen we op zondag 11 juli uit bij de grote finale van het Europees kampioenschap voetbal. In al deze rondes spelen de ploegen maar één wedstrijd. Er is dus geen ruimte voor fouten, want een return zoals in de Champions League en Europa League ontbreekt.

Doordat alles in de knock-outfase aankomt op die ene 90 minuten, kan het niet anders dan spannend worden. Bovendien is dit de fase waarin de topfavorieten elkaar niet meer kunnen ontlopen. Landen als Noord-Macedonië en Finland zijn waarschijnlijk snel uit het toernooi verdwenen, en nu volgt de confrontatie tussen kanshebbers als Frankrijk, Spanje, België, Italië, Nederland en Engeland. Wie heeft het geluk dat de bal nét in het doel gaat en bij wie lijkt alles tegen te zitten? Verdiep je goed in de vorm van de spelers en in eventuele blessures. De groepsfase is wat dat betreft al een waardevolle bron van informatie.
Het is natuurlijk verleidelijk om je in de knock-outfase te richten op de winnaars van de duels. Maar vergeet ook niet om de doelpuntenmakers mee te nemen. Mannen als Harry Kane, Romelu Lukaku, Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo en zelfs Memphis Depay hopen stuk voor stuk topscorer van het EK te worden. Geef de naam van jouw topscorer door aan de bookmaker en opeens kun je elk doelpunt van Kane, Mbappé of Depay vol overgave gaan vieren. Wedden op het EK van 2021 maakt het toernooi alleen maar mooier!

Verbreed je kennis met deze artikelen

Wedden op Champions League

Wedden op competities
18/06/2017

Wedden op Europa League

Wedden op competities
14/06/2019

Wedden op Bundesliga

Wedden op competities
08/05/2019

Wedden op Eredivisie

Wedden op competities
18/06/2019
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!