Wedden op competities
18/06/201727.807 weergaven

Wedden op Champions League

De Champions League is voor Europese voetbalclubs het belangrijkste toernooi van het jaar. In het verleden bracht het toernooi al een aantal grote winnaars voort. Real Madrid is de absolute koploper als het gaat om het veroveren van de Champions League-titel. Maar ook clubs als AC Milaan, Liverpool, FC Barcelona, Bayern München en Ajax wisten het toernooi meerdere keren te winnen. Het is wel duidelijk: het lukt alleen de écht grote clubs om de Champions League op hun naam te schrijven. Voetballers, trainers en fans hopen elk jaar weer dat hun club ver gaat komen in dit belangrijkste clubtoernooi van Europa. Ook gokkers weten dit toernooi op waarde te schatten. Want wie sleept dit jaar de titel binnen en welke club weet de favoriet bij de bookmakers uit te schakelen? De Champions League heeft elk seizoen weer een aantal verrassingen in petto. Wie er uiteindelijk ook wint, het toernooi zorgt altijd voor een paar spannende voetbalmaanden.

Champions League: 'Het toernooi van de kampioenen'

De naam Champions League is pas in 1992 geïntroduceerd. Toch bestaat deze Europese competitie al veel langer. Het toernooi werd voor het eerst georganiseerd in seizoen 1955/1956, dat toen nog Europacup I heette. Maar met de officiële naam 'Coupe des Clubs Champions Européens’ was de stap van Europacup I naar Champions League niet heel groot.De Champions League mag zich met recht het toernooi van de kampioenen noemen. Oorspronkelijk waren het namelijk alleen de Europese landskampioenen die deel mochten nemen aan het toernooi. Die opzet is inmiddels veranderd. De verschillende landskampioenen nemen nog steeds een belangrijke plek in, maar sinds eind jaren 90 mogen de grote voetballanden meer clubs afvaardigen. Hierdoor kun je Real Madrid én FC Barcelona bewonderen, en ook Bayern München, Borussia Dortmund en Schalke 04 hoeven niet te strijden om slechts één ticket. Dit systeem maakt de Champions League een stuk interessanter. Alle Europese topclubs mogen zich gaan bewijzen, terwijl de kampioenen van de mindere voetballanden vaak al stranden voordat de groepsfase begint.Voor het aantal clubs per land wordt er gekeken naar de zogenaamde coëfficiëntenranglijst van de UEFA, dat als organisator bij het toernooi is betrokken. Voor de sterkere Europese voetballanden liggen er maximaal vier tickets klaar, al verschijnen die clubs niet allemaal automatisch in het hoofdtoernooi. Een deel van clubs moet zich eerst via de voorrondes zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Daarin is plek voor 32 teams. En tussen die 32 teams zit natuurlijk de uiteindelijke Champions League-winnaar.

Strijden om een plekje in het CL-hoofdtoernooi

Het hoofdtoernooi van de Champions League begint half september. Maar voor het zover is, worden eerst de voorrondes afgewerkt. Er zijn drie reguliere kwalificatierondes, gevolgd door één play-offronde. Hoe verder de kwalificatie vordert, hoe beter de teams zijn die instromen.In de voorrondes wordt er gestreden om de laatste paar plaatsen voor het hoofdtoernooi. Het merendeel van tickets voor de groepsfase is echter al vergeven aan clubs die zich rechtstreeks hebben geplaatst, bijvoorbeeld omdat ze volgens de UEFA-ranglijst tot de beste voetballanden van Europa behoren. Clubs zoals Juventus en Manchester City hoeven zich dus niet druk te maken over plaatsing. Voor de meeste voetbalfans zijn de voorrondes van de Champions League daarom niet heel interessant. Als gokker moet je je daar niets van aantrekken. Vooral als de laatste kwalificatierondes aanbreken, zitten er al een paar spannende matches tussen.

Wedden op de Champions League groepsfase en/of knock-outfase 

Elk jaar in september beginnen er 32 Europese clubs aan de groepsfase van de Champions League. Aan het einde van de groepsfase moeten er 16 teams overblijven. Voor de helft is het dus al snel einde oefening. Je kunt de groepsfase natuurlijk wedstrijd voor wedstrijd gaan benaderen. Wie wint het duel en voegt er drie punten toe aan het totaal? Toch draait het in de groepsfase vooral om die ene vraag: welke clubs gaan er door naar de knock-outfase? En dat levert weer een heel andere weddenschap op. Je kunt vanaf het begin van het toernooi namelijk al aangeven wie de groepswinnaars worden en wie er als tweede eindigen. Een interessante weddenschap, want alleen met een eerste of tweede plek in de groep is de volgende fase van de Champions League in zicht.De knock-outfase (beginnend met de achtste finales) levert direct spannende wedstrijden op. De beste clubs van Europa blijven over, dus je kunt een paar mooie acties op het veld verwachten. De uitkomst van de wedstrijden is ook niet altijd even voorspelbaar. Een duel tussen de topclubs Manchester United en Paris Saint-Germain kan beide kanten op. Spanning gegarandeerd dus in de knock-outfase van de Champions League. 

Wie wint dit jaar de cup met de grote oren?

Het is natuurlijk een grote eer om de Champions League te winnen. Veel spelers dromen er al van jongs af aan van om ooit die prestigieuze titel binnen te slepen. Ook clubs komen graag in dat rijtje te staan met winnaars te staan. Eén, twee, drie keer of nog vaker: de Champions League-titel winnen verveelt nooit. Maar in dit toernooi draait het natuurlijk niet alleen om die eer. Naast de ‘cup met de grote oren’ valt er namelijk heel wat prijzengeld te verdienen. De winnaar schraapt tijdens het hele toernooi meer dan 65 miljoen euro bij elkaar. Niet slecht toch?Bij de bookmaker kun je volop gaan wedden op de winnaar van het toernooi. Je kunt natuurlijk wachten met je voorspelling totdat de twee finalisten bekend zijn. Toch is de kans op hoge quoteringen dan enigszins bekeken. Ga je voor een hoog winstbedrag, dan is het dus veel interessanter om vroeg in het toernooi in te zetten. Je kunt je voorspelling al doorgeven ruim voordat de Champions League überhaupt begint. Denk jij dat de winnaar van vorig jaar de titel prolongeert of geloof je dat er een nieuwe kampioen komt. Geef je voorspelling op tijd door en het Champions League-toernooi levert je misschien wel een mooi winstbedrag op.

Wedden op de topscorer van het Champions League toernooi

Voetbal is natuurlijk een teamsport, maar toch hoopt iedere speler op zijn eigen manier bij te kunnen dragen aan een overwinning. Voetballers willen dan ook graag uitblinken in zo’n belangrijk toernooi als de Champions League. Een doelpunt, een goede assist of die ene spectaculaire redding… het kan zomaar leiden tot een overwinning. Bij de bookmakers is er volop aandacht voor de individuele spelers. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wedden op de topscorer van de wedstrijd, maar ook op de anytime goalscorer van het toernooi.In het lijstje met topscorers aller tijden staan veel grote namen. Wat te denken van Cristiano Ronaldo, die zowel met Manchester United als met Real Madrid en Juventus meedeed aan de Champions League? Ook spelers als Lionel Messi (voor FC Barcelona), Raúl (Real Madrid en Schalke 04) en Ruud van Nistelrooy (PSV, Manchester United en Real Madrid) staan in de top vijf van de Champions League topscorers. Door te wedden op de topscorer, hoop je in ieder geval dat het toernooi een echt doelpuntenfestijn wordt. Nu maar afwachten of er aan het einde van de Champions League-finale iets te juichen valt! 

Zit jij al klaar voor een live weddenschap?

De Champions League is echt zo’n toernooi waar je graag voor thuis blijft. Vooral als de groepsfase achter de rug is en de Europese top overblijft, wil je zo min mogelijk missen. Als je toch voor de tv zit te kijken, dan kun je je telefoon, tablet op laptop net zo goed bij de hand houden. Want waarom zou je tijdens de wedstrijd niet even een weddenschap plaatsen? Juist omdat de clubs in dit toernooi zo aan elkaar gewaagd zijn, is het soms beter om te kijken wat de eerste helft brengt. Met een live weddenschap kun je direct actie ondernemen als je merkt dat een van de teams steeds meer druk begint te zetten. Ook een paar goede passes en voorzetten kunnen het startschot zijn voor een weddenschap.Voor elke weddenschap geldt: bereid je zo goed mogelijk voor. Volg de voorbeschouwingen, bekijk de statistieken en verdiep je in de speelstijl van beide teams. Vooral bij een live betting moet je snel durven beslissen. Een goede voorbereiding helpt je om die ene Champions League-weddenschap om te zetten in een winnende weddenschap. 

Wereldwijde equivalenten van de Champions League

Wil je eens iets anders dan wedden op de UEFA Champions League? Kijk dan eens buiten Europa. Hier worden namelijk verschillende grote toernooien georganiseerd die het equivalent zijn van de Europese Champions League. En ze zijn minstens zo interessant om op te gokken. Zuid-Amerika heeft bijvoorbeeld de Copa Libertadores (georganiseerd door de CONMEBOL), waarin je clubs tegenkomt zoals River Plate en Boca Juniors. Fans van het Aziatische of Australische voetbal kunnen zich verdiepen in de AFC Champions League. Ben je meer geïnteresseerd in de Afrikaanse voetbalclubs? In dat geval is de CAF Champions League echt wat voor jou. Bij de bookmakers kun je op al deze toernooien gaan wedden. Eén ding is zeker: bij al deze Champions League-varianten geniet je van echt topvoetbal.

Verbreed je kennis met deze artikelen

Wedden op Europa League

Wedden op competities
14/06/2019

Wedden op Bundesliga

Wedden op competities
08/05/2019

Wedden op Eredivisie

Wedden op competities
18/06/2019

Wedden op La Liga (Primera División)

Wedden op competities
19/06/2019

De beste Online Bookmakers