Speluitleg
15/05/201934.907 weergaven

Wat zijn halftime/fulltime voetbalweddenschappen?

Bij de meeste voetbalweddenschappen wed je op één element van de wedstrijd. Òf je bepaalt de einduitslag òf je voorspelt het aantal corners òf je zet je geld in op de topscorer. De halftime/fulltime weddenschappen (vaak simpelweg HT/FT genoemd) vormen wat dat betreft een uitzondering. Hierbij ga je namelijk direct twee weddenschappen aan. Vooral voor de ervaren gokker is dit een zeer interessante optie.

Hoe werkt een halftime/fulltime weddenschap?

Bij halftime/fulltime is er sprake van een dubbele weddenschap: je voorspelt welk team bij rust voorstaat én wie er uiteindelijk gaat winnen. Alleen als beide voorspellingen uitkomen, ga je met de winst naar huis. Het klinkt misschien als een hele opgave om zowel de rust- als de eindstand te bepalen. Maar gelukkig hoef je bij de halftime/fulltime weddenschap niet exact aan te geven hoeveel doelpunten er worden gescoord. Je hebt aan het einde van beide helften in principe drie opties:

 • 1: De thuisploeg staat voor of wint
 • X: Aan het einde van de helft is het gelijkspel
 • 2: De uitploeg heeft een voorsprong of wint

De kunst is dus om het verloop van de wedstrijd zo goed mogelijk in te schatten. Want dat een ploeg wint, betekent niet automatisch dat er na de eerste helft al sprake is van een voorsprong. En juist dat maakt de halftime/fulltime weddenschap zo lastig.

Halftime / Fulltime weddenschappen

Wat doet zo’n dubbele weddenschap voor de odds?

Een voetbalwedstrijd duurt 90 minuten (uitzonderingen natuurlijk daargelaten). In die 90 minuten kan er veel gebeuren. Kijk maar eens naar de Eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en AZ uit seizoen 2014/2015. Feyenoord leek vanaf de eerste minuut meteen oppermachtig te zijn en toch keek het bij rust aan tegen een 0-2 achterstand. Het geluk was in die eerste helft duidelijk aan de zijde van AZ. Maar uiteindelijk wist Feyenoord zich toch nog terug te knokken naar een 2-2 gelijkspel. Een verrassend verloop van de wedstrijd? Zeker. De kans dat je dit vooraf goed had ingeschat, is dus niet zo heel groot. Daarom word je ook fors beloond als je de weddenschap wint.

Odds van boven de 20.00 en zelfs 30.00 zijn helemaal niet ongewoon bij halftime/fulltime weddenschappen. Een 1/1 ofX/1 weddenschap levert nog niet zo heel veel op. Maar wat als je verwacht dat de thuisploeg voor rust op voorsprong komt en de tegenstander uiteindelijk toch weet te winnen? Met zo’n gek verloop van de wedstrijd kun je in één keer een heleboel winst maken.

Speel bij de beste bookmakers:

De opties bij halftime/fulltime weddenschappen

De halftime/fulltime weddenschap is gebaseerd op de reguliere 1X2 weddenschap. Hierbij is het aantal doelpunten niet van belang. Je bepaalt alleen wie er wint: de thuisclub, de uitploeg of wordt het gelijkspel? Alleen heb je bij de halftime/fulltime weddenschappen veel meer opties om op je wedformulier in te vullen. Dit zijn de mogelijk om uit te kiezen:

 • 1/1: De thuisploeg komt in de eerste helft al op voorsprong. In de tweede helft weet de tegenstander hier geen verandering meer in te brengen waardoor de thuisclub wint.
 • 1/X: Een treffer in de eerste helft brengt de thuisploeg op voorsprong. De tegenstander zet alles op alles en maakt in de tweede helft gelijkspel.
 • 1/2: Het begint goed voor de thuisclub. De voorsprong waarmee ze de rust ingaan, zou motiverend moeten werkend. Toch wordt de wedstrijd uiteindelijk nog verloren.
 • X/1: In de eerste helft houden de teams elkaar mooi in evenwicht. Maar het is de uitploeg die in de tweede helft de overwinning binnensleept.
 • X/X: Blijft het 0-0? Of wordt er hard gestreden en eindigt de wedstrijd in 1-1 of 2-2? Wat het ook is, zowel bij rust als na het klinken van het eindsignaal is het gelijkspel.
 • X/2: Na de eerste helft is het nog lang niet duidelijk wie er gaat winnen. De stand is gelijk, maar daar komt na rust verandering in. De uitclub scoort en neemt de punten mee naar huis.
 • 2/1: Een voetbalwedstrijd kan alle kanten opgaan. Als je 2/1 op het wedformulier invult, denk je dat de uitploeg in de eerste helft op voorsprong komt en uiteindelijk toch verliest.
 • 2/X: Fans die een team in hun eigen stadion komen aanmoedigen, hebben het de eerste helft zwaar. De uitploeg scoort voor rust namelijk meer doelpunten dan de thuisclub. Maar de wedstrijd eindigt alsnog in gelijkspel.
 • 2/2: De uitspelende club domineert de wedstrijd. In de eerste helft is er meteen al een voorsprong en dat geven ze na rust ook niet meer uit handen.

Maak een analyse van de wedstrijd

Elke voetbalploeg heeft zijn eigen speelstijl. Sommige teams gaan direct op jacht om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Al zijn er ook genoeg clubs die de volle 90 minuten benutten en zich niet druk maken om een snelle treffer in de openingsminuten. Juist als de tegenstander in de tweede helft vermoeid begint te raken, is dit voor hen een mooi moment om toe te slaan.

Een slimme manier om een halftime/fulltime weddenschap te winnen, is door de speelstijl van beide teams te analyseren. Wie wil er snel scoren en wie doet het de eerste helft graag rustig aan? Uiteraard spelen ook de belangen van de teams een grote rol. Bij sommige wedstrijden móet een club gewoon winnen, bijvoorbeeld om koploper in de Eredivisie te blijven. De motivatie is dan extra groot waardoor ze waarschijnlijk fanatieker de wedstrijd ingaan dan ze normaal doen. Zet je geld in op een voorsprong bij rust en winst na 90 minuten en je maakt een goede kans om de weddenschap te winnen.

Voor wie is deze halftime/fulltime weddenschap geschikt?

Er zijn enkele van de bookmakers die halftime/fulltime weddenschappen aanbieden. En door de hoge odds is het aantrekkelijk om dit wedtype zelf eens uit te proberen. Ben je nog niet zo ervaren met voetbalweddenschappen? In dat geval kun je de halftime/fulltime weddenschap beter nog even aan je voorbij laten gaan. De reguliere 1X2 weddenschap en de Over/Under weddenschappen zijn veel geschikter voor beginnende spelers. Maar als je jezelf echt uit wilt dagen én voor een hoge winst gaat, dan is de halftime/fulltime weddenschap misschien wel wat voor jou. Met de nodige kennis van de voetbalwereld en het vermogen om een wedstrijd vooraf goed in te schatten, kun je een heel eind komen.

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers