Speluitleg
19/04/202498.336 weergaven

Wat is Draw No Bet?

Voorkom verlies bij gelijkspel met Draw No Bet

De Engelse term ‘Draw No Bet’ heeft in het Nederlands de betekenis: bij gelijkspel geen weddenschap. Een Draw No Bet weddenschap biedt jou als speler dus de mogelijkheid een eventueel (onverwacht) gelijkspel in een voetbalwedstrijd uit te sluiten. Dat betekent dat je maar twee keuzes overhoudt. Wint de thuisspelende club of gaat het bezoekende team volgens jou met de overwinning naar huis? Het toepassen van een Draw No Bet weddenschap kan erg interessant zijn. Als speler bouw je namelijk een extra zekerheid in op jouw voetbalweddenschap.

Met Draw No Bet verlies je nooit door gelijkspel!

Draw No Bet lijkt in de basis erg veel op de populaire 1x2 weddenschap. Maar er is één groot verschil. Want met een Draw No Bet zijn er slechts twee mogelijke uitkomsten, terwijl een 1x2 weddenschap er drie heeft. Een 1x2 single-bet levert de volgende drie mogelijke uitkomsten op: winst door de thuisploeg (1), een gelijkspel (x) of winst voor de uitploeg (2). Toch zijn er maar weinig gokkers die alle drie de opties even serieus overwegen. Bij een 1x2 single-bet zetten spelers hun geld bijna altijd in op winst voor één van de twee voetbalteams en vrijwel nooit op een gelijkspel. En dat terwijl een gelijkspel als uitslag in een wedstrijd natuurlijk gewoon een serieuze mogelijkheid is.

Draw No Bet is een Engelse term voor 'gelijkspel, geen weddenschap' en elimineert gelijkspel bij een weddenschap!

De bookmakers nemen een gelijkspel daarentegen wél mee als optie voor de 1x2 weddenschap. Je kunt je dus afvragen of een 1x2 single-bet wel de slimste optie is. Als je de gelijkspel-optie sowieso links laat liggen en liever kiest voor duidelijke winnaar, dan kun je net zo goed gaan voor een Draw No Bet. Met deze weddenschap sluit je een eventueel gelijkspel in een voetbalwedstrijd helemaal uit. Want in plaats van drie mogelijke uitkomsten, geeft een Draw No Bet weddenschap je nog maar twee mogelijke uitkomsten. Dit zijn winst voor de thuis- of de uitploeg. Een eventueel gelijkspel leidt ertoe dat de weddenschap ongedaan wordt gemaakt. Hierdoor ben je extra zeker met je weddenschap en raak je nooit je inzet kwijt als de wedstrijd in een saai 0-0 uitslag eindigt.

Claim bonus voor wedden op Draw No Bet:

Zo werkt de Draw No Bet in de praktijk

De theorie is bij het wedden op voetbal altijd ingewikkelder dan de praktijk. Laten we daarom eens kijken naar een wedstrijd tussen twee topclubs uit de Premier League: Manchester City en Liverpool. De ploegen zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd, dus het duel kan zomaar in een 0-0 of 1-1 eindigen. Maar voor de spanning in de wedstrijd is het natuurlijk veel interessanter om je voorkeur uit te spreken. Je wilt een elftal kunnen aanmoedigen, en bij het wedden op een gelijkspel ligt dat toch wat ingewikkeld.

Bij een Draw No Bet kun je vol overtuiging de keuze maken voor Manchester City of Liverpool. Denk je dat de club uit Manchester wint, dan maak je winst als je voorspelling uitkomt. De quoteringen bepalen hoe hoog die winst precies wordt. Is het toch de club uit Liverpool die het doel vaker weet te raken? In dat geval verlies je de weddenschap en ben je je inzet kwijt. Tot zover zijn er geen verschillen met de 1x2 weddenschap.

Het verschil ontstaat pas zodra de match in een gelijkspel eindigt. De optie gelijkspel is namelijk wel uit de weddenschap verdwenen, maar niet uit de wedstrijd. Het kan dus nog steeds gebeuren dat er na 90 minuten voetbal een 0-0 of 1-1 stand op het scorebord staat. Op dat moment maakt het niet uit of je Manchester of Liverpool hebt aangewezen als winnaar van de wedstrijd. Je krijgt altijd je inzet terug, waardoor je niets wint maar ook niets verliest.

Minder kans op verlies met een Draw No Bet weddenschap

Het is bij elke voetbalwedstrijd spannend of je de weddenschap wint of verliest. Toch hoef je je bij een Draw No Bet iets minder druk te maken over een eventueel verlies dan bij een 1x2 weddenschap. Mocht het bijvoorbeeld voorkomen dat jou gekozen team (met als voorspelling, het winnende team) in een wedstrijd onverwacht gelijk speelt, dan verlies je normaal gesproken je weddenschap. Maar bij een Draw No Bet weddenschap lijdt je bij een eventueel gelijkspel geen verlies op je geplaatste weddenschap. Het ingezette geldbedrag wordt gewoon door de bookmaker op je spelersaccount teruggestort. Deze constructie heeft een positieve invloed op de win- en verlieskans.

