Speluitleg
22/02/202331.721 weergaven

Wat is Live Wedden op Voetbal?

Extra spanning met Live Wedden op Voetbal

Live wedden (ook wel bekend onder de Engelse term ‘Live Betting’) houdt in dat je ‘live’ een inzet doet op en tijdens een wedstrijd. Dit is vooral handig als je vóór de match nog geen idee hebt hoe deze gaat verlopen of waar je precies je geld op wilt inzetten. Je twijfelt enorm en hebt moeite om van tevoren een keuze te maken wat je zal inzetten en op wie. Wat is er in zo’n geval nu het meest ideale? Juist, dat je tijdens de wedstrijd nog een inzet kunt doen op basis van wat je op het veld ziet gebeuren. Je kunt nu eenmaal een betere inschatting maken over een wedstrijd als die al enige tijd is begonnen. Live wedden wordt steeds vaker gedaan en werkt bijvoorbeeld goed bij het voorspellen van het aantal doelpunten. Maar er zijn nog veel meer weddenschappen die je live bij een bookmaker aan kunt gaan.

Bij live voetbalwedden draait het allemaal om lef en timing

De laatste jaren is live wedden flink in populariteit toegenomen. Niet zo gek, want wie zit er nu niet op het puntje van zijn stoel als er geld te verdienen valt met een wedstrijd? Het enige wat je moet doen, is de voetbalwedstrijd zo goed mogelijk volgen. Welk team domineert, wie krijgt kansen en wie heeft de meeste vechtlust? Met een live weddenschap kun je direct op dit soort factoren inspelen. Maar…. je moet wel snel durven reageren! Timing is namelijk alles bij het live wedden op voetbal.

"...speelt het team daarnaast erg overtuigend? Grote kans dat het potentiële winstbedrag snel omlaag gaat."

Als je merkt dat een elftal lekker op dreef is en er een doelpunt in de lucht hangt, wacht dan niet te lang met inzetten. Dit komt de quoteringen namelijk niet ten goede. De bookmakers houden de wedstrijd zelf namelijk ook in de gaten en zij passen de quoteringen aan waar nodig. Wordt er gescoord en speelt het team daarnaast erg overtuigend? Grote kans dat het potentiële winstbedrag snel omlaag gaat. Als je wilt profiteren van écht goede quoteringen, moet je dus lef tonen. Juist dat maakt dat je de wedstrijd vanaf de allereerste minuut vol spanning volgt.

Volop keuze voor liefhebbers van live bets

Met de stijgende populariteit van live wedden, is ook het aanbod toegenomen. Vooral voetbalfans kunnen kiezen uit grote aantallen live wedstrijden. Wedden op de Eredivisie, het EK voetbal of toch op de Australische A-League? Het kan allemaal! Je hoeft je ook niet per se te richten op de winnaar van de wedstrijden. Bij live weddenschappen vind je namelijk minstens zoveel wedopties als bij de pre-match bets. Richt je dus eens op de speler die het eerstvolgende doelpunt maakt of ga voor een even/oneven of handicap-weddenschap. Je kunt zelfs voorspellen in welke periode het volgende doelpunt valt.

Er is volop keuze als je live wilt wedden op voetbal. En gelukkig hoef je niet zelf een lijstje bij te houden van wanneer de meest interessante wedstrijden beginnen. Alle bookies die live wedden aanbieden, hebben namelijk gewoon een kalender op de website staan. Je krijgt een overzicht van wedstrijden die bezig zijn (inclusief de gespeelde tijd en de actuele stand), maar je kunt bijvoorbeeld ook zien welke matches er in de loop van de dag of week op het programma staan. Zo weet je precies wanneer je klaar moet zitten om de meest winstgevende wedstrijden live te volgen.

Afbeelding ALT
Voetbalgokken en geldbiljetten

Live wedden: direct reageren op wat er gebeurt

Er zitten een aantal grote voordelen aan het live inzetten op voetbalwedstrijden. Live wedden op voetbal biedt jou als speler namelijk de mogelijkheid om real time je strategie te bepalen of aan te passen op de gebeurtenissen op het veld. Wat voor het begin van de voetbalwedstrijd nog een hele logische stap leek, kan tijdens de match helemaal anders lopen. Als één van de topverdedigers een rode kaart oploopt, heeft dat ongetwijfeld gevolgen. Opeens is de verdediging niet meer zo sterk als daarvoor, en de club moet het ook nog eens doen met een man minder. De kans is groot dat het elftal steken laat vallen en alsnog een doelpunt tegen krijgt.

Ook blessures van cruciale spelers kunnen de uiteindelijke uitslag van een voetbalwedstrijd flink beïnvloeden. Of wat dacht je van een ploeg die gewoon niet lekker in de wedstrijd zit? Feyenoord kan op papier wel de sterkste zijn, maar dat wil niet zeggen dat ze de wedstrijd op het veld ook daadwerkelijk domineren. Als het verwachte overwicht er niet is, kan het zomaar gebeuren dat de Rotterdammers niet tot scoren komen en zelfs onder vuur liggen van de tegenstander. Live wedden op een voetbalwedstrijd geeft jou de mogelijkheid hier slim en handig op in te spelen. Je wacht gewoon af hoe de wedstrijd zich ontvouwt, en op basis van daarvan plaats je uiteindelijk je weddenschap.

Zitten er ook nadelen aan live wedden?

Live wedden maakt elke voetbalwedstrijd extra spannend. En je kunt ook nog eens rechtstreeks inspelen op wat er allemaal op het veld gebeurt. Live wedden klinkt dus als de ideale vorm van wedden. Toch is er wel een klein nadeel te noemen. Je loopt namelijk wat risico als je de wedstrijd niet volledig real time bekijkt. Hierdoor kun je gemakkelijk een verkeerde inschatting maken. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat wanneer je een voetbalwedstrijd kijkt, je alles toch niet op de seconde nauwkeurig volgt. Je denkt wel alles live te zien maar in werkelijkheid lopen de beelden een aantal seconden achter. Dit komt vooral voor tijdens het streamen op het internet. Dus als je dan een inzet doet terwijl er op hetzelfde moment al gescoord is, dan ben je het geld helaas kwijt. Timing is nu eenmaal essentieel bij live wedden. Een livestream die achterloopt, kun je echt niet gebruiken. Gelukkig gaat het vaak maar over enkele seconden. Je moet dus wel heel veel pech hebben wil die vertraging jou de overwinning kosten.

Wedden op wedstrijden die je live kunt zien

Voetbal is het spannendst als je de wedstrijden live kunt zien. Zeker als je een live weddenschap wilt plaatsen, wil je graag bovenop de wedstrijd zitten. Er zijn verschillende manieren waarop je de matches kunt volgen. Voetbalwedstrijden die op TV worden uitgezonden hebben vrijwel nooit vertraging. Een zeer veilige keuze is dus live inzetten op wedstrijden die bijvoorbeeld op Eredivisie Live (Fox Sports) of Sport 1 worden uitgezonden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een wedstrijd van je favoriete club in het stadion te volgen. Vanaf de tribune kun je via je telefoon namelijk gewoon een weddenschap plaatsen. Dat is pas echt live!

Verschillende bookmakers bieden ook een livestream aan voor het live wedden op voetbal. Mochten deze streams flinke vertragingen oplopen, dan schakelt de bookmaker deze tijdelijk uit voor herstel. Op deze manier voorkomt een bookie dat gokkers écht verkeerde voorspellingen doorgeven, simpelweg omdat de livestream onbetrouwbaar is.

Grafische weergaves en statistieken zijn ook veelzeggend

De ideale situatie is als je live kunt kijken naar de wedstrijd waarop je wilt gaan gokken. Maar helaas heb je niet altijd de luxe om rechtstreeks naar de beelden te kijken. Er zijn namelijk genoeg voetbalwedstrijden die niet via TV of livestreams te volgen zijn. Vooral bij kleinere voetbalcompetities ontbreken de live beelden vaak. Bookmakers hebben wel een oplossing bedacht zodat je de wedstrijden toch zo goed mogelijk kunt volgen.

Op veel gokplatformen kun je de voetbalmatches volgen aan de hand van statistieken en een grafische weergave. Vooral deze grafische weergave geeft je een goed beeld van de wedstrijd. Je ziet het wanneer een speler de aanval inzet of wanneer er een schot op doel komt. Ook kun je precies zien op welk deel van het veld de bal zich bevindt. Bij gebrek aan een TV-uitzending of livestream, biedt de grafische weergave een prima alternatief. Dat geldt helemaal als je daarnaast de statistieken goed in de gaten houdt. Zelfs bij wedstrijden die niet live worden uitgezonden, kun je dus gewoon voor een live bet gaan.

Hoe pak je zo’n live voetbalweddenschap eigenlijk aan?

Live wedden gaat veel sneller dan pre-match wedden. Daarom moet je je strategie ook enigszins aanpassen. Weet je al ruim van tevoren op welke wedstrijd je gaat wedden, begin dan met wat research. Verdiep je dus in de statistieken zodat je al enigszins een beeld hebt van wat de wedstrijd je gaat brengen. Misschien ontdek je dan wel dat een ploeg vaak wat later op gang komt en pas in de tweede helft druk weet te zetten. Toch handig om in je achterhoofd te houden als je live op een wedstrijd gaat wedden.

Kies je voor een live weddenschap, wees dan niet te ambitieus. Richt je altijd op één wedstrijd tegelijk zodat je alles zo goed mogelijk kunt volgen. Zo heb je de meeste kans om de weddenschap te winnen. Probeer om je tijdens het kijken ook eens in de spelers en trainers te verplaatsen. Gaan ze altijd voor zoveel mogelijk goals of gaat een team vooral verdedigend spelen zodra er een 1-0 voorsprong is? En brengt de trainer in de tweede helft vaak een extra aanvallende speler in het veld om zo alsnog een overwinning af te dwingen? Bij live wedden is het daarnaast ook belangrijk dat je het juiste moment afwacht. Hierbij geldt: oefening baart kunt. Hoe vaker je live wedt op voetbal, hoe beter je kunt inschatten wanneer je die weddenschap moet plaatsen.

Speel veilig bij Nederlandse bookmakers


Bekijk alle bookmakers »

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers