Speluitleg
15/05/201920.575 weergaven

Voorspel aantal doelpunten met Over/Under voetbalweddenschappen

Over/Under weddenschappen

Voetbalweddenschappen zijn er in allerlei verschillende soorten. Klik bij je bookmaker maar eens een willekeurige wedstrijd aan en je ziet meteen een groot aantal wedmogelijkheden verschijnen. Eén daarvan is de zogenaamde Over/Under (of ‘Hoger/Lager’) weddenschap. Hierbij maakt het niets uit welk team er uiteindelijk met de winst vandoor gaat. Er is bij deze weddenschap maar één ding dat telt: het aantal doelpunten dat tijdens de wedstrijd valt.

Wat houdt een Over/Under weddenschap in?

Over/Under is op papier één van de makkelijkste weddenschappen die er in de wereld van het voetbalgokken te vinden zijn. Je hoeft immers niet exact te bepalen wat de eindscore wordt of hoeveel doelpunten er vallen. Je moet alleen voorspellen of het aantal doelpunten hoger of lager ligt dan de vooraf bepaalde norm. Stel je zet geld in op een wedstrijd tussen Ajax en PSV en je gaat voor de weddenschap over/under 2.5. De vraag is dan simpelweg of je denkt dat er tijdens de wedstrijd 2 of minder doelpunten vallen óf dat het er minstens 3 worden. Voor deze weddenschap is het verder niet interessant welk team er scoort. De doelpunten van beide ploegen worden namelijk gewoon bij elkaar opgeteld. Kies je voor ‘over 2.5’ en eindigt de wedstrijd in 2-2? Dan ga je er dus met de winst vandoor.

Hoger/Lager wedden

Ga voor een eenvoudige of juist uitdagende variant

De veel gespeelde weddenschap over/under 2.5 is bij bijna elke bookmaker wel te vinden. Maar dit is zeker niet de enige wedmogelijkheid in het over/under wedtype. Van ‘under 0.5’ tot ‘over 5.5’: je kunt het jezelf zo moeilijk (of juist makkelijk) maken als je zelf wilt. En dat is ook meteen het grote voordeel van dit type weddenschap. Voor beginners is wedden met Over/Under een mooie manier om kennis te maken met het wedden op voetbal, terwijl ervaren gokkers juist meer de risico’s kunnen opzoeken. Zoals altijd geldt: hoe groter het risico, hoe hoger de winst.

Welke weddenschappen kun je allemaal aangaan?

Met de komst van online gokken is het aanbod bij de bookmakers steeds verder uitgebreid. Dat merk je ook als je een Over/Under weddenschap wilt aangaan. Oorspronkelijk was het Over/Under wedtypen bedoeld voor het aantal doelpunten. Toch is dat al lang niet meer enige waar je op kunt wedden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het aantal corners of het aantal kaarten? Dit soort weddenschappen zijn zeer geschikt voor de Over/Under variant.

Verhoog de winst met een meervoudige weddenschap

Ten opzichte van andere weddenschappen zijn de winkansen bij Over/Under relatief hoog. Iedereen die een beetje een goede inschatting van de wedstrijd maakt, kan wel voorspellen of er veel of juist weinig doelpunten zijn. Daarom zijn de quoteringen per weddenschap meestal niet zo heel hoog. Over het algemeen ligt het ergens tussen de 1.50 en 2.20, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Wil je winst wat verhogen? Dat kan met een meervoudige weddenschap. Hoger/Lager betsGa dus niet alleen voor die ene wedstrijd tussen Ajax en PSV, maar combineer deze met één of twee andere duels uit de Eredivisie. Want een meervoudige bet levert automatisch een hogere quotering op. Je hoeft je hierbij overigens niet te beperken tot Over/Under weddenschappen. Het is namelijk ook mogelijk om de bet slip te aan te vullen met een reguliere 1×2 weddenschap. Of misschien kies je wel een tweede wedstrijd uit waarbij je wedt met een Asian Handicap. Maak combinaties en de odds komen vanzelf hoger uit.

Tips om te winnen met Over/Under weddenschappen

Iedereen die weleens op voetbal gokt, weet dat je niet puur naar je gevoel moet luisteren. Voor een Over/Under weddenschap hoef je echt niet al het voetbalnieuws te volgen om te kunnen winnen. Toch is het wel verstandig om op een aantal punten te letten voordat je geld inzet.

  • Tip 1 – verdiep je in het doelsaldo van de voorgaande wedstrijden: Elke wedstrijd verloopt natuurlijk anders. Maar het is wel een feit dat het ene team gemakkelijker scoort dan het andere. Kijk voor beide clubs eens naar het gemiddelde aantal doelpunten uit de vorige wedstrijden. Zo kun je beter inschatten of je aan de hoge of lage kant moet gaan zitten.
  • Tip 2 – bepaal het belang van de teams: Het liefst zie je elke wedstrijd een fanatieke strijd tussen twee teams. Helaas werkt het niet altijd zo. Soms heeft een ploeg er gewoon meer belang bij om het aantal tegendoelpunten op 0 te houden. Hierdoor zal er in de wedstrijd maar weinig gescoord worden.
  • Tip 3 – kies voor een thuiswedstrijd van de favoriet: Thuispubliek kan een team vleugels geven. Als de favoriet in eigen stadion speelt, is het dus zeer waarschijnlijk dat er meer gescoord wordt dan bij een uitwedstrijd. De kans dat er in totaal meer dan 2 goals komen, neemt hierdoor alleen maar toe.

Deze tips helpen je om je winkansen bij Over/Under weddenschappen te vergroten. Maar geluk blijft natuurlijk altijd een grote rol spelen. En dat is precies wat het wedden op voetbal zo leuk maakt.

Is een Over/Under weddenschap iets voor jou?

Aan elk type weddenschap zitten voor- en nadelen. Zo ook aan de Over/Under weddenschap. Het grootste voordeel is natuurlijk dat er maar twee uitkomsten mogelijk zijn. Je hoeft geen ingewikkelde analyses te maken, want met een beetje kennis van de voetbalwereld kun je al een heel eind komen. Bovendien maakt het niets uit als een ander team dan verwacht wint. Het gaat om het totaal aantal doelpunten en niet om de prestaties van elk team op zich. Tot slot zijn er ook verrassend veel verschillende weddenschappen. De ene keer richt je je op het aantal doelpunten en de volgende keer zet je je geld misschien wel in op het aantal buitenspelsituaties. Qua nadelen is er één essentieel punt te noemen: de lage quoteringen. Doordat er maar twee uitkomsten mogelijk zijn, loop je weinig risico. En dat zie je terug aan het te winnen geldbedrag. Hoewel je de winst op kunt krikken door er een meervoudige weddenschap van te maken, is dit voor de ervaren gokker vaak niet interessant genoeg. Het zijn vooral beginnende en recreatieve gokkers die graag voor dit type weddenschap kiezen. Is een Over/Under weddenschap iets voor jou? Probeer het gewoon eens uit en je merkt het vanzelf!

Verbreed je kennis met deze artikelen

Beginners handleiding

Speluitleg
09/02/2023

Wat is Draw No Bet?

Speluitleg
19/04/2024

Wat is Live Wedden op Voetbal?

Speluitleg
22/02/2023

De beste Online Bookmakers