Bij een 1x2 weddenschap heb je in theorie 33% kans om de weddenschap te winnen, en 66% om deze te verliezen. Een Draw No Bet komt dit laatste percentage flink ten goede. De kans dat je je inzet kwijtraakt, zakt met een Draw No Bet namelijk van 66% naar 33%. Je loopt dus veel minder risico dan met een 1x2 weddenschap. De kans dat je winst maakt, blijft wel gelijk. Een voetbalwedstrijd heeft nog steeds drie mogelijk uitkomsten, wat betekent dat je gewoon 33% kans hebt om geld te verdienen aan je voorspelling. Het is dus vooral de verminderde kans op verlies wat deze weddenschap zo aantrekkelijk maakt.

Ga je voor een Draw No Bet? Houd er dan wel rekening mee dat het altijd draait om de reguliere speeltijd. Wat er in een eventuele verlenging gebeurt, is voor jou dus niet zo interessant.

Draw No Bet

Quoteringen bij voetbalwedden via een Draw No Bet

Het toepassen van een Draw No Bet weddenschap kan erg interessant zijn omdat je een extra zekerheid inbouwt. Dit heeft wel gevolgen voor de quoteringen. Want in de wereld van de bookmakers geldt nu eenmaal: hoe minder risico, hoe minder winst je uiteindelijk maakt. Draw No Bet is het beste te vergelijken met een 1x2 weddenschap. Maar de bookies bieden wel veel lagere quoteringen aan bij een Draw No Bet. Dit komt puur omdat de kans dat je geld verliest vele malen lager ligt dan bij een 1x2 bet. Jij neemt dus minder risico bij dit soort weddenschap-types, terwijl de bookmaker minder kans heeft om aan de bet te verdienen. Hierdoor daalt de waarde in odds automatisch.

Het verschil met de 1x2 kan behoorlijk oplopen. Bij de 2018/2019 Champions League finale tussen Tottenham Hotspur en Liverpool staan de quoteringen voor een 1x2 weddenschap op 3.95 (1) en 2.03 (2). Bij een Draw No bet is dit 2.75 (1) en 1.44 (2). De grote vraag is dus: ga je voor het lagere risico met een Draw No Bet of hecht je toch meer belang aan hoge quoteringen?

De perfecte momenten voor een Draw No Bet

Een gelijkspel is vooraf moeilijk te voorspellen. En vaak wordt er door gokkers ook te licht over gedacht. Ervaring leert dat velen zich bij het aangaan van een weddenschap flink verkijken op de mogelijkheid van een gelijkspel. Oftewel, ze zien deze optie voor het gemak helemaal over het hoofd. Om deze misstap te voorkomen biedt de Draw No Bet weddenschap de ultieme oplossing. Wanneer kun je Draw No Bet nog meer gebruiken? Er zijn drie situaties waarin je deze wedoptie serieus moet overwegen:

  • Eén van de clubs heeft duidelijk de favorietenrol, maar tijdens de live wedstrijd komt de grote favoriet in moeilijkheden. Weten ze toch nog te winnen of komt de underdog langszij? Draw No Bet is de perfecte weddenschap om je hier tegen in te dekken.
  • Als je denkt dat een gelijkspel een reële optie is. Met Draw No Bet kun je toch een keuze maken voor één van de clubs, terwijl het risico op verlies vermindert.
  • Je wilt wedden op de underdog, maar je durft er niet volledig op te vertrouwen dat ‘jouw team’ ook echt gaat winnen.

Draw No Bet toevoegen aan een combi-bet

Je kunt de Draw No Bet optie natuurlijk gebruiken voor een single-bet. Maar het is ook gewoon mogelijk Draw No Bet weddenschappen aan je Combi-bet toe te voegen. Bij een combi-bet zet je meerdere weddenschappen tegelijk op je wedbriefje. Alle voorspellingen moeten uitkomen, wil je de bet winnen. Het voordeel van een Draw No Bet is dat je een weddenschap toevoegt die relatief weinig risico met zich meebrengt. Meer kans dus om die mooie combi-bet te winnen!

Voor een Draw No Bet gelden in principe dezelfde regels als voor de andere weddenschappen die onderdeel zijn van je combi-bet. Zo heb je een winnende Draw No Bet nodig om de combi-bet te laten slagen. Heb je alle voorspellingen goed, behalve die van de Draw No Bet weddenschap? In dat geval verlies je de combi-bet en ben je de totale inzet kwijt.

Dat geldt natuurlijk ook voor alle andere weddenschappen die op dat moment op je wedbriefje staan. Ondanks de vele overeenkomsten neemt de Draw No Bet bij een combi-bet toch een bijzondere positie in ten opzichte van de andere weddenschappen. Want wat gebeurt er als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt? Bij deze uitkomst wordt de Draw No Bet simpelweg niet meer met de combi-bet meegeteld. Je combi-bet met de overige voetbalwedstrijden blijft dus gewoon geldig. Let wel: de totale waarde in odds van de combi-bet zal wel zakken omdat de Draw No Bet wedstrijd niet meer geldig is. Maar zelfs dan blijft er ongetwijfeld een mooi geldbedrag voor je over!

Alle Draw No Bet bookmakers:

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers