Wedden op competities
08/05/20198.100 weergaven

Wedden op Bundesliga

De Bundesliga was jarenlang niet heel populair onder gokkers. Het Duitse voetbal stond bekend om het degelijke en vaak wat kleurloze spel. De écht mooie acties ontbraken, waardoor gokkers hun geld eerder inzetten op het vurige spel van de Spaanse, Franse of Italiaanse competitie. Maar die tijd is nu wel voorbij. De Duitse degelijkheid is naar de achtergrond verdwenen en in plaats daarvan zien we aantrekkelijk voetbal, veel doelpunten en zien we vooral veel goede spelers. Voor de echte voetbalfan is de Bundesliga dus zeker interessant. Ook bij de bookmakers is er veel aandacht voor clubs als Bayern München, Borussia Dortmund, Schalke 04 en Werder Bremen. Plaats gewoon eens een weddenschap en laat je overtuigen door de vele mogelijkheden van de Duitse Bundesliga! 

De Bundesliga: een laatkomer in de nationale voetbalcompetities

De hoogste divisie van het Duitse betaald voetbal, de Bundesliga, is officieel van start gegaan in seizoen 1963/1964. De Duitse voetbalbond was hiermee bijna een decennium later dan de KNVB. En dat niet alleen. Duitsland was namelijk één van de laatste landen ter wereld die een nationale voetbalcompetitie invoerde. Dat is bijna niet voor te stellen als je je bedenkt dat de Bundesliga anno nu één van de grootste en bekendste competities is.Voor het seizoen 1963/1964 werd er natuurlijk al wel volop gevoetbald bij onze oosterburen. Alleen waren de clubs toen nog georganiseerd in regionale competities. De winnaars van die regionale voetbalcompetities mochten het uiteindelijk in de grote eindronde tegen elkaar opnemen, waarna er een soort van landskampioen werd gekroond. In de jaren 60 kwamen er dan eindelijk plannen voor een nationale aanpak. Het regionale systeem werd afgeschaft en er volgde een professionalisering van de Duitse voetbalcompetitie. De eerste tijd waren alleen West-Duitse clubs vertegenwoordigd in de Bundesliga. Sinds seizoen 1991/1992 is ook het oosten van Duitsland (vooralsnog beperkt) aanwezig met clubs als RB Leipzig. 

18 clubs, 34 speelrondes

De Bundesliga verschilt maar weinig van de Nederlandse Eredivisie. Elk seizoen gaan achttien clubs de strijd aan in de hoop dat ze landstitel winnen, Europees voetbal halen of dat ze toch minstens hun plekje in de hoogste divisie vasthouden. De clubs hebben 34 speelrondes de tijd om zich te bewijzen.De meeste clubs die nu meedoen zijn al jarenlang een vaste waarde in de Bundesliga. Als eerste denk je natuurlijk aan grote namen zoals Bayern München, Schalke 04, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en Werder Bremen. Maar er zijn ook minder aansprekende clubs die mooie wedstrijden afleveren. En dat is toch wat je zoek als je wilt gaan wedden op de Bundesliga. Zet bijvoorbeeld geld in op een overwinning voor Hertha BSC of Eintracht Frankfurt. Of ga voor een over/under of even/oneven weddenschap bij een wedstrijd tussen Fortuna Düsseldorf en SC Freiburg. Zit er veel niveauverschil tussen twee clubs, dan kun je de wedstrijd natuurlijk spannend maken door te wedden met een Asian Handicap. Alle grote bookmakers hebben de Bundesliga opgenomen in hun lijst met nationale voetbalcompetities. Hierdoor kun je speelronde na speelronde op zoek naar wedstrijden met de meest uiteenlopende weddenschappen.

Wat valt er te winnen en wat valt er te verliezen?

Elke week zitten de supporters weer in het stadion om te kijken of hun club weet te winnen. Maar een aantal van de achttien teams hebben een hoger doel. Zij willen zich gaan mengen in de strijd om het landskampioenschap.Het winnen van de Bundesliga levert de kersverse kampioen de landstitel en natuurlijk de kampioensschaal op. Daarnaast ligt er automatisch een ticket klaar voor de Champions League van het volgende seizoen. Er staat dus heel wat op het spel voor de clubs die in de hoogste regionen van de Bundesliga vertoeven. Doordat Duitsland tot de toplanden van het Europese voetbal behoort, wordt niet alleen de kampioen beloond met een plekje in de Champions League. De nummers 2, 3 en 4 valt dezelfde eer te beurt, terwijl er daarnaast ook nog een paar plekken overblijven voor de Europa League. Dankzij de hoop op Europees voetbal blijven de Bundesliga-wedstrijden tot het eind van het seizoen spannend. Zelfs onderaan de ranglijst blijven de clubs tot het allerlaatste moment strijden. Want net als in de Nederlandse competitie is er voor de onderste teams kans op degradatie. Bij te weinig punten degradeert een club naar de tweede Bundesliga. Voor gokkers is er dan nog niets verloren. Er zijn namelijk genoeg bookies te vinden die ook de wedstrijden in de tweede Bundesliga in hun aanbod hebben opgenomen. 

De dominantie van Bayern München

Als we het hebben over de grote kampioenen van de Duitse Bundesliga, dan is er eigenlijk maar één team dat die titel verdient: Bayern München. Deze club uit de deelstaat Beieren weet de competitie al tientallen jaren lang te domineren. Met bijna dertig landstitels op zak, is er geen enkele Duitse voetbalclub die maar in de buurt weet te komen van Bayern München. Zelfs het systeem met de kampioenssterren is in Duitsland speciaal aangepast vanwege de dominantie van de Münchenaren. Waar clubs in onder andere de Eredivisie maar liefst tien landskampioenschappen nodig hebben om een gouden ster op hun shirt te mogen dragen, is dat aantal in Duitsland flink naar beneden bijgeschroefd. Drie landstitels leveren al één ster op, met vijf krijgen clubs er twee. Hierdoor zijn er inmiddels meerdere teams waarbij er twee kampioenssterren op de shirts van de spelers prijken: Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Hamburger SV en VfB Stuttgart. De vele landstitels van Bayern München zijn inmiddels goed voor vier gouden sterren.Bayern München heerst in de Duitse Bundesliga, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen enkele concurrentie is. In seizoen 2018/2019 was het zelfs tot het allerlaatst spannend of de ploeg uit München het landskampioenschap wel binnen zou slepen. Uiteindelijk eindigden ze met 78 punten bovenaan, gevolgd door Borussia Dortmund met slechts 2 punten minder. Bovendien waren er in het seizoen een aantal verrassende uitslagen, zoals een gelijkspel tegen degradatiekandidaat FC Nürnberg. Bayern München is dus niet ontastbaar en ook zeker niet de enige ploeg die de Bundesliga spannend maakt. En van dat feit kun je zeker profiteren. Want mocht je in de eerste helft van het seizoen wedden op een landstitel voor een andere club dan Bayern München, dan valt daar behoorlijk veel geld aan te verdienen. Tenminste, als je voorspelling uitkomt. 

Waarom moet je gaan wedden op de Bundesliga?

Wedden op de Bundesliga is minstens zo interessant als het wedden op de andere grote Europese voetbalcompetities. In ons land is de aandacht voor het Duitse voetbal toegenomen toen een paar prominente Nederlandse voetballers kozen voor een carrière bij de oosterburen. Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar zijn daar misschien wel de bekendste voorbeelden van. Maar ook spelers als Jetro Willems, Wout Weghorst en Davy Klaassen kozen voor de Bundesliga. Vergeet daarnaast de trainers niet. Vanuit Nederland trokken onder andere Louis van Gaal, Gertjan Verbeek en Bert van Marwijk naar Duitsland om daar de scepter te zwaaien over een club uit te Bundesliga. De aanwezigheid van Nederlandse spelers en trainers maakt het extra interessant om op deze competitie te wedden. Al zijn er meer redenen waarom de Bundesliga zeker op je lijstje moet staan.Als je voetbal kijkt, wil je gewoon een vol stadion en fans die vol overgave hun club aanmoedigen. Wat dat betreft stelt de Bundesliga zeker niet teleur. De Duitse voetbalcompetitie staat bekend om de hoge bezoekersaantallen. Logisch, want veel clubs hebben een behoorlijk groot stadion tot hun beschikking. En deze voetbalstadions zijn vaak wekelijks tot de laatste stoel gevuld. Voetbal leeft in Duitsland, dat is wel duidelijk. Mede daardoor trekt de Bundesliga inmiddels topspelers aan van over de hele wereld. De Duitse competitie kende de afgelopen jaren qua spelers een aantal echte smaakmakers. Wat dacht je van Robert Lewandowski, die meerdere keren topscorer van de competitie werd? Ook voetballers als Miroslav Klose en Thomas Müller hebben in het verleden een behoorlijke stempel op de Duitse Bundesliga gedrukt.Het degelijke voetbal van een aantal jaar geleden is verdwenen, en we zien tegenwoordig mooie acties, enthousiaste fans en vooral veel spannende wedstrijden. Zelfs als Bayern München weer een keer stijf bovenaan staat, blijven er genoeg interessante weddenschappen over. En anders kun je altijd nog uitwijken naar die andere Duitse competitie: de Bundesliga 2. 

Live wedden: volop mogelijkheden bij de Bundesliga

De Bundesliga start traditioneel in de loop van augustus. De strijd om het kampioenschap is uiteindelijk in mei afgelopen. Dat betekent dat er heel wat maanden zijn met spannend voetbal. Ben je echt een liefhebber van het Duitse voetbal, ga dan zeker eens voor een live weddenschap. Zijn er al een aantal gerichte schoten op doel en geloof je dat die eerste goal binnen 10 minuten valt? Geef het door aan de bookmaker en je profiteert met deze weddenschap ongetwijfeld van mooie quoteringen. Tijdens de wedstrijd denk je natuurlijk ook na over de eindstand. Blijft het 1-0 of zie je de tegenstander in de tweede helft nog terugkomen? Live wedden op de Bundesliga is in ieder geval nooit saai!

Verbreed je kennis met deze artikelen

Wedden op Champions League

Wedden op competities
18/06/2017

Wedden op Europa League

Wedden op competities
14/06/2019

Wedden op Eredivisie

Wedden op competities
18/06/2019

Wedden op La Liga (Primera División)

Wedden op competities
19/06/2019

De beste Online Bookmakers