Speluitleg
09/07/201914.686 weergaven

Hoe werkt Both Teams to Score?

Bij voetbalwedstrijden draait het altijd om de vraag wie er gaat winnen. Maar wat als je een keer geen winnaar hoeft aan te wijzen? Het enige waar jij je mee bezighoudt, is de vraag of beide teams in de 90 minuten speeltijd tot scoren komen. Dit is simpelweg waar het bij de Both Teams to Score weddenschap om gaat. 

Zo eenvoudig werkt een Both Teams to Score weddenschap

Een Both Teams to Score weddenschap heeft twee mogelijke uitkomsten: ja of nee. Het maakt niet uit welke club uiteindelijk wint of hoe vaak er tijdens de wedstrijd gescoord wordt. Het is alleen belangrijk óf beide teams het doel weten te raken.Bij de Italiaanse kraker tussen AC Milaan en Internazionale gaat het er vaak hard aan toe. Beide clubs willen deze Milanese stadsderby koste wat kost winnen. De kans is groot dat de teams vanaf de eerste minuut meteen vol in de aanval gaan. Aan het einde van de wedstrijd kan er zomaar een 1-1, 2-1 of 1-3 op het scorebord staan. Beide teams hebben gescoord. Een Both Teams to Score ‘ja’ levert dus automatisch de winst op, ongeacht of AC Milaan of Internazionale de wedstrijd naar zich toetrekt.Er zijn natuurlijk ook genoeg wedstrijden waarbij er een duidelijke topfavoriet is. Het is nog maar afwachten of middenmoter Strasbourg tegen Paris Saint-Germain tot scoren komt. Dat geldt zeker als de Parijzenaren in eigen huis spelen. Een Both Teams to Score ‘nee’ is dan wellicht een slimme keuze. Ook bij wedstrijden tussen twee teams die maar weinig doelpunten maken vul je gemakkelijk ‘nee’ in op je wedbriefje. Er is gewoon een reële kans op 0-0. Ga je dit keer voor ‘ja’ of ga je voor ‘nee’? Zo eenvoudig werkt de Both Teams to Score weddenschap. 

Both Teams to Score: ontdek de voordelen

De winkansen groeien meteen als je voor een Both Teams to Score weddenschap gaat. Theoretisch gezien heb je 50% kans om te winnen. Hiermee staat Both Teams to Score in het rijtje met weddenschappen met de hoogste winkans. En die 50% krik je gemakkelijk op door de match vooraf goed te analyseren. Want is het écht logisch dat we een doelpuntloze wedstrijd gaan zien tussen Real Madrid en FC Barcelona?De hoge winkans is zeker niet de enige reden waarom gokkers graag kiezen voor Both Teams to Score. Want vaak blijven wedstrijden met deze weddenschap lang spannend. Strasbourg kan in de 80e minuut nog weinig doen aan die 3-0 voorsprong voor Paris Saint-Germain. Maar het is niet ondenkbaar dat de club uit Parijs toch wat gaat verslappen. De winst is immers binnen. De laatste 10 minuten blijft het dan spannend om te zien of Strasbourg alsnog tot scoren komt. Een Both Teams to Score weddenschap levert zeker interessante voetbalwedstrijden op. 

Een hoge winkans, maar ook lagere quoteringen

Een theoretische winkans van 50% heeft natuurlijk gevolgen voor de quoteringen. Kijk bijvoorbeeld naar de wedstrijd tussen Ghana en Tunesië uit de Afrika Cup. Ghana is licht favoriet, waardoor een 1x2 weddenschap quoteringen oplevert van 2.45 (1), 2.85 (x) en 3.35 (2). Wanneer je bij diezelfde wedstrijd kiest voor Both Teams to Score, dan zie je cijfers meteen dalen. Een ‘nee’ is goed voor quoteringen van 1.56, terwijl een ‘ja’ nog 2.30 keer de inzet oplevert. Beide getallen liggen bij deze wedstrijd lager dan alle drie de uitkomsten van een 1x2 weddenschap. Dat is niet altijd het geval, maar een Both Teams to Score weddenschap simpelweg wel minder op dan een 1x2 weddenschap. Aan jou de keuze of de hoge winkans voldoende is om deze lagere quoteringen te compenseren. 

Extra wedopties om de winst te verhogen

Kies je graag voor een Both Teams to Score weddenschap, maar baal je toch een beetje van de lagere quoteringen? Ga dan voor één van de vele variaties. Bookmakers bieden volop weddenschappen aan die een combinatie zijn van Both Teams to Score en een ander wedtype. Hiermee zie je de quoteringen meteen stijgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor: 

Both Teams to Score én over/under

Bij deze weddenschap geef je allereerst aan of beide clubs tot scoren komen. Daarnaast moet je je ook gaan richten op het aantal doelpunten. Bij een reguliere Both Teams to Score weddenschap is de hoeveelheid goals niet van belang. Een 2-1, 1-3 of 1-1 stand zorgt uiteindelijk voor dezelfde uitkomst. Dat verandert als je deze weddenschap combineert met een over/under 1.5 of 2.5. Je moet aangeven of beide clubs scoren en tegelijkertijd moet je voorspellen of er meer of minder dan 2.5 doelpunten vallen. Met ‘ja’ en ‘over’ laat je bookmaker weten dat je gelooft dat beide elftallen volop richting de goal gaan. 

Both Teams to Score zonder een gelijkspel

Een gelijkspel ligt op de loer wanneer beide teams weten te scoren. Wie voor hogere quoteringen gaat, kan er dus voor kiezen om die gelijkspeloptie uit te schakelen. In dat geval vul je bij deze weddenschap een ‘ja’ in. Je denkt immers dat beide clubs scoren, maar dat er uiteindelijk wel een winnaar uit de wedstrijd komt. Bij een 1-1 of 2-2 eindstand verlies je de weddenschap alsnog.    

Both Teams to Score in beide helften

De gewone Both Teams to Score weddenschap gaat over 90 minuten speeltijd. Maar je kunt het jezelf natuurlijk wat lastiger maken door de weddenschap op te delen in twee helften. Scoren beide clubs in de eerste helft en lukt het ze misschien ook in de tweede helft? Het is een lastige weddenschap omdat je het verloop van de wedstrijd zo goed mogelijk moet voorspellen. Als alternatief kun je eventueel kiezen voor Both Teams to Score bij één van beide helften. Weten beide clubs in de eerste helft te scoren of denk je dat het langer duurt voordat de wedstrijd qua doelpunten goed op gang komt?

Resultaat bij rust en Both Teams to Score

Er is nog een manier om de weddenschap op te delen in twee helften. Ga bijvoorbeeld voor Both Teams to Score in combinatie met het resultaat bij rust. Normaal gesproken maakt het bij Both Teams to Score niet uit welke club de overhand heeft. Bij deze variant is dat dat anders. Je geeft namelijk aan of de thuisploeg of uitploeg de eerste helft wint én of het beide clubs lukt om te scoren. Als beide voorspellingen uitkomen, dan mag je een mooi winstbedrag in je account verwachten. Bij dit soort gecombineerde weddenschappen is het geen uitzondering dat je je inzet minimaal vervijfvoudigt. 

Op zoek naar de perfecte wedstrijd voor je weddenschap

Elk wedtype vraagt om een andere voorbereiding. Bij Both Teams to Score duik je natuurlijk even (net zoals bij elke andere voetbalweddenschap) in de statistieken. Vergeet de plek op de ranglijst en de hoeveelheid wedstrijden die de laatste weken gewonnen of verloren zijn. In plaats daarvan kijk je naar het aantal doelpunten, zoals voor als tegen.Een Both Teams to Score weddenschap is vooral interessant bij clubs die vaak scoren, maar waarvan de verdediging niet optimaal is. Ze zetten dus vooral in op de aanval. Deze speelstijl levert veel doelpunten voor én veel doelpunten tegen op. Wanneer twee teams met deze stijl tegen elkaar spelen, is de kans groot dat een ‘ja’ op je wedbriefje de winst oplevert. Wil je op zoek naar een wedstrijd met iets meer value? In dat geval kunnen topclubs die een uitwedstrijd spelen behoorlijk interessant zijn. Dit geldt vooral als een team in de onderste helft van de competitie de tegenstander is. De underdog die in het eigen stadion speelt, kan het thuisvoordeel namelijk zomaar omzetten in één of meerdere doelpunten. Ook de grote favoriet komt hoogstwaarschijnlijk tot scoren. Een perfecte wedstrijd dus om die hoge winkans te combineren met relatief veel value.

Meer tips om van Both Teams to Score een succes te maken

Er zijn veel voetbalclubs die voor een aanvallende speelstijl kiezen. Maar onderschat ook de teams met een sterke verdediging niet. De Italiaanse Serie A staat bijvoorbeeld bekend om de vele clubs die vooral verdedigend sterk zijn. Een vergelijking met de Eredivisie: de achttien Nederlandse clubs waren in seizoen 2018/2019 goed voor 1061 doelpunten, terwijl de twintig Italiaanse clubs ‘slechts’ 1019 keer tot scoren kwamen. Zet twee verdedigend spelende teams tegenover elkaar, en de kans dat beide scoren neemt meteen flink af. En dat terwijl je die 50% winkans van Both Teams to Score alleen maar ziet stijgen.Er zijn natuurlijk ook wedstrijden waarbij beide clubs baat hebben bij een gelijkspel. Of beter gezegd: ze moeten vooral niet verliezen om bijvoorbeeld in de Eredivisie te blijven of om dat ticket voor Europees voetbal binnen te slepen. Dit soort momenten komen vooral aan het einde van het seizoen voor. Een normaal zo aanvallend spelend elftal kan het nu zomaar op de verdediging scoren. Denk daar echt over na als je een Both Teams to Score weddenschap plaatst. Het is belangrijk om onderzoek te doen en de verschillende opties goed tegen elkaar af te wegen. Je hebt dan wel een 50% winkans, maar je gaat natuurlijk niet voor een wilde gok. Both Teams to Score is een serieuze weddenschap waarmee genoeg geld te verdienen valt.

Verbreed je kennis met deze artikelen

Beginners handleiding

Speluitleg
09/02/2023

Wat is Draw No Bet?

Speluitleg
19/04/2024

Wat is Live Wedden op Voetbal?

Speluitleg
22/02/2023

De beste Online Bookmakers